News & Updates

CD release party in Parkzicht12-27-06
Een maand geleden vond voor de tweede keer de Parkzicht reünie plaats in het Maasgebouw te Rotterdam. Tijdens dit wederom volkomen uitverkochte evenement konden de bezoekers genieten van de beste classics uit begin jaren negentig. Gedurende de nacht zijn er live opnames gemaakt. Deze zijn op CD gezet zodat de liefhebbers nog eens heerlijk kunnen na genieten. De uit te brengen verzamelaar zal uit 3 CD's bestaan, met op CD 1 het beste uit de sets van DJ Rob en Stanton, op CD 2 Joshua en van Ricky da Dragon en tot slot is op CD 3 Parkneger en Panic te horen. Kortom een echte must have voor iedereen die er die avond was, of er had willen zijn!

Op zaterdag 10 februari 2007 zal in het Mekka waar het allemaal begon, de legendarische Rotterdamse club Parkzicht aan de Kievitslaan 25, de release plaatsvinden van de nieuwe Parkzicht CD. De artiesten die tijdens de CD release party achter de draaitafels plaats zullen nemen worden niet bekendgemaakt. Dit blijft tot op de avond zelf een verassing. Vroeger kwam men niet voor de line-up naar een feest, maar voor het concept, de locatie of de muziekstijl en zo zal dat deze nacht ook weer zijn. Naast de muziek zullen ook retro acts en decoratie de vibe van vroeger terug brengen. Parkzicht als locatie zal sowieso bij velen het hart sneller doen laten kloppen.

De kaartverkoop voor dit evenement zal zeer gelimiteerd plaatsvinden en starten op zaterdag 30 december 2006 om 09.00 uur 's morgens. Kaarten kosten 20 euro en zijn te verkrijgen bij alle voorverkooppunten van de Ticketbox. De minimale leeftijd die geldt voor deze avond is 25 jaar, dit is omdat het Parkzicht concept zich duidelijk richt op een oudere doelgroep. Vergeet dus niet je legitimatie mee te nemen die avond!
 

Horetha events presents Hardcore madness 13-1-200712-25-06
Back from Hell!!· Hardcore Madness

The Dream

De naam Horetha Events zegt jullie mischien nix,
maar 30 jaar terug was Horetha er al.
Het was de discotheek/drive-in show van Ilse haar vader
Germ Kempenaar.
Het was voor Germ zijn lust en zijn leven, nu na 30 jaar willen Ilse en Romke
ter nagedachtenis zijn droom voortzetten.
Ze kwamen in de zomer van 2006 onder het genot van
en koud pilsje op Germ zijn naam in het gesprek,
voor ze het wisten hadden Ilse en Romke
een plan / idee om Horetha opnieuw onder de mensen
te brengen.
Ze gaan nu een nieuwe weg met deze onderneming.
En hopen er heel lang plezier van te hebben.

De doop van Horetha Events zal zijn op, 13 januari 2007 Mounehoekje molenend(munein)

The party

Line-up

Alex D
Da Joker
Dizzy
Easy-A
Meduza
Pitch
Thrillseekers
Twisthead
Vahg
Live: The Untitled

Entree prijs is lekker laag gehouden. Maar liefst 7,50
Deuren openen om 21:00

Ze hopen iedereen te zien op 13 januari in munein.

Groeten van de Crew Ilse & Romke
 

Digital Hardcore 212-17-06
Op de eerste vrijdag van 2007 zal Picturewessel het concept “Digital Hardcore” wat twee jaar geleden begon voort gaan zetten met Digital Hardcore 2!

De dj`s zullen ervoor gaan zorgen dat de Utrechtse grachtjes het zwaar te voorduren gaan krijgen. Naast hardcore is er ook plaats voor o.a. jump, speedcore, tekno en terror. Voor deze harde geluiden is de Club Poema een geschikte locatie en voor het openbaar vervoer hoef je maar 5 minuutjes te lopen naar Utrecht Centraal Station, ideaal!

Digital Hardcore 2 zal op vrijdag 5 Januari 2007 een “comeback party” worden voor de organisatie. In het jaar 2006 is de website waar veel foto`s op stonden tijdelijk offline geweest en werd Picturewessel overspoeld met e-mail`s met vragen waar dit alles was gebleven en of deze nog online zou komen, het antwoord hierop is JA! In 2006 is de website opnieuw online geplaats en worden al de foto`s die door de fotografen zijn gemaakt overgezet naar de nieuwe server. De webmaster`s zijn met man en macht aan de slag gegaan om de foto`s op de nieuwe server te plaatsen, dit zal eind december / begint januari voltooid zijn.

Op Digital Hardcore 2 zullen maar liefst 11 dj`s, een MC, een mooie locatie en extra`s zoals een laser beamer de avond voor jou compleet gaan maken! Picturewessel heeft vanaf dag één dat er met het concept is begonnen rekening gehouden dat er niet veel ruimte is in de portemonnee na de dure maand december. Daarom is er besloten om naast een goede line-up een lage entree prijs te handhaven van maar €12,50!

Dat Digital Hardcore 2 voor jou niet veel kost zegt helemaal niets over de artiesten die Picturewessel heeft geselecteerd om de avond tot een succes te maken.

Zo is Syndrome een artiest welke we een lange tijd niet hebben kunnen horen, Syndrome stond op evenementen zoals “Fucked up tempo” en domineerde met zijn hardcore set`s verschillende edities van “Disturbed”. Nu mag Syndrome uit zijn winterslaap komen en dat zal deze avond echt niet ongemerkt voorbij gaan, zorg dus dat je erbij bent! DJ Outblast zal niet ontbreken op deze “come-back party” van Picturewessel. Outblast weet met zijn kunsten achter “the weels of steel” heel goed wat hij moet doen om voor jou een onvergetelijke avond te bezorgen in dit nieuwe jaar, Outblast stond op o.a de podia’s van bijvoorbeeld “Thunderdome 2006” en “Project: Hardcore.nl”! Digital Hardcore 2 zal afgesloten worden met kei en kei harde terror van Noizefucker en Vageman, deze twee heren zullen zorgen dat alles wat je kwijt wilt van het jaar 2006 nu in de vloer kan gaan stampen, de voegen van de Club Poema zullen het heel zwaar gaan krijgen!

Het nieuwe jaar 2007 begint voor jou op Digital Hardcore 2, en o já, niet onbelangrijk; naast deze “comeback” van de organisatie Picturewessel zal dit ook de “verjaardag” zijn van de oprichter, ook wel “Wessel” genoemd, hij zal op 03-01-2007 alweer 21 jaar worden!
 

Scumworld - The New World Order12-14-06
Tijdens de eerste editie van Scumworld lieten de top van de Nederlandse hardcore scene en een fikse Franse delegatie zien waar hardcore wereldwijd voor staat. Bij de tweede editie is het Engelse koninkrijk aan de beurt om verovert te worden. Een stevige afvaardiging van Engelse hardcore artiesten zal dan ook laten zien wat zij in hun mars hebben. Natuurlijk worden ze daarin bijgestaan door een frisse line up van Nederlandse hardcore fanaten.

