News & Updates

Volledige Line-up Multigroove - The Delicate Sound2-12-07
Na de Elementenstraat, de Hemkade en de Borchland Hallen, is het nu aan Paradiso om onderworpen te worden aan de glorieuze krachten van ‘The Delicate Sound of Thunder’. Op 10 maart 2007 vindt er in deze geroemde Amsterdamse muziektempel dan ook een donderende eruptie plaats als de jarenlang opgekropte vibe van de underground zich een weg baant door 3 dik geprogrammeerde zalen. De artiesten zullen de befaamde akoestiek van Paradiso maximaal op de proef stellen met een flinke portie beukende Hardcore en Oldskool Multi-knallers, rauwe Techno & Harddance en ruige Trance & Techhouse.

De stilte voor de storm wordt doorbroken; hieronder de beestachtige voortekens van zwaar weer met rollende donderslagen:

Main Area:
Marc Acardipane ft. The Ultimate MC LIVE (Planet Core Productions, DE)
The Horrorist a.k.a. Oliver Chesler LIVE (Things to Come, USA)
Pavo (Multigroove, NL)
Buzz Fuzz vs. Dano (Multigroove, NL)
Partyraiser (Hellbound, NL)
Micha B vs Jordens (Multigroove, NL)

Area 2
Daniele Mondello (Hitland, IT)
Hectic Fence (Third Movement, NL)
Fausto (HQ, NL)
2 Junxion (AcidTracks, NL)

Bassment
Chosen Few (Mokum, NL)
The Vinyl Junk (UHM, NL)
nRa ft. The Rapist (Hellbound, NL)
Brightness vs. Marlice (NL)
Champ-e-on (Multigroove, NL)

Presale tickets zijn vanaf 27 januari 2007 te verkrijgen bij alle Ticketservice outlets voor 22,50 Euro (incl. daglidmaatschap Paradiso). In tegenstelling tot wat er op de flyer staat hanteren wij de reguliere openingstijden plus toegift. Om het echt ouderwets gezellig te houden is dit feest er voor 18 jaar en ouder.
 

Met Scum world naar de UK2-8-07
Jij kan samen met een vriend of vriendin op kosten van Art of Dance naar een UK Hardcore party! Het enige wat je hoeft te doen is meedoen aan de contest om kans te maken op deze vette trip! De winnaar stapt op zaterdag 28 april in het vliegtuig, checkt in bij het Hilton hotel en beleeft vervolgens een onvergetelijke avond - als VIP - tijdens Uproar - "Rise of the Ravers".

Iedereen die een Scumworld ticket in zijn bezit heeft, maakt kans om te winnen. Het enige wat je hoeft te doen is direct te surfen naar de digiflyer van Scumworld (www.scumworld.nl) en daar je persoonsgegevens en barcode van je ticketboxkaart in te vullen. Tijdens de speciale MOH Radio Scumworld special op donderdag 22 februari, waar onder andere Unexist en DJ Bike aanwezig zullen zijn, zal de gelukkige winnaar bekend worden gemaakt.

Maar eerst verwelkomt Art of Dance natuurlijk de UK scums in Nederland! Een van de onbekendere artiesten die op 24 februari de zaal gaat rocken is Fracture 4 a.k.a. Stef. Hoog tijd om hem eens voor te stellen aan het Nederlandse publiek. Voor Fracture 4 (“The process of breaking, splitting and fucking the sounds around before I use them”) zal het de derde keer zijn dat hij zijn kunsten vertoond in NL. En hij kan niet wachten! Voor hem begon het zoals voor vele DJ’s als een hobby. In 2000 volgde zijn eerste optreden achter de wheels of steel, in zijn thuisbasis Glasgow. Inmiddels, vele optredens later, is hij ook een bekend producer. Zijn releases zijn onder andere te vinden op de labels: Genosha, Corrupt, Sensory Violation en zijn eigen label Bloodshed Unlimited. Zijn stijl: “Dark & harsh yet dancable.”

Ook de naam Andy Vortex zal bij vele nog niet bekend in de oren klinken. Deze UK Hardcore/Techno DJ en promotor startte zijn carrière in 1993. Wat kunnen wij verwachten van zijn set tijdens Scumworld? “I like to play a mixture of Frenchcore, UK style Hardcore & finish off with some crazy Speedcore & a touch of Terror. And I like to keep busy. I love the crossfader.” Verwacht het hard, donker en dirty tijdens zijn set!

Voor meer details over de party check out: www.uproar-events.com

Main Scum
DaY-már
Vince
Unexist
Tommyknocker
Base Alert
Tha Playah
D-Passion
D-Saster
Endymion
DJ Noize Suppressor

UK Scum
The DJ Producer
Simon Underground
Scott Brown
Fracture 4
Brisk
Andy Vortex
Bryan Fury

Upcoming Scum
Prince ov Darkness
Endonyx
Stikko
Headache
Reiner

Let op: door een technische storing zijn de kaarten voor Scumworld pas afgelopen woensdag in de voorverkoop gegaan! Tickets zijn nu verkrijgbaar bij de Ticketbox voor 20 E ex. fee of check tickets.artofdance.nl
 

Earthquake België2-6-07
De reincarnation van het concept Earthquake heeft zoals bekend in het jaar 2006 al in een aantal geselecteerde locaties in Nederland en Duitsland plaatsgevonden. Het was al even aangekondigd in 2006 dat het concept ook België zou aandoen. Echter door de drukke agenda in (hardcore)evenementenland en de planning van de locatie was dit uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Het was ook al duidelijk voor welke locatie gekozen is en waar de voorkeur van UHM heenging. De organisatie kan nu met trots melden dat de Club Koloso in Lokeren, beter bekend als de voormalige Cherrymoon, de uitvalsbasis zal worden voor deze Belgische Earthquake editie.

Met deze staat van dienst voor de housescene algemeen en het daarbij behorende verleden van de Cherrymoon in het achterhoofd kan het bijna niet anders dat dit een knaller van een evenement gaat worden. Voor sommigen onder jullie zullen de Thunderdome, Hellraiser en Shadowlands tour edities gehouden in deze locatie nog wel bekend zijn. Deze club in Lokeren is zeer goed bereikbaar en bekend bij de Belgische partyliefhebbers maar ook de Nederlandse bezoekers zullen de route naar Lokeren nog in hun geheugen hebben zitten en daardoor de weg nog steeds weten te vinden naar deze locatie.

Voor deze editie heeft de organisatie gekozen voor een line up waarin een mix van Belgische en Nederlandse artiesten vertegenwoordigd is in combinatie met een aantal internationale top dj’s. Zo zullen meer dan 25 artiesten hun kunsten vertonen verdeeld over 2 areas. De Present area (main) zal natuurlijk in het teken staan van de hardcore en darkcore in tegenwoordige tijd. De organisatie heeft hiervoor de toppers uit de huidige internationale hardcore scène weten te contracteren. In de History area zullen alleen de echte hardcore klassiekers, classics en early rave sounds te horen zijn. Ook hier heeft de organisatie een aantal exclusieve toppers op dit gebied weten te contracteren. De locatie heeft een uitstekend geluidsysteem maar de organisatie zal op “save” spelen en dus ook hier extra geluid bij plaatsen. De techniek, lightshow, lasershow, decor en de totale aankleding van de locatie is uniek te noemen. Het zal duidelijk zijn dat ook hier weer talloze decoraties aangebracht zullen worden waarbij er regelmatig entertainment acts worden gepresenteerd.

Tickets
Tickets voor deze editie zijn voor slechts €16,00(ex fee) in de voorverkoop te verkrijgen via de Fnac verkooppunten in België en de Ticketbox verkooppunten in Nederland en normale verkoopadressen in België en Nederland of online via www.u-h-m.com , www.fnac.com en www.ticketbox.nl. De officiële ticketverkoop zal starten op 17 februari 2007.

Overige info


Er zullen gratis pendelbussen worden ingezet vanaf het Station in Lokeren dat slechts op 3km afstand gelegen is van Club Koloso. Meer hierover zal spoedig bekend worden gemaakt.
De complete line up van dit evenement zal op 15 februari bekend worden gemaakt.
De eerste 50 bezoekers ontvangen een gratis mega Poster van dit evenement.
Tijdens dit evenement zullen er een aantal stands aanwezig zijn waaronder een UHM stand waar je oa Earthquake merchandising en de nieuwste vinyl kan vinden ism Sinister record shop.
Via www.earthquake-tour.com kun je de laatste nieuwtjes rondom dit evenement volgen.
 

Project Domination – Special Edition2-6-07
Het heeft even geduurd, maar over iets meer dan een week is Project Domination weer toe aan een nieuwe editie in Pop- en Cultuurpodium P3 te Purmerend! Op 10 februari kunnen de oordoppen uit het doosje en de kogelvrije vesten uit de kast. Waarom? Voor een spervuur aan hardcorekicks en doorratelende breakbeats! Wees dus gewaarschuwd… trommelvliezen kunnen scheuren en de klappen zullen harder aankomen dan ooit.

Voor de komende “Project domination” zijn er maar liefst acht artiesten die over komen vliegen vanuit the United Kingdom, waarvan één met Japanse roots. Ze draaien de meest uiteenlopende muziekstijlen, maar met één overeenkomst: ruige muziek! Samen met een selectie van top DJ’s en live acts uit ons eigen land zullen zij zorgen voor een veelzijdige nacht die je niet snel zal vergeten.