Het uitgangspunt van Scumworld is elke keer een area te programmeren met hardcore artiesten uit een ander land. Zo langzamerhand is Nederland niet het enige land met een hardcore scene en biedt Scumworld een platform voor deze buitenlandse artiesten om zich te manifesteren aan de experts: het Nederlandse publiek.

Daarbij dient Scumworld ook als een springplank voor jonge en verfrissende deejays uit Nederland, die ieder zijn of haar steentje bijdragen de scene te vernieuwen en sterk te houden.

Beetje bij beetje, landje voor landje verovert het tuig van de riggel de wereld. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en uiteindelijk kan niemand er meer om heen.

Scumworld is the future ...

Main Scum
DaY-már
Vince
Unexist
Tommyknocker
Base Alert
Tha Playah
D-Passion
D-Saster
Endymion
DJ Noize Suppressor

UK Scum
The DJ Producer
Simon Underground
Scott Brown
Fracture 4
Brisk
Andy Vortex
Bryan Fury

Upcoming Scum
Prince ov Darkness
Endonyx
Stikko
Headache
Reiner


Tickets zijn verkrijgbaar bij de Ticketbox voor 20 E ex. fee of check tickets.artofdance.nl
 

Nightmare in Rotterdam time table12-13-06
Met nog slechts een paar dagen voordat we ons gaan opmaken voor een unieke editie van A Nightmare in Rotterdam in het Ahoy’ Sportpaleis, maken UDC en Mid-Town de timetable van “Enter The Time Machine” bekend.

Na het - voor zowel de organisatie en de Nightmare bezoeker - geweldige nieuws dat Nightmare de mogelijkheid heeft om haar evenement te verplaatsen naar het sfeervolle en indrukwekkende Sportpaleis, maakt de organisatie bij deze ook bekend dat de reguliere sluitingstijd verlengd is met een half uur! Dit betekent dat “Enter The Time Machine” niet zal stoppen om 7 uur maar om half 8, met de altijd gezellige Bodylotion live act als waardige uitsmijter van deze Nightmare editie.

Hieronder vind je de complete timetable:

21:00-22:00 DJ Lars & Waxweazle
22:00-23:00 Tha Playah & DJ Mad Dog
23:00-00:00 DJ Promo & Lady Dana
00:00-01:00 DJ Panic & DJ Vince
01:00-01:30 Marc Acardipane feat The Ultimate MC -live-
01:30-02:30 DJ Paul & DJ Neophyte
02:30-03:30 Partyraiser & The Viper
03:30-04:00 Traxtorm Gangstaz Allied -live-
04:00-05:00 Predator & Nosferatu
05:00-05:30 Evil Activities -live-
05:30-07:00 Charly Lownoise & Mental Theo
07:00-07:30 Bodylotion -live-

Tijdens “Enter The Time Machine” zullen er ruim voldoende lockerboxen aanwezig zijn in Ahoy’ voor de persoonlijke bezittingen van de Nightmare bezoeker. Gedurende het evenement bestaat de mogelijkheid om tussendoor spullen uit het kluisje te halen, dan wel spullen in het kluisje te stoppen.

Het lijkt erop alsof niets meer in de weg staat om van 16 december a.s. een gedenkwaardige datum te maken!

Algemene informatie:
Datum: zaterdag 16 december 2006
Naam: A Nightmare in Rotterdam – Enter The Time Machine
Locatie: Ahoy’, Rotterdam
Tijd: 21:00 – 07:30
Prijs: € 39,- (ex fee)
Internet: www.nightmare-rotterdam.com

Enter the Time Machine… history will be a part of the future.
 

How much can you take?12-13-06
Op 6 januari van het nieuwe jaar staat er iets bijzonders te gebeuren in Eventcenter Amigo's te Dordrecht. Mc TMC (Thom Ketting) viert die dag namelijk zijn 39e verjaardag, dit moet natuurlijk gevierd worden met een spetterende birthday party!

Da TMC (aka Thom-k & Da Bulldozer Project) draait al weer heel wat jaren mee in de scène. Op zijn naam staan optredens met alle grootheden. 1 van de hoogtepunten is ongetwijfeld een optreden met PCP geweest op Mysteryland Indoor ‘98. Daar kreeg Thom het voor elkaar om de hele zaal tegen het, toen nog bestaande, blad update te krijgen. Dat had een verhaal geschreven dat Gabber dood was. Nou, inmiddels weten we beter! De Update bestaat niet meer en Gabber / Hardcore is nog springlevend!

Voor zijn verjaardagsfeest in 2007 wil Da TMC jullie een kijkje geven op zijn muzikale voorkeuren. Oldschool en Early Hardcore tot vroeg in de ochtend dus!

In zaal 1 hoor je de beste Early Hardcore. De Parkzicht en Coolman Records legendes DJ Rob & MC Joe, Forze member DJ Panic en Haagse held DJ The Viper zijn een paar van de namen die acte de presence geven. Da TMC zal deze avond zelf ook achter de draaitafels kruipen en je als DJ Thom-k samen met Reflect een speciale PCP set brengen. Een van de hoogtepunten van de avond wordt zeker het live optreden van Da Bulldozer Project. De act, die o.a. gevormd wordt door Da TMC, is bekend van knallers als Arise and uiteraard Something Special! Waxweazle, DJ OCD, Darkvizion, DJ SPete, Charly S, Noizer, Mortis, Mobius en Eek zorgen voor de rest van het muzikale geweld in Area 1!

In zaal 2 gaat de muziek en sfeer terug naar de gouden tijd van Parkzicht. Samen met toppers als o.a. Stanton, DJ Lars, DJ Gijs en Genius wordt dit echt een avondje “back in time!” Verwacht naast de oldschool klappers als o.a. “start the panic”, “total confusion”, “hit hard” en natuurlijk de “house of god” ook de nummers die je niet elke week op Oldschool feesten hoort zoals “backlash”, “owl van indo tribe”, “close your eyes” en “live at the wunderbar”. Red Delicious, Mike Scott, Jor-in, Rekardo en 2Lethal maken de line-up in de Oldschool en Classics area compleet en zullen ook zeker voor vuurwerk gaan zorgen! Een avondje genieten in zaal 2 dus!

How much can you take? - Da TMC’s B-day knock-out! kost slechts € 5,- euro in de voorverkoop. Thom heeft zich hier sterk voor gemaakt, zodat de prijs voor niemand een belemmering zal vormen! De organisatie van How much can you take? is in handen van NRG-Events (bekend van o.a Slaves to the Rave, Bass NRG en Apocalypse Never), dus iedereen weet dat de kwaliteit van het licht en geluid weer van hoog niveau zal zijn.

Hier de complete line-up nog even op een rij:

Area 1 / Early Hardcore
Rob & MC Joe
The Viper
Panic
Waxweazle
OCD vs. Darkvizion vs. SPete
Charly S vs. Noizer
Reflect vs. Thom-k.
Mortis & Mobius vs. Eek
Da Bulldozer Project *live on stage*
Hosted by: Mc TMC & Mc Joe

Area 2 / Oldschool
Stanton
Lars
Gijs
Genius
Red Delicious
Mike Scott
Jor-in vs. Rekardo
2Lethal
Hosted by: Mc TMC & Mc Jeff

Next event @ Eventcenter Amigo's: Slaves to the Rave [03-02-2007]

Na deze spetterende B-Day party is het Zaterdag 3 februari 2007 tijd voor de 11de editie van Slaves to the Rave! ook hier is de locatie Eventcenter Amigo's. De voorvereidingen voor dit feest zijn in volle gang en het belooft ook deze keer weer een superfeest te worden. De line-up + de verder informatie staat inmiddels in de agenda van Partyflock en op de site van NRG-Events. Kaarten voor Slaves to the Rave zijn ook te koop op How much can you take? voor het bedrag van € 15,- euro, uiteraard dan zonder voorverkoop kosten!
 

Multigroove – The New Year’s Rave12-1-06
Na de vele speculaties omtrent Oud & Nieuw, is nu officieel bekend dat Multigroove ook dit jaar haar befaamde New Year’s Rave organiseert in het hartje van onze hoofdstad. Met deze New Year’s Rave kijkt Multigroove terug op het bewogen jaar 2006, om het oude jaar vervolgens op een volwaardige en verdiende manier af te sluiten en een nieuw en veelbelovend 2007 luidruchtig in te luiden.

Zeker tijdens de jaarwisseling speelt de sfeer een absolute hoofdrol. Daarom is gekozen om op de broedplaats waar legendarische feesten als Queensday en Queensnight, de New Year’s Raves, Mushroom en No Bullshit hun oorsprong vonden, het nieuwe jaar in te knallen; De roemruchte Rozengracht 133. Nergens anders in het centrum van Amsterdam vind je immers deze intense sfeer en zoveel interactie tussen DJ en bezoekers. Traditiegetrouw zal deze nacht van Oud op Nieuw hier gepaard gaan met een flinke dosis onsterfelijke Multi-knallers uit het roemruchte verleden van Multigroove en de spijkerharde Hardcore van vandaag en morgen.

Dit zijn de DJ’s die je uithoudingsvermogen van 21.00 tot 05.00 uur weer op de proef zullen stellen met de beste Oldskool, Hardcore, Rave en Freestyle sounds:Bountyhunter (Bonzai, BE)
Micha B (Multigroove, NL)
Buzz Fuzz (Multigroove, NL)
Champ-e-on (Multigroove, NL)
Dano (Multigroove/ Mokum, NL)
Jeroen Flamman (Multigroove/ Mokum, NL)
Abraxas (Multigroove/ Mokum, NL)
Bass-D. (Masters of Hardcore, NL)
Thundergods of Asgard (Hellbound, NL)
Jordens a.k.a The Rapist (Hellbound, NL)


Special treatment
Zorg dat je op tijd binnen bent en proost met Multigroove mee op het nieuwe jaar met een koel glas champagne. Vroege vogels krijgen namelijk tot middernacht een gratis Special Threatment! Denk hierbij aan champagne, rolled joints, Happy Hour, lekkere hapjes én... een gratis kaartje voor “DB”; Dano’s Birthday-bash op 3 februari in de Rozengracht 133!
 

Raving Nightmare 10-3-2007 Tarm Centre Germany12-1-06
Het concept Raving Nightmare zal voor 1 keer nog eens plaats vinden in het Tarm Center te Frechen (Köln) - Duitsland. Met de 3 succesvolle en onvergetelijke edities uit 2004 en 2005 in ons geheugen heeft de organisatie besloten deze editie tot een “reunion” te bombarderen.
Voor de vele duizenden bezoekers van die eerste 3 edities is een uitleg over de locatie, het geluid en de sfeer eromheen overbodig. Voor degenen die alleen maar veel verhalen hebben gehoord en niet aanwezig konden zijn op de vorige edities is er dus goed nieuws. Ook zij krijgen nu dus de kans om er bij te zijn!

Op zaterdag 10 Maart 2007 zullen er van 20uur tot 08uur (12 uur non stop) verdeeld over 4 area’s weer een groot aantal internationale DJ’s en live acts geprogrammeerd worden. Het zou geen reunion zijn als de artiesten van de voorgaande edities er niet bij zouden zijn. Daarom zal de organisatie een selectie maken uit de artiesten die ook geprogrammeerd stonden op de voorgaande edities en daarmee de line up samenstellen voor deze reunion editie.
De uiteindelijke en complete line up zal op 14 dec bekend worden gemaakt.

Vip Tickets
Natuurlijk mag de VIP room niet ontbreken tijdens deze Reunion editie! Het is ondertussen algemeen bekend wat een Vip ticket inhoud bij de UHM evenementen. Het is dan ook de enige organisatie die een Vip ticket aanbied inclusief onbeperkt eten en drank (dus ook bier en cocktail of mixdranken!).
Alle voorgaande edities waren de VIP tickets binnen enkele weken uitverkocht. De organisatie gaat er dan ook van uit dat dit deze unieke editie wederom zal gebeuren.

Overige weetjes…….
-De voorverkoop start op 16-12-2006 via Eventim/CTS in Duitsland, Ticketbox in Nederland en Fnac in Belgie en Frankrijk. Een normaal ticket zal slechts Euro 22,50 (ex fee) kosten en een Vip ticket Euro 60,- (ex fee)
-Uitsluitend via CTS/Eventim zullen er ook tickets te verkrijgen zijn met Vrs/Vrr. Hiermee is het mogelijk om met je entree ticket met de trein te reizen in Duitsland van en naar Koln. Deze speciale tickets zullen voor Euro 24,- (ex fee) te verkrijgen zijn. Bij een Vip ticket, gekocht via Cts/eventim, zit er automatisch Vrs/Vrr bij inbegrepen.
-De gratis pendelbus vanaf Koln Hbf tot aan het Tarm Center zal opnieuw beschikbaar zijn.
-Voor de mensen die op eigen gelegenheid komen en dus met de auto kan de organisatie melden dat er een nieuwe afrit in gebruik is genomen aan de A4 , de autosnelweg vanuit oa Aachen/Duren en Nederland, waardoor je nog sneller (en makkelijker) als voorheen bij het Tarm Center uit zal komen. Het betreft afrit 9b – Frechen Nord. Op het einde van deze afrit rechts en na 800m bij de eerste stoplichten naar links waarna het Tarm Center aan de rechterzijde gelegen is.
-meer info is binnenkort te vinden op www.ravingnightmare.com
 

The Energy of the Core sluit het jaar knallend af!11-30-06
Hoewel het misschien raar klinkt, moeten we eerst stellen dat kerstmis in de eerste periode van het christendom helemaal niet bestond. Er werd door de christenen die de eerste 200 jaar na Christus leefden geen kerst gevierd. Er was in die tijd niemand die zich bezig hield met ‘het kindje Jezus’ of de ‘geboortedag’ van Jezus. Het was niet eens de gewoonte om een verjaardag te vieren, alleen de Romeinen vierden verjaardagen. Voor christenen en Joden was het daardoor helemaal ondenkbaar om een dergelijk feest te vieren.

Naarmate de christenen zich meer en meer uitbreidde onder heidense volkeren, kwamen ook steeds meer heidense gebruiken binnen de leefwereld van de christenen. Romeinen die gewend waren hun verjaardag te vieren, stopten daar niet altijd mee nadat ze bekeerd waren tot het christendom.

In 221 na Christus opperde Julius Africanus (160 – 240) als eerste dat het goed zou zijn 25 dec. als gedenkdag in te stellen voor de geboorte van Jezus Christus.