Area 1: Project Domination
De hoofdzaal zal het terrein zijn voor de officiële Project Domination party. Na een korte opening door de residents E-Mash, Quid Pro Quo en nieuwe aanwinst War Is Inevitable, zal het feest losbarsten. Uit Engeland is het Ninja Columbo label uitgenodigd met haar artiesten. Dit label is in 2005 opgericht door Teknoist en hij zal samen met Dolphin en Scheme Boy aan jullie laten horen wat hun visie is op Hardcore en Drum & Bass. Conrad Hoyer, alias Ophidian, is geen onbekende in de hardcore scène. Als sideproject op zijn eigen label Meta4 brengt hij tracks uit onder de naam Meander. Ook Tapage is op dit label actief. Samen zullen zij voor het eerst een live optreden doen, waar ze alles voor uit de kast gaan halen! Hidden & Eye-D zijn een duo die wereldwijde faam hebben als Drum & Bass DJ’s, maar vooral ook als producers. Daarnaast zijn ze welbekend als het duistere hardcore duo The Outside Agency. Voor Project Domination zullen zij beide stijlen tot in den extreme combineren.
Last but not least; Xtrecist! Mister Kraakpiep himself graafft de juiste ingredienten op om ook een live optreden te doen. Lage bassen, scheurende kicks en snerpende synths zijn alvast drie ingrediënten die je kunt verwachten.
Naast deze artiesten zal E-Mash ook alleen laten zien wat hij kan. MC Pluck D is zoals altijd de host, die de artiesten voorziet van een waardige aankondiging.

Area 2: Wrong Music
Project Domination heet deze keer natuurlijk niet voor niets Special Edition. De Wrong Music crew zal P3 in de kleine zaal op zijn grondvesten laten trillen en jullie als bezoekers laten lachen, schrikken en vooral helemaal uit je dak gaan. Eén ding is zeker; er gaan dingen gebeuren die na afloop in je geheugen gegrift zullen staan!
Een delegatie van vijf leden zal Purmerend vereren met een bezoek. Ten eerste Shitmat, die een van de oprichters is van Wrong Music. Zijn stijl staat bekend als “mash-up”. Dat staat voor zoiets als: alle mogelijke muziekstijlen in een blender. Shitmat legt de nadruk op jungle ritmes, gabberkicks, TV-tunes en maffe top 40 klassiekers. Daarnaast MC’d hij tijdens zijn eigen optredens en staat hij garant voor onverwachte gebeurtenissen.
Ten tweede Scotch Egg, de Gameboy maniak. Deze Japanner gebruikt meerdere Nintendo Gameboys om zijn geweld(ad)ige beats, die rond de 200 BPM liggen, te voorzien van melodieën uit ons allen bekende computerspellen. Schuift zijn liefde voor Kentucky Fried Chicken niet onder stoelen of banken.
Ten derde Ebola, die in 2005 zijn on stage-debuut maakte. Bij hem weet je nooit van te voren welke pruik, valse baard of kostuum hij op en aan heeft. Eén ding ontbreekt nooit, zijn gabberhamer. Ten vierde Floorclearer, een artiest die al op meerdere feesten opzien baarde met zijn mix van Gabber, Jungle en Metal tot een zeer intens geheel. Ten vijfde Ladyscraper, die het dak eraf blies tijdens Wasted in Den Haag. Hij zal erg veel nieuw materiaal ten gehore gaan brengen dat harder is dan ooit! Quid Pro Quo en War Is Inevitable zullen de avond aftrappen en opbouwen van Dubstep naar Breakcore.

Verdere info


De locatie waar dit alles plaats gaat vinden is, zoals eerder vermeld, Pop- en Cultuurpodium P3 in Purmerend. Via www.p3purmerend.nl kun je bij “Contact” een plattegrond met routebeschrijving vinden en tevens een link voor routenet.
Kaarten zijn in de voorverkoop via de hierboven genoemde internetsite te koop voor € 12,- (geen voorverkoopkosten!) en aan de deur voor € 14,-. Let op! Er kan naar je legitimatie gevraagd worden, dus zorg dat je deze bij je hebt. De deuren sluiten om 02:00, dus zorg er ook voor dat je op tijd bent.
De kleding- en gedragsvoorschriften zijn bij de meesten wel bekend. Geen nationalisme en hooliganisme. Kom om te feesten, of kom niet!
Verwacht hier geen Mainstream Hardcore met draaiorgelmelodietjes… De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijk en/of geestelijk letsel aangedaan door één van de artiesten.
 

Turntable Masters - The angels of death2-2-07
Na het succes van de vorige editie van Turntable Masters kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven vinden de heren van Demon Dance Events. Op 9 maart 2007 zal Loco Discotheater in Steenwijk op zijn grondvesten schudden, dan zal Demon Dance Events een tweede editie van Turntable masters op deze locatie doen. Deze editie zal geheel in het teken staan van de vrouwelijke artiesten uit de hardcore scène. Demon Dance Events heeft voor deze avond dan ook alleen maar vrouwelijke artiesten geboekt. De line up voor deze editie liegt er ook zeker niet om, 7 vrouwelijke artiesten zullen deze avond zorgen voor hartverscheurende hardcore beats uit heden en verleden. Demon Dance Events heeft de volgende artiesten geboekt voor deze avond, Dailucia, Rhose, Marlice, Miss Jay, Miss Zelda, s'Aphira, en als laatste Miss Hysteria . Deze vrouwelijke artiesten zullen stuk voor stuk begeleid worden door de stem van Demon Dance Events, oftwel MC Da Wiseguy.

Ook met lichten en special effects zal Demon Dance Events flink uitpakken om van deze editie een onvergetelijke in zijn soort te maken. Het geluid in Loco Discotheater zal opnieuw van topklasse niveau zijn zoals eigenlijk iedereen wel van hen gewend is. Ben je echter nog nooit in Loco Discotheater geweest, dan is dit je kans om de gruwelijke sound van de booming sound system die er staat zelf te ervaren. Kortom, alles zal door Demon Dance Events uit de kast gehaald worden om van deze editie er een te maken die je niet snel zult vergeten, dus zorg dat je er deze editie van Turntable masters bij bent!

Kaarten voor dit evenement zullen alleen aan de deur verkrijgbaar zijn en kosten 10 €. De avond begint om 22.00 uur en zal doorgaan t/m 06.00 uur. Voor de mensen die van verre komen en dit met openbaar vervoer willen doen, er is een treinstation op 5 min afstand van Loco Discotheater.

Op zondag 9 april heeft Demon Dance Events ook een evenement gepland samen met Bad Company ter ere van de verjaardag van de grote man achter Bad Company. Deze man was onder andere verantwoordelijk voor de legendarische Ressurection of Hardcore evenementen in Luxor Arnhem eind jaren 90. Dit evenement zal gehouden worden in Club Zinc in Arnhem. Enkele bekende artiesten die deze avond hun opwachting zullen maken zijn Chosen Few, Darkcontroller, Partyraiser, Raoul - D.K.C., The Vizitor en natuurlijk nog veel meer andere artiesten die er voor gaan zorgen dat dit een knallend verjaardagsfeest gaat worden. Meer info over BasiX Easter zal spoedig volgen.

Ook staat er weer een nieuwe editie gepland van Turntable Masters, deze zal wederom gehouden worden in Loco Discotheater in Steenwijk. Voor deze editie heeft Demon Dance Events veel in petto, ook hierover zal meer nieuws spoedig volgen. Maar eerst tot 9 Maart, tot Turntable masters.
 

Oldschool Gangsters2-2-07
Dat het fenomeen Oldschool Classics nog steeds vele hartjes sneller doen kloppen mag zeker voor velen onder ons niet vreemd in de oren klinken. Het nog altijd groeiende concept “Oldschool Gangsters”, mag nog steeds blij zijn met deze snel kloppende “Gangster” hartjes. Zeker wanneer je kijkt naar de vorige edities van “Oldschool Gangsters” welke allemaal zeer geslaagd waren.

Zoals velen inmiddels weten, is het alweer bijna tijd voor een nieuwe editie van Oldschool Gangsters en of je tegenwoordig nog steeds in de echte wereld “The World is Yours” mag zeggen weet je niet, maar tijdens Oldschool Gangsters kun je dit zeker wel gaan beleven.

Zoals de vaste bezoekers van Oldschool Gangsters wellicht zullen weten, zal voor deze 5e editie om 22.00uur de Bassement als eerste zijn poorten openen. Hierdoor zal er weer een sfeer ontstaan waar het “ons kent ons gevoel” weer echt voelbaar aanwezig zal zijn. Tevens zal de organisatie aan de eerste “Early OG’s” een origineel OG drankje aanbieden om op een gezellige avond te proosten. Om 00.00 uur wordt je losgelaten in de Main Area waar de beatz zullen flowen.

Wanneer je kijkt naar de DJ’s van de avond, welke garant zullen staan voor een vette pot Oldschool ClassiQs, is te zien dat de deze niets aan de verbeelding zullen over laten. Stanton, welke zijn 90’s oldschool set om je oren zal slaan, Ricky da Dragon voor zijn Stoere All Time Classics, DJ Rob & MC Joe die hun legendarische ‘1992 “Park” sound ten gehore zal brengen en DJ Reza, die zijn intrede gaat maken in de Main Area de man uit het land van de Mossels.