Julius Africanus was een belangrijk Romeins legerofficier. Julius was een vriend van koningen en keizers en bekeerd tot het christelijk geloof.

Omdat de Romeinen op 25 december al een feest vierden ter ere van hun god Mitras vond Julius het een goede 'tegenhanger'. Mogelijk heeft Julius niets verkeerds in de zin gehad omdat we moeten beseffen dat het vieren van een verjaardag voor een Romein een eerbetoon was aan de jarige. Niet zo zeer het idee om de geboorte van Jezus Christus te gedenken, maar vooral de dubieuze datum 25 december viel niet in goede aarde bij veel bisschoppen. Toch begon het idee om de geboorte van Jezus te vieren steeds meer zijn ingang te vinden in de toenmalige christelijke wereld.

Ook The Energy Events zal het kerst met oorklinkende geluiden inwijden, alleen één week eerder. A.s. 16 december staat alweer de volgende editie te trappelen van genot om iedereen een goeie afsluiter van het jaar mee te geven. Als laatste editie is er voor gekozen om al het noordelijk talent achter de decks te laten verschijnen om te laten zien waar het concept zich daar werkelijk afspeelt.

Op deze avond is er gezocht om iedereen aan hun trekken te laten brengen en is er een line-up samengesteld om je vingers bij af te likken. Om eens een aantal helden te mogen noemen Shadowraiser, Fetamin, D-Compoze, Pitch, Fiore, zij gaan garant staan deze avond en vele andere zullen ook zeker niet ontbreken. Zij zullen deze avond de lekkerste ‘core’ aan jullie ten gehore brengen. Ook zal terror en speedcore, door The Untitled de liefhebbers de rauwe kant van de core brengen.

Natuurlijk hoort bij een noordelijke editie ook een Mc uit het hoge noorden. Voor deze avond is the one only “Mijn Fucking Leeuwarden” Mc Da Mouth of Madness aangesteld om deze noordelijk helden bij te staan met zijn daverende klanken.

Last but not least, de entree zal voor deze legendarisch avond niet hoger komen te staan dan een schade van 10 euro. Deuren worden geopend om half 9.

The One and Only Dj’s From the North!
 

House Classix11-26-06
Aangezien ook Doornroosje van tradities houdt, organiseert Doornroosje sinds mensenheugenis op tweede kerstdag een House Classix avond. En zeg nou zelf: waar is Kerstmis in hemelsnaam nou beter voor dan terugblikken? Dit feit maakt Kerstmis natuurlijk ook een uitermate geschikt tijdstip om het allemaal nog eens lekker dunnetjes over te doen. Ook heb je de mogelijkheid om bij de House Classix de tijdens Kerst aangegeten extra kilo’s er weer af te dansen op klassiek verklaarde house en techno.

Ten tijde dat classics hot stuff waren droeg de gemiddelde partyganger een housebroek, bandana en smiley t-shirt of zelfs een Aussie en kale kop. Het leuke aan een avond als deze is, dat je kan zien wat er allemaal veranderd is in de loop van de jaren: de danspassen, het drugsgebruik, aankleding van feesten, de feestganger zelf en uiteraard zijn of haar kleding. Een ding wat echter als een rots in de branding overeind is blijven staan in al die jaren, is de muziek. En misschien wel belangrijker: het tijdloze karakter ervan, want je kunt met een avond housemuziek nog steeds een flinke locatie vullen. Vanavond dus weer heerlijk stuiteren op gemene acid, verleidelijke blikken werpen op botergeile Chicago-house en zweven op de meest soulvolle Detroit-techno. Middels deze nieuwe traditie kunnen we met zijn allen mooi bijkomen van alle familieverplichtingen en de stress wegdansen op oude en recentere classics. Van ‘Move Your Body’ naar ‘Knights Of The Jaguar’ en van ‘Stakker Humanoid’ naar ‘Poney Part 1’: we gaan ze vanavond ongetwijfeld allemaal horen. En wie zijn daartoe beter toegerust dan twee DJ’s die er vanaf het eerste uur bij waren?

Met Pure en Lady Aïda treffen we in de grote zaal namelijk meer dan 40 jaar aan DJ ervaring aan! Beiden jubileren dit jaar. DJ Pure, begon samen met Hans Wolters als eerste met het draaien van house en techno in Nijmegen. Zoals we al op eerdere Classix-edities hebben gehoord, bevat zijn platenkast dan ook de nodige housepareltjes. DJ Lady Aïda staat bekend om haar bijzondere visie op de dansmuziek van deze tijd. Deze Eindhovense club-DJ met internationale uitstraling weet hoe ze haar publiek kan veroveren en hypnotiseren met het muzikale verhaal dat ze vertelt. Aïda gebruikt een wijd spectrum van de undergroundmuziek in haar sets. Variërend van tech-house en techno (Detroit-style/Chicago) naar electro. Vanaf het moment dat zij haar DJ-carrière in 1989 startte is zij een belangrijke trendsetter in de Nederlandse dance-scene. Nog steeds heeft Aida vernieuwingsdrang, undergroundvoorkeur en onafhankelijkheid hoog in haar muzikale vaandel staan. Combinaties met andere disciplines (film, theater, exposities) zijn haar Aïda niet vreemd. Zowel Pure als Lady Aïda hebben een schitterend archief en zijn bovendien zeer goed bevriend. In het verleden leverde dat al menig legendarische avond op en vanavond zal dit ongetwijfeld niet anders zijn. De nadruk ligt in deze zaal op klassieke Detroit- en Chicago- house en techno.

In de kleine zaal daarentegen, ligt het accept meer op de klassieke Europese sound in de vorm van oldschool, UK hardcore breakbeat en rave. Denk aan de Prodigy, R&S Records, ESP en XL Recordings in hun glorietijd. Uw gastheren zijn de lokale geweldenaren Krimi en Mauricee.
 

A nightmare in rotterdam: oprichter wijdt uit11-22-06
Hans Tieleman is behalve mededirecteur van het Rotterdamse Mid-town één van de oprichters van de A Nightmare in Rotterdam-feesten. UDC belde hem op voor een interview over het verleden en heden van het oerfeest.

Kun je omschrijven wat de magie van de feesten in de Energiehal was en wat was het voor locatie?
De Energiehal werd en wordt nog steeds gezien als een waar hardcore-Mekka. Het was namelijk op deze locatie waar de eerste grootschalige hardcore evenementen werden gehouden, met zowel nationale als internationale artiesten. De magie op deze feesten kwam vooral van het aanwezige publiek, die elke Nightmare ervoor zorgde dat de sfeer tot ongekende hoogte kwam. Er heerste altijd een “we-gaan-er-met-z’n-allen-een-fantastisch-feest-van-maken” mentaliteit, wat een sfeer van verbroedering met zich meebracht.

Hardcore stond toentertijd nog in de kinderschoenen, maar werd al snel als een ware lifestyle gezien. Het was een tijd dat je vol trots kon zeggen dat je een gabber was. Vandaar ook het ontstaan van het woord “gabber”. Door de verbroedering van het hardcorepubliek zag iedereen zich als maatjes van elkaar, één grote trouwe hardcore groep die maar één doel voor ogen hadden: feesten met z’n allen tot je er bij neervalt!

Hoe is het concept A Nightmare In Rotterdam eigenlijk ontstaan en hoe heeft het zich ontwikkeld door de loop der jaren?
Het concept A Nightmare in Rotterdam bestaat sinds 14 augustus 1993, toen de allereerste editie werd gehouden in de legendarische Energiehal in Rotterdam. Dit feest was zogezegd het eerste grootschalige hardcore evenement in Nederland; voor het eerst in Nederland was er een mogelijkheid voor een grote groep hardcore liefhebbers om collectief uit hun dak te kunnen gaan op de beats van grootheden zoals DJ Paul, Marusha (DL), Westbam (DL), DJ Panic, DJ Lars, DJ Gizmo, Darkraver, Human Resource, Neophyte, Charly Lownoise e.v.a. Velen van deze artiesten zijn nu nog steeds erg actief als DJ in de hardcore scene.

De bekende Rotterdamse DJ Paul Elstak, toentertijd werkzaam als bedrijfsleider van een Mid-Town Records filiaal in Rotterdam, was de bedenker van dit concept. In totaal zijn er 9 edities gehouden in de Energiehal - waarvan de laatste op 21 oktober 1995 - voordat deze hal met de grond gelijk werd gemaakt wat meteen het abrupt einde werd van een hardcore tijdperk. Vele gabbers zagen de sloop als een soort "heiligschennis".

In 2003 werden er plannen gemaakt om het A Nightmare in Rotterdam concept nieuw leven in te blazen; met het verlies van de Energiehal moest er een passende nieuwe locatie gevonden worden die aan twee eisen moesten voldoen: een capaciteit van minstens 10.000 bezoekers en het moest een 100% Rotterdamse locatie worden, gezien de naam van het concept. In Ahoy' vonden we een perfecte locatie die, in tegenstelling tot de Energiehal, ook nog eens uit te breiden was naar meerdere hallen voor een nog grotere capaciteit en die tevens de mogelijkheid gaf meerdere hardcore stijlen aan bod te laten komen.

Op 28 februari 2004 werd dan ook, na 9 jaar Nightmare stilte, in de Ahoy' een A Nightmare in Rotterdam gehouden. Deze editie werd in één hal gehouden omdat we weer het oude "Energiehal gevoel" weer terug wilden laten keren, waar veel hardcore fanaten zo naar verlangden. In deze hal werd dan ook een combinatie geprogrammeerd van nieuwe hardcore helden en oudgedienden, die zowel oude hardcore uit de Energiehal tijd (de zgn. "early rave") en nieuwe hardcore (de zgn. "present hardcore") draaiden. Dit feest was binnen no-time uitverkocht en werd een fantastisch succes! Vanwege het grote succes en het grote bezoekersaantal werd voor de volgende twee Ahoy' edities - resp. gehouden op 11 december 2004 en 17 december 2005 een tweede hal ingericht om aan de bezoekersvraag te kunnen voldoen.

Met Timemachine wil de organisatie de ‘back to the roots’. Kun je uitleggen waarom en wat dit precies inhoudt?
Tegenwoordig is hardcore opgesplitst in meerdere substromingen wat een bepaalde verdeeldheid met zich meebrengt. De één houdt van mainstream hardcore, de ander meer van de duistere industriële variant, weer een ander - meestal de oudere hardcore generatie - van early rave (hardcore uit de periode 1992 – 1996), en er is een groep die weer van terror en speedcore, de snelste hardcore variant, houdt. Deze verdeeldheid resulteert in het feit dat er verschillende groepen ontstonden waarvan sommige mensen het nodig vinden om elkaar publiekelijk af te vallen vanwege een bepaalde voorkeur voor een bepaalde stroming. Als je van mainstream houdt ben je “commercieel”, houd je van industrieel wordt je bestempeld al “vaag”, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Met Enter The Time Machine willen we terugkeren naar een periode in de hardcoregeschiedenis waarin deze verdeeldheid nog niet aan de orde was, toen iedereen nog simpelweg naar een “hardcore” feest ging zonder dat het nodig was om een bepaalde stempel op een feest te moeten drukken. Vandaar ook het tijdmachine-gegeven: we vergeten even de huidige situatie met grootschalige evenementen met meerdere area’s en meerdere hardcore-stromingen; we keren terug naar de tijd dat de feesten nog in één hal werden gegeven. Geen enkele locatie zal de Energiehal ooit evenaren, maar we weten zeker dat we op 16 december in de grootste hal van Ahoy’ deze sfeer met zn allen gaan neerzetten!

Er was wat commentaar vanuit de scene op de afgelopen Ahoy’ editie. The Timemachine belooft echter een waar spektakel te worden met een geweldige show. Kun je een tipje van de sluier oplichten?
“Welcome to Wonderland” was absoluut een mindere editie dan de voorgaande edities, dit beseffen we zeker. Het thema “Welcome to Wonderland” werd niet goed gecommuniceerd op het evenement, bijvoorbeeld in het decor. Ook op het gebied van geluid was het onder de maat, waar ook (terecht) veel commentaar op is gekomen. Als organisatie nemen we dit commentaar uiteraard erg serieus, je publiek is altijd je grootste criticus. Voor “Enter The Time Machine” pakken we dan ook erg groots uit qua decor en geluid om de misser van vorig jaar goed te maken; het gigantische podium met meerdere booths en hydraulische podiumdelen zal een indrukwekkende tijdmachine beslaan waarin de artiesten gepresenteerd zullen worden, met speciaal voor dit evenement op maat gemaakte decorstukken en video walls.
 

Pandemonium A new era11-22-06
Zonder twijfel Nederlands beste Early Hardcore feest. En 23 december weliswaar met een andere lokatie als decor, maar nog steeds de vertrouwde Pandemonium. Of beter gezegd, Pandemonium in het kwadraat. En met het Expo XXI heeft Cyndium een wel heel extreme underground lokatie gevonden.

Exclusiviteit is deze keer het sleutelwoord. Omdat er nu 1 area is, gaan ze terug naar het ‘one area, one crowd, one feeling’ idee. Dit houdt in dat alle toppers van de afgelopen keren samen met een aantal zeer exclusieve nieuwe namen voor de ultieme Early Hardcore experience gaan zorgen. Je kan dus niets meer missen met al het beste in één area. Alle ogen zijn dus gericht op een zeer strakke line-up bestaande uit 8 battles en 3 live-acts.

Mede doordat er al een flink aantal kaarten gereserveerd en verkocht zijn en gezien de bezoekersaantallen van de succesvolle voorgaande edities, lijkt het erop dat deze editie vroegtijdig uitverkocht zal zijn. Er zal op de avond zelf daarom geen deurverkoop zijn en vanwege het ontbreken van een gastenlijst is het dus van essentieel belang om je kaartje vroegtijdig te halen en de voorverkoop dus goed in de gaten te houden.

De voorverkoop is reeds begonnen en de kaarten zullen €25,00 kosten (ex. fee). Kaarten zijn reeds verkrijgbaar via Ticketbox en een beperkt aantal vanaf 25-11 bij Mid-Town. Check voor de overige adressen van de verschillende verkooppunten de website: www.cyndium.com.