In de Bassement zal het een opbouwende avond worden want vanaf 22.00 uur zal het hier langzaam maar zeker los gaan met nieuwe OG’s zoals niemand minder dan Pat C de held uit Belgie, DJ Ecu en Psyckodj de mannen welke al diverse Oldschool Feesten op hun naam hebben staan. Daarnaast gaan de residents OCD vs Eddy, Mike Scott en Jor-in weer voor een vette Oldschool/Techno tot bijna Early Rave geluid zorgen.

Let Op!: de entreeprijs voor Oldschool Gangsters, welke in de voorverkoop € 10,- is (Echt Oldschool Prijssie!) zal voor deze editie, uiteraard, gewoon gehandhaafd blijven.
 

Vince - Tegen de rest: de line up2-2-07
DJ Vince wordt zowel door zijn collega’s als door het publiek geroemd om zijn snelle mixtechniek, uitmuntende platenkeuze en brute scratch-techniek. Vijftien jaar lang staat hij al achter de draaitafels en hij heeft zijn kunsten in alle windstreken van de wereld laten zien. Van kleine underground parties tot mega-evenementen als Masters of Hardcore, Qlimax, of Defqon, DJ Vince rockte ze allemaal en menig partyganger is al eens flink los gegaan op één van zijn energieke sets.

Vince is niet zomaar in een hokje te stoppen. Hij draait net zo makkelijk een daverende oldskool set, als een weergaloze early hardcore set of een set met de hardcore die vandaag de dag de boventoon voert. Deze brede muzikale invulling zal dan ook in al zijn facetten aanwezig zijn op het evenement waar Vince de hoofdrol speelt.

Op 31 maart zal zijn reputatie op de proef gesteld worden, tijdens een slopende en meedogenloze battle van een dikke 7 uur. DJ Vince zal het opnemen tegen meer dan vijftien deejays, waarbij oldstyle, early rave en hardcore elkaar in een moordend tempo zullen opvolgen. Zijn tegenstanders in willekeurige volgorde: Darkraver, DJ Paul, Nosferatu, Zany, Outblast, Bass-D, The Viper, DaY-már, J.D.A., Tango & Cash, Buzz Fuzz, Xrazz, Ernesto, Endymion, Panic, MC Syco, MC Da Hustla, MC D

Guest performances: Shadowlands Terrorists Live, Angerfist Live en Noize Suppressor Live.

Om de uitdaging nog wat groter te maken, zal ook het publiek een rol spelen in de keuze van DJ battles. Wil jij jou favoriet het wel eens zien opnemen tegen DJ Vince? Houd dan de website in de gaten en breng je stem uit op je favoriete deejay. Op 1 maart zal bekend gemaakt worden welke extra battles er nog zullen worden toegevoegd aan de line up.

Naast al het DJ geweld, zijn er ook een aantal speciale live optredens. Een uniek optreden van Vince zijn eigen formatie Shadowlands Terrorists kan natuurlijk niet uitblijven. Maar ook Noize Suppressor en Angerfist zullen op het podium verschijnen om de hedendaagse hardcore sound te vertegenwoordigen. Vince: “Ik heb lang nagedacht over de artiesten die ik heb uitgenodigd voor dit evenement, maar ik heb vooral gekozen voor artiesten die goed bij mij passen qua muziekkeuze. Bij Noize Suppressor zal ik ook zelf een rol spelen tijdens hun live optreden, waarbij ik mijn Italiaanse vrienden zal bijstaan met de nodige scratches. Angerfist heeft gewoon een aantal vette floorfillers, waarvan ik zeker weet dat ze het Beursgebouw op hun kop zullen zetten. Samen met Danny, de producer van Angerfist, ben ik momenteel bezig om de tracklist van het optreden samen te stellen en te kijken of we nog iets unieks kunnen presenteren speciaal voor dit evenement. Natuurlijk zal ik ook de oude school niet vergeten en de platenpak nog eens omkeren om te kijken wat voor oude juweeltjes ik nog tegenkom.”

Nieuwsgierig naar de website?
Kaarten voor DJ Vince – Tegen De Rest zijn verkrijgbaar voor slechts €32,50 ex. fee bij alle voorverkooppunten van de Ticketbox. Voor E-Tickets check http://tickets.artofdance.nl
 

Meer info over The O Days - Time table2-1-07
O-Dayz area
23:00 – 00:00 Mizle
00:00 – 01:00 Nero.
01:00 – 02:00 Flamman & Abraxas
02:00 – 03:30 Darkraver
03:30 – 04:00 Live: Party Animals
04:00 – 05:00 Uzi
05:00 – 06:00 Bass-D

Hosted by: Mc Da Mouth of Madness

Om de 1e editie nog meer in trek te maken, kan je ook mee doen aan de winactie van The O Dayz . Voor de overige bezoekers is de entree prijs laag gehouden, een kaartje voor The O Dayz kost slechts 10 euro in de voorverkoop. Kom je van ver en je wilt zeker zijn van een kaartje, reserveer dan via info@o-dayz.nl en haal je kaartjes op bij de entree.

O-Times area (a trip into times)
24:00 – 05:00 dj Marlin
 

Kaartverkoop via TicketBox stopt 1 juli 20081-31-07
Verkoopdienst Ticketbox stopt met de verkoop van tickets voor evenementen. De organisatie levert nu aan onder meer sigarenwinkels en Free Record Shop winkels tickets voor dance events als Awakenings, Sensation en Trance Energy, maar gaat per 1 juli 2008 terug naar zijn core business: het organiseren van loterijen. Ticketbox is onderdeel van De Nederlandse Staatsloterij.

Volgens Joris van Dijk, persvoorlichter van de Staatsloterij, speelt het toenemende belang van online verkoop geen rol: “We hebben ook een online verkoopkanaal. De nieuwe kanalen zijn ons niet vreemd.” De KNVB, de grootste klant van Ticketbox, gaat nu op zoek naar een nieuwe partner voor de verkoop van voetbalkaartjes. De mogelijkheid bestaat dat die organisatie gebruik kan maken van de naam Ticketbox, maar volgens Van Dijk is daar nog niets concreets over te zeggen. Voorlopig is in elk geval geen sprake van een verkoop van het merk Ticketbox.

Rocco Veenboer, organisator van Awakenings, verkocht de afgelopen vijftien jaar kaartjes via Ticketbox: “We weten goed op tijd dat ze ermee gaan stoppen, dus we kunnen er rustig over nadenken.” Samenwerking met Ticketbox was logisch: “Zij zitten overal.” Een probleem is het wegvallen van Ticketbox voor Awakenings niet echt. De laatste tijd is het aantal kaarten dat het festival via zijn eigen site verkoopt flink toegenomen: “Ons streven is sowieso om aan het eind van het jaar 60% van onze kaarten zelf via internet te verkopen. Daarvoor werken we samen met Ticketscript, dat ons de techniek levert. Zij zullen hier heel blij mee zijn. Daarnaast hebben we ook altijd nog 20, 25 fysieke verkooppunten gehouden.”

Bij Ticketscript hangt de vlag nog niet uit volgens directeur Frans Jonker, maar het bedrijf is wel van plan het gat dat Ticketbox achter laat te vullen. Ticketscript is sinds begin 2006 actief op de markt, en doet vooralsnog vooral zaken met dance organisaties als Loveland, Club 11, Traffic en Voltt. “Wij leveren de tools aan organisaties, zodat zij hun kaartverkoop helemaal kunnen automatiseren. Daardoor kunnen we de kosten heel laag houden. We betalen geen kosten voor fysieke verkooppunten of drukkosten.” Het is Jonker niet helemaal duidelijk waarom Ticketbox, toch een grote speler, zich zomaar terugtrekt uit de markt: “Dat begrijp ik niet. Ik weet wel dat ze de laatste jaren niet echt vernieuwend zijn geweest. Ze hebben altijd vastgehouden aan gedrukte tickets.”
 

Turntable Masters - The angels of death1-31-07
Na het succes van de vorige editie van Turntable Masters kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven vinden de heren van Demon Dance Events. Op 9 maart 2007 zal Loco Discotheater in Steenwijk op zijn grondvesten schudden, dan zal Demon Dance Events een tweede editie van Turntable masters op deze locatie doen. Deze editie zal geheel in het teken staan van de vrouwelijke artiesten uit de hardcore scène. Demon Dance Events heeft voor deze avond dan ook alleen maar vrouwelijke artiesten geboekt. De line up voor deze editie liegt er ook zeker niet om, 7 vrouwelijke artiesten zullen deze avond zorgen voor hartverscheurende hardcore beats uit heden en verleden. Demon Dance Events heeft de volgende artiesten geboekt voor deze avond, Dailucia, Rhose, Marlice, Miss Jay, Miss Zelda, s'Aphira, en als laatste Miss Hysteria . Deze vrouwelijke artiesten zullen stuk voor stuk begeleid worden door de stem van Demon Dance Events, oftwel MC Da Wiseguy.