De trailer zal snel gelanceerd worden, dus houd de Pandemonium site goed in de gaten!

Nog even voor de duidelijkheid, druk op deze link:
http://www.pan-demonium.com/samples/NoguestlistatPandemonium.mp3

Line-up
Predator vs. Nosferatu
Jappo vs. Claudio Lancinhouse
Arjuna vs. Leviathan
Delta 9 (live)
Frantic Freak vs. Lady Dana
Dano vs. Buzz Fuzz
Thundergods of Asgard (live)
Sequence & Ominous
Chosen Few (live)
Gizmo vs. Vinyl Junk
Lockjaw vs. Deffer S
 

Leeuwarden gaat los op laatste battle edition10-31-06
Het begon ooit voor organisator NDC1 in 2002 met The V.I.P., wat in datzelfde jaar nog werd omgedoopt in Planet V.I.P. Met meer dan 25 succesvolle edities – en heel wat sigaren en champagne - het eerste feest in Leeuwarden, en ook daarbuiten, waar gezelligheid op de vrijdag gegarandeerd was. Daar waar de eerste Planet V.I.P. nog de subtitel ‘Evolution of dancE’ droeg is anno 2006 de vrijdagavond in Leeuwarden flink doorgeëvolueerd en is er voor elke mUziekstijl wel een avond te vinden. Toch kreeg niemand het echt voor elkaar om een geslaagde Jump avond neer te zetten.

Met de toenemende populariteit van deze zeer vrouwvriendelijke mUziekstijl en die van dj Da Pauli was het voor organisator NDC1 en Da Pauli geen moeilijke keuze om met een antwoord te komen. Zodoende ontstond begin dit jaar het vernieuwende en eigentijdse Jump, Hardstyle en (Early) Hardcore concept ‘Hardbeater’, geheel toepasselijk vernoemd naar de titel van de eerste solorelease van Da Pauli. Na 4 geslaagde rondes met veel nieuwe geïntroduceerde namen in het noorden, en na de uiterst succesvolle birthdayparty onlangs van dj Da Pauli op Planet XXL, is het komende vrijdag echter alweer tijd voor de 5e en tevens laatste ronde van Hardbeater van dit jaar!

Zoals je misschien al aan voelt komen wordt dit niet zomaar een ronde van het succesvolle Hardbeater. Om deze laatste editie voor de volle 100% te laten slagen hebben Da Pauli en NDC1 namelijk besloten de beste dj’s van alle voorgaande rondes van Hardbeater opnieuw uit te nodigen! Dus wat dacht je van nog een keer een lekkere industriële set van Partyraiser (Hellraiser), lekker hakküh met Easy-A & Rayzor (Grunn gaat los), jumpen met Bad Boyz (Hardbass), asociaal hard gaan met A-Drive (Franky SL & Timothy), jumpen op z’n Belgisch met Tristan & Neostar (BE) en alle harde stijlen door elkaar met het vierkoppige G-Tonix?

Maar dat is nog niet alles! Want om op deze avond ook nog eens het eerder beschreven Planet V.I.P. gevoel te onderstrepen zullen bovenstaande artiesten gedurende de gehele avond en nacht in maar liefst 6 spectaculaire battles de strijd aan gaan met de allerbeste, gezelligste maar vooral de meest knotsgekke dj’s uit het noorden! Namelijk met niemand minder dan de altijd hyperactieve Dizzy (Wicked City), de legendarische dj Uzi (Hardbass), het knotsgekke Wicked DJ Team (M.A.D. Tunes), Illegal Vibes voorman Justino (Illegal Vibes), UC held Penoze (Planet V.I.P.) en natuurlijk the one and only Hardbeater resident dj Da Pauli (Pussy Lounge)!

Om het geheel helemaal af te maken zullen de battles plaats gaan vinden in een daarvoor speciaal ingerichte arena onder de bezielende leiding van battle-master MC Wah Yudi. Mis dit dus niet!

Je begrijpt natuurlijk dat deze mannen zich uiteraard al wekenlang aan het voorbereiden zijn in de plaatselijke sportscholen. Loop jij dus ook al warm voor deze unieke laatste ronde van Hardbeater, steek ze dan vooral een hart onder de boksgordel en kom ze daarom komende vrijdag 3 november ook ‘supporten’ in de mooiste boksarena van het noorden, club Noa in Leeuwarden. Check voor alle reistijden www.ns.nl of www.9292ov.nl. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar vanaf slechts 9 euro.
 

Poing – New Years Rave10-25-06
Oud en Nieuw.. Met Poing – New Years Rave zal een unieke verschijning zijn in ActiveWorld te Druten, in al die jaren is er nog nooit in deze regio een fatsoenlijk oud en nieuwfeest georganiseerd. Doordat er in deze sporthal 2 extra area’s geopend zullen zijn, kunnen er deze avond meer dan 3000 uit hun dak gaan. Ook uniek is dat deze avond de sluitingstijd 06:00 zal zijn. Dit komt in Druten maar 1 keer in het jaar voor doordat het oudejaarsavond is. Voor velen is het begrip Poing een feit geworden. Na 5 geweldige edities van Poing zal X-Factor Events op deze oudejaarsavond alle registers opentrekken om nummer 6 tot een waar spektakel te maken!

Voor de hoofdzaal bij de NewYears Rave is wederom een selectie gemaakt uit de beste artiesten. Promo, Ruthless, Evil Activities, Alpha Twins (alpha²), J.D.A., Equinoxx, Pulse en niet te vergeten onze trouwe helden Affix en Teaser zullen gaan zorgen voor een onvergetelijke Poing Party! Deze mannen zullen natuurlijk weer ondersteund worden door niemand minder dan MC Rems. Verder staan er in zaal 2 de helden uit Maas en Waal; Hardbreak, Vito, Viva La Frans , Speedmouse. Bij hun kun je van de echte oldschoolsounds genieten. Ook zal de enige echte Highlander ook weer aanwezig zijn, hij is beter bekend als het brein achter de hit “Hold me now”.
Speciaal voor dit feest verschijnen er binnenkort ook speciale Poing t-shirts. Deze zijn op oudejaarsavond te verkrijgen, maar zijn ook online via de website www.xfactorevents.nl te bestellen. Ook zijn Affix en Teaser samen de studio ingedoken om een exclusieve megamix voor dit feest te maken. In deze megamix zul je de vetste happy hardcore tracks horen.

Bij deze wil X-Factor Events alle bezoekers die afgelopen jaar naar X-Factor evenementen zijn gekomen bedanken. Mede dankzij jullie enthousiasme was het wederom een knallend jaar! Ook in het nieuwe jaar zal X-Factor Events weer niet stil gaan zitten, er komen sowieso 2 nieuwe concepten bij. Die zeker de moeite waard gaan worden, maar daar zul je binnenkort meer over horen.

Kaarten voor de Poing – New Years Rave kosten slechts € 22,50 (ex fee) en zijn natuurlijk weer te koop bij alle bekende voorverkoopadressen. Voor dit bedrag kun je feesten van 22:00 uur tot 06:00 uur in het nieuwe jaar! Voor meer info en/of je dichtstbijzijnde verkooppunt check je www.xfactorevents.nl. Voorverkoop start in de eerste week van November, zorg dat je er op tijd bij bent , want er zal een enorme run zijn op deze kaarten.

Wil jij met ook met vette, beukende beats en een geweldige party het nieuwe jaar ingaan, zorg dan dat je op 31 december met Poing, 2007 in knalt!!
 

Aanstaande zaterdag: Oversturt!10-25-06
Overstuurd is nu al een begrip geworden in het noorden van Nederland. Elke maand proberen ze om een zo kwalitatief hoog mogelijke line-up neer te zetten voor een schappelijke entreeprijs. Ook deze keer is dat gelukt. Overstuurd is een feest dat zich al ruimschoots heeft bewezen en elke maand probeert om een feest te geven met steeds wisselende dj's. Volgende maand zullen onder andere Outblast en Tommyknocker en Evil Activities hun opwachting maken. Ook proberen ze de betere talents een kans te geven om hun kunsten te vertonen. Zodat ze niet als opvulling staan maar ook daadwerkelijk meehelpen aan het succes van Overstuurd.

Een lijst maken met 30 dj's en ze allemaal maar 30 minuten te laten draaien of tesamen, werkt niet, voor de dj's niet en voor het publiek ook niet. Dus Sans Souci zal ervoor blijven kiezen om een kwalitatief hoogstaande line-up te maken, met een lange tijd dat een dj draait. Hierdoor kan een dj werken naar een climax in z'n set en ook voor de mensen is dit beter, want die worden langzaam tot hogere sferen gebracht ipv 20 minuten rammen door een of andere dj, en 10 keer dezelfde plaat horen.

Maar terug naar de editie van zaterdag: er zijn 2 area's. The main area is voornamelijk Hardcore en Oldschool. En de second area is voor de mensen die dit nog niet hard genoeg gaat.

In the main area zijn de volgende hedendaagse toppers uitgenodigd:
Paul Elstak hoeft verder geen introductie. Is de godfather van de Hardcore. Overal waar Paul komt ging en gaat nog steeds het dak eraf. Sans Souci is dan ook erg blij dat de populairste Hardcore dj van vroeger en nu dit op dit feest gaat knallen.
Partyraiser, een van de snelst populair wordende hardcore dj's van dit moment. Staat op elk groot feest, en doet z'n naam eer aan. Hij maakt er een echte party van.
Angerfist, deze oosterlingen zijn vooral bekend geworden door hun live-acts: knalhard. Deze keer zal Angerfist een dj set neerzetten, wat voor sommigen van jullie nieuw is.
Verder staan de lokale toppers in the main, Dizzy, J-Lines en Brainiac. Deze jongens hebben al bewezen dat op grote feesten gemakkelijk kunnen meedraaien en menig topper naar huis draaien.

In the Second Area zal een beetje hardere muziek te horen zijn met Akira, The Vizitor, Angernoizer, Noizefucker en Johan. zal het publiek getrakteerd worden op een avondje Terror, Darkcore, Speedcore en Breakcore.

Kaarten zijn louter aan de deur te verkrijgen en dat voor een schamel tientje! Het vervoer hoeft geen probleem te zijn, er rijden bussen af en aan om bezoekers terug naar Leeuwarden of naar andere plaatsen te brengen.
 

Eden rave gaat 1 uur langer door10-25-06
Komende zaterdag, tijdens the Eden Rave in de Vechtsebanen, gaat de klok een uur terug. Dit betekent dat er een uur langer gefeest kan worden! Het uurtje dat overblijft wordt opgevuld met een hardcoreset van Petrov vs Paralizer. Zorg dus dat je uitgeslapen naar de Eden Rave komt zodat je de klapper - Pavo vs Darkraver - van 6.00 uur tot 8.00 uur niet hoeft te missen.

Hieronder vind je de timetable van area 1. Alle tijden zijn volgens de zomertijd.

2200 - 2315 Petrov vs Paralizer
2315 - 0030 Norman vs Distortion
0030 - 0200 Bass-D vs Dr. Rude
0200 - 0330 Buzz Fuzz vs Dano
0330 - 0500 Rob vs Mental Theo
0500 - 0600 Petrov vs Paralizer
0600 - 0800 Pavo vs Darkraver

De timetable voor area 2 - 't gezellige oldschoolfeest blijft ongewijzigd:

2300 - 0000 Pita
0000 - 0200 Stanton
0200 - 0400 Waxweazle
0400 - 0600 Gizmo

Overige updates:
Bij de Vechtsebanen bevindt zich een parkeergarage waar tijdens Dance2Eden events gratis kan worden geparkeerd. Parkeer je auto dus niet op het nabijgelegen industrieterrein. Je auto staat in de garage een stuk veiliger.

Verder zullen op the Eden Rave kluisjes aanwezig zijn.

Kaarten koop je via www.dance2eden.nl/e-tickets of via Ticketbox. Aan de deur zullen nog enkele kaarten beschikbaar zijn. De kaartverkoop gaat volgens verwachting, Voor the Eden Rave wordt geen kaartenactie gedaan.
 

Time table Cyberzone 28 oktober10-23-06
Nog maar een weekje en dan is het alweer zover. Zoals je misschien al had begrepen heeft de organisatie CTD besloten deze Cyberzone als minifestival te presenteren. Nog even kort samengevat kun je het volgende verwachten:

Het mini festival zal bestaan uit een viertal areas waar naast de welbekende beukende hardcore-beats ook plaats is voor een terugblik naar de goede oude (begin)tijd en de introductie van iets nieuws. Zo tref je op de mainstage een gevarieerde line-up aan waar local heroes de Cyberzone zullen voorbereiden op de komst van de giganten.

Mainstage
23.00-23.45 Rayzor
23.45-00.30 The Vandal
00.30-01.30 Lunatic & Miss Hysteria
01.30-02.00 G-Town Madness (live)
02.00-03.00 Hazes
03.00-04.00 Masochist
04.00-05.00 Jokey
05.00-06.00 The Rapist
06.00-07.00 Tommyknocker
07.00-08.00 Dano

Op de local heroes stage, zoals area 2 de achtentwintigste zal heten, zul je overweldigd worden door de locale helden:

Local heroes
23:30-00:00 Aso VS Scarface Terror
00.00-00.45 Darkfader
00.45-01.30 D-Noize
01.30-02.30 Sniper VS Alex D
02.30-04.00 Skeleton VS Rabutu
04.00-05.30 Earfuckers Dj Team
05.30-06.15 Xstreem S
06.15-07.00 Phrenetic

Area 3 zal in het teken staan van de (echte) classics dus vanaf eind jaren 80 tot halverwege de jaren negentig.

Oldskool
01.00-02.30 Ven & Jack Ohm
02.30-04.00 Vox & Jordens
04.00-05.30 Flamman & Abraxas
05.30-Einde The Housekeeper

Voor de vierde area heeft CTD entertainment iets speciaals in petto en presenteert dan ook met gepaste trots een nieuw concept op het mini festival

Chill Out
01.00-07.00 Pushinwoodsoundsystem

Zaterdag 28 oktober 2006 – De Rietzoom – Kropswolde
Meer info? Check www.cybertribe.nl
 

Hardcore Resistance: na 21 oktober zal niets...10-12-06
Het is bijna zover; Project Domination presenteert Hardcore Resistance! Op 21 oktober zal een harde kern van verzetsstrijders voor eens en altijd duidelijk maken hoe de zaken ervoor staan. Uitbuiting, racisme en politiek horen niet thuis in deze scène. Want hardcore is puur, hardcore is echt, hardcore ben jij, maar bovenal: hardcore zijn WIJ!