Ook met lichten en special effects zal Demon Dance Events flink uitpakken om van deze editie een onvergetelijke in zijn soort te maken. Het geluid in Loco Discotheater zal opnieuw van topklasse niveau zijn zoals eigenlijk iedereen wel van hen gewend is. Ben je echter nog nooit in Loco Discotheater geweest, dan is dit je kans om de gruwelijke sound van de booming sound system die er staat zelf te ervaren. Kortom, alles zal door Demon Dance Events uit de kast gehaald worden om van deze editie er een te maken die je niet snel zult vergeten, dus zorg dat je er deze editie van Turntable masters bij bent!

Kaarten voor dit evenement zullen alleen aan de deur verkrijgbaar zijn en kosten 10 €. De avond begint om 22.00 uur en zal doorgaan t/m 06.00 uur. Voor de mensen die van verre komen en dit met openbaar vervoer willen doen, er is een treinstation op 5 min afstand van Loco Discotheater.

Op zondag 9 april heeft Demon Dance Events ook een evenement gepland samen met Bad Company ter ere van de verjaardag van de grote man achter Bad Company. Deze man was onder andere verantwoordelijk voor de legendarische Ressurection of Hardcore evenementen in Luxor Arnhem eind jaren 90. Dit evenement zal gehouden worden in Club Zinc in Arnhem. Enkele bekende artiesten die deze avond hun opwachting zullen maken zijn Chosen Few, Darkcontroller, Partyraiser, Raoul - D.K.C., The Vizitor en natuurlijk nog veel meer andere artiesten die er voor gaan zorgen dat dit een knallend verjaardagsfeest gaat worden. Meer info over BasiX Easter zal spoedig volgen.

Ook staat er weer een nieuwe editie gepland van Turntable Masters, deze zal wederom gehouden worden in Loco Discotheater in Steenwijk. Voor deze editie heeft Demon Dance Events veel in petto, ook hierover zal meer nieuws spoedig volgen. Maar eerst tot 9 Maart, tot Turntable masters.
 

NEOPHYTE WORLD TOUR ‘06 – Closing off1-26-07
Wat op 28 januari 2006 in The Bridge in Meppen begon, zal exact een jaar later eindigen in de stad waar de hardcorefundamenten destijds gelegd werden en waar anno nu hardcore nog steeds in het leidingwater zit: Rotterdam! Zaterdag 27 januari 2007 is de einddatum van een gedenkwaardig jaar voor de drie gezworen maten Jeroen Streunding, Danny Greten en Jarno Butter, beter bekend als de waanzinnig populaire en alom gerespecteerde hardcore-act Neophyte. Op deze nu al historische datum zal de Rotterdamse locatie Tropicana geheel in het teken van deze drie hardcore helden en hun label Neophyte Records staan, waar ze letterlijk het asfalt uit de Maasboulevard zullen blazen en daarmee de Neophyte World Tour ’06 een Neophyte-waardig einde geven.

Na 52 weken van continu reizen, slapen op vliegvelden, jetlags overwinnen, hotelkamer make-overs verzorgen en plaatselijke alcoholomzetten verdubbelen zal op 27 januari deze wereldtour definitief worden afgesloten. Voor deze tour is Neophyte de halve wereld over geweest en hebben ze o.a. Duitsland, Schotland, Engeland, Zwitserland, USA, Canada, Australië, Italië, België, Rusland en natuurlijk diverse Nederlandse toplocaties volledig op z’n kop gezet. Vergezeld van overweldigende decoratiestukken, de gehele Neophyte Records labelstal en speciale nationale en internationale gast DJ’s bewezen ze de afgelopen twaalf maanden keer op keer dat ze nog altijd tot de absolute elite van de hardcore scene behoren.

Voor deze tourafsluiter is behoorlijk wat DJ geweld uit de kast getrokken die op z’n zachtst gezegd wat bijzondere namen bevat. Naast de heren van Neophyte, hun labelmaatjes en een keur aan collega-DJ’s zullen er twee exclusieve acts aanwezig zijn, speciaal in het leven geroepen voor deze nacht.
De Neophyte leden Jarno en Danny zullen voor deze gelegenheid de gitaar respectievelijk keyboard aan de kant schuiven, en samen met Jeroen achter de draaitafels plaatsnemen voor een gedenkwaardige DJ set als het Bodylotion DJ Team. Spektakel gegarandeerd natuurlijk!
Als absolute uitsmijter van deze nacht zullen alle DJ’s die nog in Tropicana aanwezig zijn - en nog in staat zijn een plaat van een CD te kunnen onderscheiden - het laatste half uur met z’n allen de aanwezigen op een half uur onvervalst raggen en beuken trakteren. Onder de veelzeggende naam
De Uitsmijters (Alles kapot) zal alles wat op dat moment nog overeind staat in Tropicana met de grond gelijk gemaakt worden… een betere afsluiting voor deze tour is ondenkbaar!

De time table voor deze tourafsluiter zal er als volgt uitzien:

Area 1 - Hardcore:
22.00-23.00 DJ Niel
23.00-24.00 Tha Playah
24.00-01.00 Paul Elstak
01.00-01.30 Neophyte Live
01.30-02.30 The Stunned Guys
02.30-03.30 Nosferatu
03.30-04.00 Evil Activities Live
04.00-05.00 Partyraiser
05.00-06.00 De Uitsmijters (Alles kapot)
MC Mike Redman

Area 2 - Early Rave:
23.00-24.00 Stanton
24.00-01.00 Darkraver
01.00-02.00 Panic
02.00-03.00 Masters of Ceremony
03.00-04.00 Waxweazle
04.00-05.00 Bodylotion DJ Team
MC AleeGedurende de hele tour waren er camera’s aanwezig die de groep op de voet heeft gevolgd en alles heeft vastgelegd op film. Na afloop van de tour zal hiervan een visueel verslag van worden gemaakt in de vorm van een Neophyte World Tour ’06 DVD. Deze DVD laat niet slechts hun wervelende stage shows zien in binnen- en buitenland, maar ook hoe ze na afloop backstage het feestje nog even dunnetjes overdoen. Wie zich de DVD “13 Jaar Terreur” herinnert zal ongetwijfeld een beeld kunnen vormen hoe deze DVD eruit komt te zien, kijk op www.neophyte.nl voor een paar exclusieve previews!

Neophyte: hard & direct!

Algemene informatie:
Datum: zaterdag 27 januari 2007
Naam: Neophyte World Tour ‘06
Locatie: Tropicana, Maasboulevard 100, Rotterdam
Stijlen: early rave / present hardcore
Tijd: 22:00 – 06:00
Prijs: € 17,50,- (ex presale fee)
Internet: www.mid-town.nl / www.neophyte.nl
 

Q-dance presents: Promo - De line-up1-26-07
Op 24 maart 2007 organiseert Q-dance in samenwerking met Promo het eerste Hardcore feest in de Heineken Music Hall sinds Resurreqtion. De line-up van het event is zojuist bekend gemaakt en deze kun je hier bekijken.

Naast de line-up vind je er ook een interview met Promo, de trailer en alle informatie over het evenement.

Kaarten voor Q-dance presents: Promo zijn verkrijgbaar bij TicketOnline.nl en via alle filialen van TicketBox.
 

Demon City – The Beginning1-26-07
Het is 2136 na christus, de wereld bestaat door klimaatveranderingen en kernoorlogen nog maar uit 3 continenten; Eurazie, Austrafrika en Groot Amerika.

De 2 polen bestaan inmiddels ook niet meer. De noordpool is door de verhoging van tempraturen gesmolten en de Zuidpool is compleet verwoest door een kernoorlog. Nederland is gegroeid tot 1 van de grootste en rijkste eilanden voor de kust van Eurazië. De 32 miljoen inwoners zijn voldaan en gelukkig. Wat zij niet weten is dat achter de muren van het mooie eiland, liggend in de interatlantische diepzee, een kleine groep mensen werkt aan een duivels plan.

De leiding van deze groep ligt in handen van de gefrustreerde en mislukte professor Dr. Klaagman die gevestigd is in de hoofdstad van de noordelijke regionen; Leeuwarden. Hier ligt het plan om terug in de tijd te reizen en de portaal tussen de demonenwereld en Nederland te openen.

Dr. E. Klaagman die door de regering van Nederland buitenspel is gezet omdat hij illegale proeven en onderzoeken op en met levende mensen en dieren uitvoerde. Met zijn demonische plan en wraak wil hij de regering van Nederland omver werpen, de absolute macht grijpen door de poort van de onderwereld te openen, het eiland te overspoelen met bloeddorstige demonen en daarna de voorouders van de regering van 2136 te vermoorden. De poort der duisternis (gebouwd in het jaar 666 voor Christus) zweeft tussen de Achmea- en Averotoren in Leeuwarden en wordt op 16 maart 2007 geopend.

Gelukkig heeft een kleine groep mensen in Grou de plannen van deze duivelse professor weten te onderscheppen en een tegenplan gemaakt. Door het samenbrengen van een grote groepen mensen uit verschillende lagen van de bevolking (ongeacht welk ras of sekse) zal er op 16 maart dmv langdurige bezweringsdansen en zeer harde aangeschakelde geluidsklanken geprobeerd worden deze demonenpoort te sluiten. YDC heeft hulp gevraagd van een groep geluidsbrengers en herrieschoppers uit binnen- en buitenland (in de volksmond ook wel dj’s genoemd) die deze zware klus tot een goed eind moeten brengen.

Noem het toeval of het lot maar slechts op steenworp afstand van de Twintowers van het noorden ligt de welbekende club Rumours (thuisbasis van YDC evenementen) waar de strijd tegen de demonen gaat beginnen. Maar liefst 15 dj’s en artiesten uit binnen- en buitenland (waaronder de populairste hardcore act van het moment Noize Suppressor uit Italië) zullen hun beste muziek brengen in een opnieuw gedecoreerd Rumours. Speciaal voor deze 1ste editie van Demon City zal Rumours in het teken staan van de (hel)poort waar de demonen uit gaan komen. In de bovenzaal zal een bioscoop worden gebouwd waar de hele nacht mangafilms zullen worden afgespeeld. Zoals jullie gewend zijn van YDC zal er speciale merchandise voor dit evenement worden gemaakt die jullie bij de stand kunnen kopen.

Er is dit keer alleen deurverkoop (€17,50) maar YDC heeft daarnaast wel een heel speciale actie voor zijn publiek bedacht. Je kan er namelijk voor kiezen om voor maar €27,50 een kaartje van Demon City en een nRa Shirt tegelijkertijd te bemachtigen. Voor meer informatie en/of vragen hierover stuur een email naar: info@y-d-c.nl.
 

Terror Time - Bonehead birthdayparty1-26-07
Terror is een snoeiharde muziekstijl in de dance industrie die al menig jaren bestaat. Een aantal mooie voorbeelden zijn natuurlijk de tunnel of terror op het vroegere Mysteryland en niet te vergeten de terror zaal op digital overdose. Deze muziekstroming is erg sterk aan het groeien onder menig bezoeker van dance feesten. Steeds meer terror feesten worden er gehouden in het land met groot succes. De aanhang van de dj’s zijn dan ook behoorlijk aan het groeien. Niet in nederland hebben de nederlandse dj’s veel aanhang. Ook onze buurlanden beginnen steeds meer interesse te krijgen.

Sinds Sam vroeger als kleine jongen bij zijn broer de eerste house bandjes hoorde was hij meteen verkocht. Het begon allemaal met Old Style: James Brown is dead, Quadrophonia, Terapia, Pull over, The House Of God enzo. De house muziek werd steeds harder en gabbermuziek begon langzamerhand te ontstaan en dat vond Bonehead alleen maar steeds meer en meer geweldiger. Hij begon toen met vinyl te kopen en al snel kwamen de eerste paar draaitafels. Diep in Sam zijn hart was hij nog steeds niet tevreden. Het kon maar niet hard genoeg voor hem. Waar menig hardcore liefhebber stopte ging Sam steeds verder. Tot hij op een gegeven moment in 1998 in de Terror area was bij Digital Overdose in Sporthallen Zuid. Daar zag hij Dj Akira een snelle en harde set draaien. Die week daarop ging hij meteen naar de platenzaak waar Akira werkte en kocht daar meteen een stapeltje terror plaatjes. Sindsdien biedt Akira de helpende hand aan Bonehead. Zo werden er ook meerdere stijlen ontdekt. Enkele voorbeelden zijn uit de Metal. Marduk, Cannibal Corpse, Slayer, Deicide, Black Dahlia, Terror 2000 zijn een aantal voorbeelden. Alles wat hard is, waar pit in zit en vooral agressief is gaat de voorkeur naar uit.

Het Produceren begon in 2000, het begon eerst als test. Ten eerste had Sam bij andere een beetje gekeken hoe alles werkte en is toen zelf maar aan de slag gegaan. In het begin had hij nog hier en daar wat dingen gedaan met producers maar in z’n eentje werkte hij het liefst. In die paar jaren heeft het wel z’n vruchten afgeworpen. Sam heeft zijn eerste plaat uitgebracht op het Duitse “Special Forces Records” En 1 track is verschenen op de duits “Born in Hell 3” cd. Uiteraard staat er heel wat gepland voor in de toekomst waaronder: Temple of terror, Shit and Noize Art, en Hong Kong Violence.

Op zaterdag 17 maart organiseert dj Bonehead zijn verjaardag in de Waakzaamheid te koog a/d zaan. Sam wordt weer een jaartje ouder en mag natuurlijk niet vergeten worden. Natuurlijk zal er naast de gebruikelijke alcoholische versnaperingen alles in teken staan van terreur en snoeiharde beukende beats. Voor de grote terror zaal zijn er dan ook veel bekende dj’s uitgenodigd om te komen draaien. In zaal 1 staan niet minder dan: Akira, Angernoizer, Bonehead, Counterphobia, Dercos, Elmo!, Hellseeker, Knuckles, Noisekick, Noizefucker, Plague, Prince ov Darkness, Rdz, Soundwave, Speedcore Terror Kinetic, Stinger, Terror Suzy, The Massacre, The Vizitor, Vageman, Scrat, Snyggt, Steve-D en Vahg. Gedurende deze avond zal er ook een tweede zaal zijn. Voor de mensen die een beetje moe zijn van het feesten en lekker willen chillen wordt er een zaal met veel banken ingericht. Deze area zal dan ook de hardcore chill out gaan heten. Een kleine selectie aan hardcore dj’s zullen daar de rustgevende achtergrond muziek gaan bieden. Niet minder dan: Scarface, Dennis R, Viruz, Baba, Cold Fusion, Devillisth, Marlice, Raoul - D.K.C., Wouter B en Yoda

Het feest zal beginnen om 22:00 en eindigen om 06:00. Er zullen geen kaarten in de voorverkoop worden verkocht. De kaarten aan de deur zullen 15,- euro bedragen. Voor mensen die met het openbaar vervoer komen. Het station Koog zaandijk zit op ongeveer 10 a 15 minuten loopafstand. Voor de route van het station naar de waakzaamheid staat er een duidelijke omschrijving op www.waakzaamheid.com. Voor degene die met eigen vervoer komt staat er ook een duidelijke omschrijving hoe je het beste daar kan komen op de website. Pakeren is mogelijk in de nagelegen woonwijken.

Camera's
Het is toegestaan om tijdens het evenement fotoapparatuur mee naar binnen te nemen. Hieronder wordt verstaan: digitale fotocamera's met een normale lens, telefoons met fotocamera en wegwerptoestellen. Het is dus niet toegestaan om professionele foto apparatuur mee te nemen! Gedurende avond hebben de organisaties speciale partyfotograven uitgenodigd om te komen fotograveren. Op de avond zelf worden doormiddel van visitekaartje duidelijk worden gemaakt waar deze op te komen staan.
 

NEOPHYTE WORLD TOUR ‘06 – Time Table1-23-07
Hij heeft precies een jaar geduurd, maar over een kleine week komt hij toch echt ten einde: de Neophyte World Tour ’06. In 12 maanden tijd hebben Jeroen, Danny en Jarno de hele wereld gezien en weten de wereldwijd verspreide hardcore headz weer waar Neophyte voor staat: hardcore van de bovenste plank, collectief een feestje bouwen, hier en daar en drankje nuttigen en doorgaan tot je erbij neervalt. En dan kan het wel eens voorkomen dat er zaken sneuvelen….

Na onder andere Duitsland, Schotland, Engeland, Zwitserland, USA, Canada, Australië, Italië, België, Rusland en diverse locaties in Nederland totaal op z’n kop te hebben gezet zal de Tropicana in Rotterdam op 27 januari het toneel zijn van een schouwspel dat zijn weerga niet kent. Met een top line-up die een aantal in het oog en vooral in het oor springende acts bevat, zal de tour op deze locatie een meer dan waardig einde krijgen.

Bodylotion is een live-act waarmee al vele spectaculaire optredens zijn neergezet in het verleden, maar speciaal voor deze avond zullen Jeroen, Jarno en Danny voor het eerst met zijn drieën samen plaatsnemen achter de decks. Als het Bodylotion DJ Team zullen ze al hun oude klappers van welleer nog een keer ten gehore gaan brengen in een bloedstollende en kokende mix. Om de tour 100% in Neophyte stijl af te sluiten is als absolute slotact van de tour de groep De Uitsmijters in het leven geroepen. Alle DJ’s die nog aanwezig zijn en nog enigszins rechtop kunnen lopen zullen met z’n allen plaatsnemen in de DJ booth om de fundering van Tropicana tot diep in de Maasboulevard te laten scheuren!

De time table voor deze tourafsluiter zal er als volgt uitzien:

Area 1 - Hardcore:
22.00-23.00 DJ Niel
23.00-24.00 Tha Playah
24.00-01.00 DJ Paul
01.00-01.30 Neophyte Live
01.30-02.30 The Stunned Guys
02.30-03.30 Nosferatu
03.30-04.00 Evil Activities Live
04.00-05.00 Partyraiser
05.00-06.00 De Uitsmijters (Alles kapot)
MC Mike Redman

Area 2 - Early Rave:
23.00-24.00 Stanton
24.00-01.00 Darkraver
01.00-02.00 DJ Panic
02.00-03.00 Masters of Ceremony
03.00-04.00 Waxweazle
04.00-05.00 Bodylotion DJ Team
MC Alee

Een speciale Neophyte-nacht als deze kan je uiteraard absoluut niet aan je voorbij laten gaan; alles zal uit de kast worden getrokken om deze nacht tot het einde der (hardcore) tijden te kunnen herinneren. Gezien het aantal aanmeldingen voor dit evenement en de capaciteit van Tropicana wordt geadviseerd niet te lang met de aanschaf van je ticket te wachten, dit om teleurstelling te voorkomen!

Neophyte: hard & direct!
 

A new FHC year; the dawn of a new era1-16-07
Of in het Nederlands; "Een nieuw jaar voor FHC, het begin van een nieuw tijdperk. Dit is het goede voornemen wat Frisian Hardcore Crew heeft uitgesproken. Zoals de meeste weten is FHC altijd zuinig op haar publiek en probeert voor hen altijd het beste te regelen. Nou, in 2007 zal het vaste publiek van FHC op zijn wenken worden bediend.

De programmering wordt nog strakker, de prijzen blijven laag en er worden grotere namen aangetrokken uit binnen- en buitenland. Naast deze dingen zullen er ook nieuwe frisse concepten worden gelanceerd. Check regelmatig op de website van FHC of Partyflock om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen FHC.

FHC, opgericht in oktober 2004 in het hoge noorden, zal zaterdag 10 maart aanstaande de zesdee editie van Northcore organiseren. De vijf vorige edities waren allemaal een groot succes dus genoeg reden om dit concept door te zetten. Deze editie zal gehouden worden in een van de stoerste lokatie in Drachten namelijk Poppodium Iduna. Nog nooit eerder werden er zoveel toppers tegelijk gebracht op een hardcorefeest in Iduna te Drachten.

Niemand minder dan Master of Hardcore Dj en voormalig Nederlands mixkampioen Bass-D, Koning Hardcore en Dreamteamer Dano en de brenger van zoete oorpijn The Masochist zullen laten zien waarom hardcore hier is om te blijven. Een absoluut unicum voor Iduna en Drachten is het feit dat FHC het voor elkaar heeft weten te krijgen de populairste Italiaanse hardcore dj van het moment Tommyknocker te boeken. Melodieus en toch keihard en gebracht op een manier zoals niemand anders dat kan; Tommyknocker weet als geen ander het publiek uitzinnig te krijgen. Helaas kan hij door verplichtingen elders alleen vroeg op de avond aanwezig zijn maar dat mag de pret niet drukken. Naast deze 4 toppers zullen ook de zeer populaire Friesche dj's en Northern Rebels Dizzy en J-Lines hun opwachting doen in zaal 1.

In de kleine doch zeer gezellige 2de zaal draait alles om de harde house van ver vervlogen tijden (Early rave, Oldschool en Classics) toen alles (zogenaamd) nog beter was. Multigroover Dj Jordens (aka The Rapist) zal naast de lokale helden Lenn, Terrex en D-Cayed ervoor zorgen dat er een hoog kippenvelgehalte aanwezig zal zijn. Verwacht niet alleen de bekende hits maar ook die vergeten platen die de avond toendertijd zo speciaal maakte. De aankleding van deze zaal zal ook in het teken staan van Oldschool en Early Rave. Nike's, Smiley's, Aussies, Fluitjes alles uit de oude doos is welkom in deze ruimte. Geld kan je maar één keer uitgeven dus ook daarmee probeert FHC haar klanten tegemoet te komen door voor maar €13,00 deurverkoop open te zijn. Ook zal er een stand aanwezig zijn met de nieuwste merchandise en geluidsdragers.
 

Northcore line up bekend!1-15-07
ZATERDAG 10 maart 2007 is het weer zo ver:

Northcore - Dawn of a New era!!!!!

De line up is als volgt:

Bass-D
D-Cayed
Dano
Dizzy
J-Lines
Jordens
Lenn
Masochist
Terrex
Tommyknocker

Dare to be There!!!

Tijd: 21:00 - 03:00
Plaats: Iduna, Drachten
Prijs: Deurprijs: € 13,-
 

The mysterguest is Darkraver1-12-07
The O day have returned

O-Dayz Area

In deze Area komen Happy Hardcore hits als “Have you ever been mellow, Malice, Big Boys don’t cry, Early Rave en Early Hardcore hits als Pessa pessa, Name of the DJ en de Oldschool platen als Poltergeist, Hithard en Drummachine ruim aan bod.

Deze hits en vele anderen komen uit de speakers dankzij de volgende DJ’s:
• Darkraver: Sommige zien deze man als een legende! op 16 februari zal hij een stempel in ons boek zetten
• Flamman & Abraxas: Behoren tot de housegeschiedenis van Nederland en ver daar buiten.
• Bass-D: Als er één DJ met early hardcore en rave de zaal los kan krijgen dan is het deze technisch begaafde DJ wel.
• DJ Uzi: In Leeuwarden mag de held van Thunderdome ‘96 natuurlijk niet ontbreken.
• Mizle: Begonnen met oldschool hij is daarmee echter nooit doorgebroken en probeert zich op 16-02-2007 weer op de kaart te zetten
• Nero: Stond o.a. op Rainbow Rave in Zak en met zijn liefde voor oldschool zal hij iedereen uit zijn plaat laten gaan.

Daarnaast is er een live optreden van de Party Animals. Met hun enorme aantal hits in de hoogtijdagen van de early en happy hardcore zijn zij bij uitstek een act die thuis hoort op The O Dayz. Hun tracks welke op p.a. Mokum Records zijn uitgekomen zijn verplichte kost voor elke liefhebber.

Er is maar één MC die in Leeuwarden zo’n evenement kan hosten en dat is MC Da Mouth of Madness. Samen met DJ Uzi waren zij eind jaren 90 zo’n beetje op elk feest te vinden en ook de hedendaagse partybezoekers zijn bekend met de kwaliteiten van deze MC.


O-Times Area a trip into times

In deze Area zal DJ Marlin de hele avond een soloset draaien en zorgen dat ook daar de voetjes van de vloer kunnen. Door deze lange set is er de mogelijkheid om platen te laten horen die je niet vaak hoort op olschool of early hardcore feesten.
Dus wie aan uitrusten dacht! Though luck! Met o.a. platen van Hithouse records opbouwend naar Happy Hardcore en Early Rave uit de negentiger jaren is bijkomen helaas niet mogelijk deze avond!

De rest van de ingrediënten voor deze avond moeten jullie zelf voor zorgen: Een goed humeur en een party stemming!

Op vrijdag 16 februari 2007 barst het feest los! Wij gaan met jullie terug naar ‘de goeie ouwe tijd’

Locatie Rumours, Leeuwarden
tijden 23.00 tot 6.00 uur
prijzen VVK 10,00 uur, aan de deur 12,50
dresscode Party
 

Q-dance presents: Promo - the resistance below1-9-07
De Noord-Hollandse artiest Promo – alias Sebastian Hoff – geldt sinds de oprichting van zijn elektronica-imperium The Third Movement als één van de grote muzikale vernieuwers van de hardste dance. De kleine grote man uit Hoorn staat te boek als de ambassadeur van de nieuwe hardcore en zal daarom op 24 maart het beukende middelpunt vormen op een in samenwerking met Q-dance georganiseerd solo-evenement onder de noemer Q-dance presents: Promo – The Resistance Below. De zorgvuldig gekozen ondertitel slaat op het feit dat Promo zich altijd wars van alle trends heeft afgezet tegen de gevestigde muziekorde en de benauwende hokjesgeest.

Het is, behalve het eerste echte eigen hardcoreconcept van Q-dance, de eerste maal dat dj/producer/labelbaas Promo een rond hem georganiseerd grootschalig evenement zal hosten. In de Amsterdamse Heineken Music Hall zal het The Third Movement-opperhoofd ter zijde worden gestaan door een keur aan nationale en internationale artiesten. Op het hoofdpodium in de Black Box staat een solo-optreden van Promo op het programma met diverse gastoptredens. In de RaboLounge zal het label annex kwaliteitskeurmerk The Third Movement de muzikale scepter zwaaien met een loodzware delegatie die een afspiegeling zal zijn van TTM’s diverse muzikale karakter.

In een vroeg stadium van Promo’s muzikale loopbaan wordt al duidelijk dat hij een grote belofte voor de toekomst is. De bejubelde reeks ‘Promo Files’ toont aan dat het megatalent een aardverschuiving gaat veroorzaken binnen de hardcore en als dj deelt hij op jonge leeftijd de dj-booth met de groten der hardcore-aarde. De progressieve dj/producer voorziet het in artistiek opzicht vastgeroeste genre van frisse en originele impulsen, en dirigeert de Nederlandse hardcore in het nieuwe millennium richting een nieuwe en hoopvolle toekomst. Hoewel Promo een meester blijkt in het draaien en maken van relatief toegankelijke en dansvloergerichte hardcore, groeit zijn reputatie gestaag als het gaat om industriële, spijkerharde, duistere en complexe elektronica.

Jarenlang mag Promo zich resident noemen van het oerconcept Thunderdome en inmiddels heeft hij stempels uit dik 15 verschillende landen in zijn paspoort verzameld. De dj heeft ondertussen op ieder denkbaar hardcore-evenement in Nederland gedraaid, maar noemt het afsluiten van een tot de nok toe uitverkocht Sensation Black 2004 als één van de absolute hoogtepunten uit zijn dj-loopbaan. Het zinderende optreden maakt nog maar eens duidelijk hoe breed georiënteerd zijn draaistijl is, omdat Promo als geen ander in staat is de perfecte balans tussen aanstekelijke en ondergrondse hardcore te vinden tijdens een set.

Kaarten voor Q-dance presents: Promo zijn vanaf aanstaande zaterdag 13 januari in de verkoop. Een kaartje kost 37 euro (ex. fee) en is bij TicketOnline.nl te koop. Tevens kun je bij alle filialen van TicketBox en de Free Record Shop terecht.

Bekijk hier de teaser van Q-dance Presents: Promo – The Resistance Below
 

Hardcore Invasion: timetable & info1-9-07
Over 2 weken is het weer zover, Hardcore invasion zal op veler verzoek weer plaats vinden in Den Haag. Zaterdag 27 januari zal Partycentrum Zichtenburg weer ’the place to be’ zijn om helemaal los te gaan. De time tables zijn als volgt:

Zaal 1: The invasion
22:00 – 22:45 Stalker
22:45 – 23:30 Mindustries
23:30 – 00:15 Lunatic & Miss Hysteria
00:15 – 01:00 Tommyknocker
01:00 – 01:45 Nosferatu
01:45 – 02:30 Staz & Deceptix
02:30 – 03:15 s'Aphira
03:15 – 04:00 Partyraiser
04:00 – 04:30 Noizefucker
Host: M-Shane

Zaal 2: Ancient Lifeforms
22:00 – 22:45 DMF vs. Defact
22:45 – 23:30 Mindfuck vs Hurricane
23:30 – 00:15 Hardmaniacs
00:15 – 01:00 OCD
01:00 – 02:00 Defendor vs. E-tax & FerZ
02:00 – 02:45 Lyrix
02:45 – 04:00 The Viper vs. Toxic
Host: D-Style

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die je als bezoeker graag wilt weten. Daarom volgt hier alle info die je nodig hebt.

Kluisjes
Er is geen garderobe aanwezig in Zichtenburg. Wel bestaat de mogelijkheid tot het huren van kluisjes. Deze zijn te gebruiken om jassen en tassen in op te bergen. De borg bedraagt 5,00 euro en deze krijg je terug bij het inleveren van de sleutel. Het is wel mogelijk om tussendoor naar je kluisje te gaan.

Camera's
Het is toegestaan om tijdens het evenement fotoapparatuur mee naar binnen te nemen. Hieronder wordt verstaan: digitale fotocamera's met een normale lens, telefoons met fotocamera en wegwerptoestellen. Het is dus niet toegestaan om professionele fotoapparatuur mee te nemen!

Legitimatie
De minimum leeftijd is 16 jaar. Bij twijfel kan er aan de ingang gevraagd worden je te legitimeren. Neem daarom een geldig legitimatiebewijs mee zodat je geen risico loopt op deze grond geweigerd te worden. Een rijbewijs, paspoort en Nederlandse identiteitskaart zijn geldige legitimatiebewijzen.

Openbaar vervoer
Het is ook mogelijk met het openbaar vervoer af te reizen naar Partycentrum Zichtenburg. Vanaf station Den Haag Centraal pak je tram 6 richting Bouwlustlaan. Vanaf dat punt is het 5 minuten lopen .Vanaf station Holland Spoor pak je tram 11 richting Delfselaan en daar stap je over op tram 6 richting Bouwlustlaan. Raadpleeg www.9292ov.nl voor meer info of www.partycentrumzichtenburg.nl

Auto & Parkeren
Partycentrum Zichtenburg is ook per auto uitstekend te bereiken. Vanuit richting Utrecht, Amsterdam en Rotterdam de afslag Den Haag-Zuid nemen.Bij de Erasmusweg komende, ANWB-borden Kijkduin volgen, vervolgens de borden Zichtenburg/Kerketuinen volgen. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom Partycentrum Zichtenburg en is bovendien gratis.

Hardcore invasion Special
Vanaf woensdag 10 januari 2007 zal Fresh FM tijdens het programma Hardhouse Generation een aantal kaarten voor dit feest verloten. Woensdag 24 januari zullen er zelfs een aantal VIP kaarten verloot worden. Luister dus elke woensdagavond vanaf 22.00 uur naar Fresh FM! En wie weet win jij die kaarten wel. Ook kan je kaarten winnen via de website:
www.hardcore-invasion.nl

Tickets
Tickets zijn nog te verkrijgen via www.ticketservice.nl , de reguliere verkooppunten van de Free Record shops en bij Midtown Den Haag. Tickets kosten € 17,50 (ex fee). Voor meer actuele info kijkt u op www.hardcore-invasion.nl
 

Time table Overstuurd new years rave 6-1-20071-5-07
Zo dan hier de time table voor de komende Overstuurd.

Timetable:

22.00 – 23.30 Sandman
23.30 – 01.00 Dizzy
01.00 – 02.00 J.D.A.
02.00 – 03.00 Nosferatu
03.00 – 03.30 Neophyte live
03.30 – 05.00 Re-Style
 

Meer info over The O Days1-3-07
Ladies and gentlemen!

Vaak wordt er gesproken over "vroeger". De muziek van vroeger, de sfeer van vroeger, altijd vroeger! Wel NU!!! Wij zijn trots jullie kennis te laten maken met een, voor noordelijke begrippen, geheel nieuw concept. Iets waar veel mensen al tijden op zitten te wachten.
Eindelijk is het daar. No escape possible!

THE O DAYZ

Dit concept is in het noorden erg onderbelicht. The O Dayz (The old days) is het middel waarmee wij jullie terug nemen in de tijd: De tijd van '93 tot '97. De tijd van de hele nacht uit je plaat gaan! De tijd van de Aussies en de Cavello's (voor wie ze nog heeft)!
De tijd van de gabberstaartjes. Toen, vroeger! JA! Die tijd komt terug. En wij gaan het een nieuw leven inblazen.

THE O DAYZ HAVE RETURNED

O-Dayz Area
In deze Area komen Happy Hardcore hits als Have you ever been mellow, Malice, Big Boys don't cry, Early Rave en Early Hardcore hits als Pessa pessa, Name of the DJ en de Oldschool platen als Poltergeist, Hithard en Drummachine ruim aan bod.
Deze hits en vele anderen komen uit de speakers dankzij de volgende DJ's:

Flamman & Abraxas: Behoren tot de housegeschiedenis van Nederland en ver daar buiten.
Bass D: Als er één DJ met early hardcore en rave de zaal los kan krijgen dan is het deze technisch begaafde DJ wel.
DJ Uzi: In Leeuwarden mag de held van Thunderdome '96 natuurlijk niet ontbreken.
Mizle: Begonnen met oldschool hij is daarmee echter nooit doorgebroken en probeert zich op 16-02-2007 weer op de kaart te zetten
Nero: Stond o.a. op Rainbow Rave in Zak en met zijn liefde voor oldschool zal hij iedereen uit zijn plaat laten gaan.

Daarnaast is er een live optreden van de Party Animals. Met hun enorme aantal hits in de hoogtijdagen van de early en happy hardcore zijn zij bij uitstek een act die thuis hoort op The O Dayz. Hun tracks welke op p.a. Mokum Records zijn uitgekomen zijn verplichte kost voor elke liefhebber.
Er is maar één MC die in Leeuwarden zo?n evenement kan hosten en dat is MC Da Mouth of Madness.
Samen met DJ Uzi waren zij eind jaren 90 zo'n beetje op elk feest te vinden en ook de hedendaagse partybezoekers zijn bekend met de kwaliteiten van deze MC.

O-Times Area a trip into times
In deze Area zal DJ Marlin de hele avond een soloset draaien en zorgen dat ook daar de voetjes van de vloer kunnen. Door deze lange set is er de mogelijkheid om platen te laten horen die je niet vaak hoort op olschool of early hardcore feesten.
Dus wie aan uitrusten dacht! Though luck! Met o.a. platen van Hithouse records opbouwend naar Happy Hardcore en Early Rave uit de negentiger jaren is bijkomen helaas niet mogelijk deze avond!
De rest van de ingrediënten voor deze avond moeten jullie zelf voor zorgen: Een goed humeur en een party stemming!

Op vrijdag 16 februari 2007 barst het feest los! Wij gaan met jullie terug naar de goeie ouwe tijd?

LOCATIE Rumours, Leeuwarden
TIJDEN 23.00 tot 6.00 uur
PRIJZEN VVK 10,00 uur, aan de deur 12,50
DRESSCODE Party
 

Time-table & VIP prijsvraag How much can you take1-2-07
Zaterdag 6 januari is het tijd voor de vierde editie van het feest How much can you take? De locatie van het feest is ook deze keer weer Eventcenter Amigo's te Dordrecht. Het feest staat deze avond geheel in het teken van Mc: Da TMC, hij viert deze avond zijn verjaardag en doet dat met een knallend feest. Het geluid op dit feest is zoals op elk feest van NRG-Events weer lekker hard (en zuiver!) Deze avond kun je ook weer vele speciale licht effecten verwachten waaronder in 2 zalen vette lasers. De entree voor How much can you take? is in de voorverkoop slechts € 5,00 euro dus na alle dure december en oud en nieuw feesten is dit een mooi begin van het nieuwe jaar.

Tijdens deze spetterende B-Day Party zijn er in Amigo's 2 zalen met in zaal 1 de beste Early Rave en Early Hardcore gedraaid door verschillende top dj’s. In deze zaal ga je dus de goeie oude tijd van o.a. de Energiehal laten herleven. De tweede zaal staat deze avond geheel in het teken van Oldschool en Classics, hier gaat de sfeer en muziek terug naar de begintijd van Parkzicht en o.a. de Turn up the Bass CD’s. Bij deze presenteert NRG Events de time-table van How much can you take?!

Area 1: Rave & Early Hardcore
22:00 - 23:00 Mortis vs. Mobius vs. Eek
23:00 - 00:00 Noizer vs. Charly S.
00:00 - 01:00 Darkvizion vs. OCD vs. SPete
01:00 - 02:00 Waxweazle
02:00 - 03:00 Panic
03:00 - 03:30 Da Bulldozer Project *live on stage!*
03:30 - 05:00 The Viper vs. Rob & MC Joe
05:00 - 06:00 Reflect vs. Thom-k.
Hosted by: Mc TMC vs. Mc Joe vs. Mc Jeff

Area 2: Strictly Oldschool & Classics
22:00 - 23:00 Jor-in vs. Rekardo
23:00 - 00:00 Genius
00:00 - 01:00 Lars
01:00 - 03:00 Stanton vs. Gijs
03:00 - 04:00 2Lethal
04:00 - 05:00 Red Delicious
05:00 - 06:00 Mike Scott
Hosted by: Mc TMC vs. Mc Joe vs. Mc Jeff

VIP verloting
Een Birthday party is niet compleet zonder een goeie VIP area, op dit feest zal er dus ook een uitgebreide VIP area zijn met alles erop en eraan. NRG-Events en de jarige verloten voor deze area 1x2 VIP gastenlijstplaatsen. De winnaar kan dan (met een vriend of vriendin) samen met Da TMC en al zijn collega/vrienden genieten van een hapje en een drankje met het uitzicht op de zaal. Wil jij kansmaken op deze speciale vipkaarten? Stuur dan een mail naar: info@nrg-events.nl De winnaar krijgt de vrijdag voor het feest een e-mail met daarin alle benodigde informatie. (dus hou je mail goed in de gaten!)
 

Overstuurd - NewYears rave12-31-06
Zaterdag 6 januari gaat het nieuwe jaar dan eindelijk beginnen met Overstuurd the New Years Rave edition. Dit maandelijks terugkerende hardcorefeest heeft in de loop van de tijd zijn sporen meer dan verdiend. Van The Stunned Guys tot Paul Elstak, van Partyraiser tot Outblast’ je kunt het haast niet zo gek bedenken en alle grote namen zijn in de voorgaande edities al geweest, zelfs de dj set van Neophyte. Een van de dingen die nog ontbrak, wat elke liefhebber van hardcore vurig wenste was: Neophyte Live. Nou ze hebben hun zin, live on stage: Neophyte. Samen met o.a. Nosferatu, J.D.A., Re-Style, Dizzy en vele anderen zal dit een zeeeer speciaal feestje worden!

Neophyte Live, normaal alleen maar op heel grote feesten te zien, komt nu
gewoon live in Sans Souci Berlikum! Hierdoor krijgt het Noorden van Nederland een unieke mogelijkheid om Neophyte Live te aanschouwen. Wie allemaal de DVD van Neophyte heeft gezien, weet dat dit zeer speciaal en voor de echte hardcoreliefhebber kwijlen is, hopelijk laat Jeroen de boel heel...Er zal een complete stage worden gebouwd op het podium en zoals gewoonlijk weer keihard en zuiver geluid.

Om de hele avond compleet te maken heeft Sans Souci tevens voor jullie niet de minste namen erbij: Nosferatu, een van Nederlands drukste en populairste dj's van dit moment, allang z'n sporen in the scene verdient, tegenwoordig compleet besmet met het Enzyme-virus, van o.a. Ruffneck. Produceerde menige hit en is met recht een van de beste dj/producers van dit Kikkerlandje. J.D.A., overal waar deze man komt gaat het dak eraf, met z’n opzwepende stijl en platenkeuze is deze man meestal de ster van de avond. Nog een member van Masters of Hardcore is deze man: Re-Style. Deze tegenwoordige noorderling is een van de coming man van Masters. De avond wordt compleet gemaakt door de noordelijke dj's Dizzy en Sandman. Dizzy is de populairste Friese dj van dit moment. Door z’n verrassende platenkeuze weet hij het publiek te laten stampen tot de laatste minuut. Sandman is al jaren actief in de Noordelijke HC scene, heeft talloze feesten op z'n naam staan en is met recht ook op dit feest aanwezig. Er komen meerdere dj's bij om dit feest compleet te maken.

De avond zal worden gehost door MC Drip, na Da Mouth of Madness, weer een grote MC ut het noorden.

Wees op tijd voor deze zeer speciale avond want van deze avond mag en moet je niets missen! Meer info vind je op http://www.sanssouciberlikum.nl
 

NEOPHYTE WORLD TOUR ‘06 – Closing off12-28-06
Wat op 28 januari 2006 in The Bridge in Meppen begon, zal exact een jaar later eindigen in de stad waar de hardcorefundamenten destijds gelegd werden en waar anno nu hardcore nog steeds in het leidingwater zit: Rotterdam! Zaterdag 27 januari 2007 is de einddatum van een gedenkwaardig jaar voor de drie gezworen maten Jeroen Streunding, Danny Greten en Jarno Butter, beter bekend als de waanzinnig populaire en alom gerespecteerde hardcore-act Neophyte. Op deze nu al historische datum zal de Rotterdamse locatie Tropicana geheel in het teken van deze drie hardcore helden en hun label Neophyte Records staan, waar ze letterlijk het asfalt uit de Maasboulevard zullen blazen en daarmee de Neophyte World Tour ’06 een Neophyte-waardig einde geven.

Na 52 weken van continu reizen, slapen op vliegvelden, jetlags overwinnen, hotelkamer make-overs verzorgen en plaatselijke alcoholomzetten verdubbelen zal op 27 januari deze wereldtour definitief worden afgesloten. Voor deze tour is Neophyte de halve wereld over geweest en hebben ze o.a. Duitsland, Schotland, Engeland, Zwitserland, USA, Canada, Australië, Italië, België, Rusland en natuurlijk diverse Nederlandse toplocaties volledig op z’n kop gezet. Vergezeld van overweldigende decoratiestukken, de gehele Neophyte Records labelstal en speciale nationale en internationale gast DJ’s bewezen ze de afgelopen twaalf maanden keer op keer dat ze nog altijd tot de absolute elite van de hardcore scene behoren.

Voor deze tourafsluiter is behoorlijk wat DJ geweld uit de kast getrokken die op z’n zachtst gezegd wat bijzondere namen bevat. Naast de heren van Neophyte, hun labelmaatjes en een keur aan collega-DJ’s zullen er twee exclusieve acts aanwezig zijn, speciaal in het leven geroepen voor deze nacht.
De Neophyte leden Jarno en Danny zullen voor deze gelegenheid de gitaar respectievelijk keyboard aan de kant schuiven, en samen met Jeroen achter de draaitafels plaatsnemen voor een gedenkwaardige DJ set als het Bodylotion DJ Team. Spektakel gegarandeerd natuurlijk!
Als absolute uitsmijter van deze nacht zullen alle DJ’s die nog in Tropicana aanwezig zijn - en nog in staat zijn een plaat van een CD te kunnen onderscheiden - het laatste half uur met z’n allen de aanwezigen op een half uur onvervalst raggen en beuken trakteren. Onder de veelzeggende naam
De Uitsmijters (Alles kapot) zal alles wat op dat moment nog overeind staat in Tropicana met de grond gelijk gemaakt worden… een betere afsluiting voor deze tour is ondenkbaar!

Hieronder vind je voor de volledigheid de complete line-up:

Area 1 – Present hardcore: The Stunned Guys, Paul Elstak, Nosferatu, Partyraiser, DJ Niel, Tha Playah, Neophyte (live), Evil Activities (live), De Uitsmijters (Alles kapot), MC Mike Redman.

Area 2 – Early rave: Darkraver, Stanton, Panic, Masters of Ceremony, Waxweazle, Bodylotion DJ Team, MC Alee.

Gedurende de hele tour waren er camera’s aanwezig die de groep op de voet heeft gevolgd en alles heeft vastgelegd op film. Na afloop van de tour zal hiervan een visueel verslag van worden gemaakt in de vorm van een Neophyte World Tour ’06 DVD. Deze DVD laat niet slechts hun wervelende stage shows zien in binnen- en buitenland, maar ook hoe ze na afloop backstage het feestje nog even dunnetjes overdoen. Wie zich de DVD “13 Jaar Terreur” herinnert zal ongetwijfeld een beeld kunnen vormen hoe deze DVD eruit komt te zien, kijk op www.neophyte.nl voor een paar exclusieve previews!

Neophyte: hard & direct!

Algemene informatie:
Datum: zaterdag 27 januari 2007
Naam: Neophyte World Tour ‘06
Locatie: Tropicana, Maasboulevard 100, Rotterdam
Stijlen: early rave / present hardcore
Tijd: 22:00 – 06:00
Prijs: € 17,50,- (ex presale fee)
Internet: www.mid-town.nl / www.neophyte.nl
 

Total: 251 Now showing: 101 to 125
[1-25] [26-50] [51-75] [76-100] [101-125] [126-150] [151-175] [176-200] [201-225] [226-250] [251-275]