Een strijd vindt plaats die niet met vuisten, maar met keiharde hardcore beslecht zal worden! Cultureel Poppodium P3 in Purmerend zal het strijdtoneel worden op deze avond, die je hierna nog lang zal heugen. Een top line-up is samengesteld met een aantal van de beste hardcore dj’s van het moment, te weten: Catscan, Ophidian, Unexist, Dione en Outblast. Zij zullen in de Hardcore Resistance area worden bijgestaan door D-Rich, E-Mash en Quid-Pro-Quo.

Maar dat is nog niet alles… In area 2, Future Resistance, zullen een aantal regionale en lokale toppers de vloer laten beven. Husz, Headache, Deester, Marlice, The Deal, Ricky Laut en War Is Inevitable zullen, samen met E-Mash en Quid-Pro-Quo, laten zien waar ze voor staan, alleen of in de vorm van een battle.

Bezoekers van de afgelopen Project Domination op 8 april zullen zich de P3 nog goed kunnen herinneren vanwege de strakke zalen en het vette geluid. Sindsdien is er een hoop veranderd; het geluid is in beide zalen nog beter geworden en de zalen zullen voorzien zijn van kleine podia. Daarnaast is er in de lobby een snackbar, omdat soms ook de inwendige mens verzorgd moet worden. Jullie vroegen de vorige keer om sigaretten? Nu staan er sigarettenautomaten!

Ook het deurbeleid is deze keer strikter geworden, er zal streng gelet worden op kleding ten aanzien van nationalisme en voetbal. Iedereen is welkom, maar tot op zekere hoogte. Let er ook op dat je een geldige ID kan tonen op verzoek.

Wat hetzelfde is gebleven is de prijs! Op www.p3purmerend.nl kun je voor 10 euro een e-ticket bestellen, hiervoor betaal je geen extra voorverkoopkosten. Aan de deur kosten de kaarten 12,50 euro.

Laat het wij-gevoel weer de boventoon voeren en zorg dat je erbij bent op 21 oktober in de P3!

Voor meer info, check: www.hardcore-resistance.nl
 

Club – X ”The Reunion” : Even terug naar vroeger10-12-06
Ongeveer een maand geleden werd bekend gemaakt dat er een heuse Club X reünie in aantocht is en sindsdien hoor je de letter X weer steeds vaker vallen. Je komt ze nog regelmatig tegen, die karakteristieke groene X. Voor een hele generatie was Club X een “way of life”. Toch leeft de X nog steeds en zit het voor altijd in iedereen zijn geheugen gegraveerd.

Op 11 december 1993 was de opening van Club X, gelegen in het Belgische Wuustwezel. Club X, waar als een van de eerste clubs uitsluitend de hardere dance stijlen werden gedraaid, trok elk weekend vele jongeren die niet alleen uit België afkomstig waren, maar ook uit Brabant, Zeeland, Limburg en de Randstad. Zelfs mensen uit Duitsland en Frankrijk kwamen regelmatig een kijkje nemen. Club X groeide zo uit tot een van de grootste clubs in de Benelux. Helaas moest Club X zes jaar geleden noodgedwongen haar deuren sluiten.

Maar nu, op zaterdag 21 oktober, the legend continues. Hèt moment om weer even terug te gaan naar “the good old X-days” en oude herinneringen op te halen. Van 22.00 tot een uurtje of 06.00 kun je helemaal los gaan op de muziek van toen, en daarbij hoort natuurlijk ook een passende line-up. Zo komen onder andere residents Rob en Yves langs, die de hele avond aanwezig zullen zijn. En uiteraard is stam DJ Darkraver ook weer van de partij. Allen hebben ze zo hun eigen herinneringen aan Club X, en op 21 oktober gaan zij met z’n allen die goede sfeer weer herbeleven. Hier de complete line-up en time table:

Zaal 1
22:00 - 00:00 Kristof
00:00 - 02:00 Yves
02:00 - 04:00 Rob
04:00 - 05:00 Darkraver
05:00 - 06:00 Paul Elstak
Hosted by MC Joe

Zaal 2
23:00 - 00:30 Dutchman Jack
00:30 - 01:30 Lady-X
01:30 - 02:30 Berry
02:30 - 04:00 Yves
04:00 - 05:00 Francois

Aangezien de echte Club X niet langer is, zal deze reünie plaatsvinden in de Outland in Rotterdam. Uiteraard is iedereen die Club X nog een keer wil (her)beleven van harte welkom! En samen gaan we er weer net zo’n knalavond van maken als vroeger.

Kaarten voor de Club X reünie zijn te koop via Ticketbox en Ticketonline en kosten € 20,- Let op: de minimumleeftijd is 21 jaar en daar zal ook op gecontroleerd worden. Vergeet je legitimatie dus niet mee te nemen om teleurstelling te voorkomen!

Voor meer info hou je de site www.club-x.org in de gaten. Hier zullen ook leuke Club X beelden van vroeger op komen, zodat je alvast weer even kan genieten van toen.
 

Flatline hardcore gaat weer los!!!10-11-06
Dit is niet de eerste keer dat H&A events een feest organiseert in Sans Souci. Ruim twee jaar geleden, en wel op 28 augustus 2004, organiseerde H&A events Flatline Hardcore hard, dark and dangerous.

Zowel in de ogen van de vele bezoekers die de Flatline Hardcore events op zijn naam heeft staan, als de organisatie zelf, kan Flatline Hardcore hard, dark and dangerous als een van de betere feesten worden gezien. Daarom zien in de line-up van 14 oktober een groot aantal namen terug komen, die er toen der tijd aan hebben bijgedragen dat Flatline Hardcore hard, dark and dangerous zo’n groot succes is geworden.

De line-up in area1:”Hard as hell” wordt onder andere vertegenwoordigd door de finalisten van de in het verleden georganiseerde Flatline Hardcore dj-contests. D-Compoze die de eerste dj-contest op zijn naam heeft staan, In Captivity die de dj-contest op 2 april in 2004 won en tot slot Maddmaxx de finalist van de finale in 2005, zullen het publiek zeker niet teleurstellen!!

Rond middernacht is het in de 2de area "tiit feur terror"! Met onder andere Noisekick, Sandman en The Occultist. Ook zal dit keer de live-act van Exilim & Rezonator niet ontbreken!!
Al met al genoeg redenen om op 14 oktober een bezoek te brengen aan Flatline Hardcore Hard as Hell!!!
 

Pirates of the Hardcore Sound Extreme verplaatst!10-9-06
Pirates of the Hardcore Sound Extreme verplaatst naar Palazz Woerden!

Dit feest wordt georganiseerd in een samenwerkingsverband van E.H.B. en G.O.D. Twee organisaties met verschillende stijlen, dus alle major stijlen komen aan bod: donker, duister en industrieel als gewoon hardcore en terrorlike.

Tevens worden er aan de eerste 100 bezoekers een cd met het album Born in Lust, Raised in Sin van Tirans from TerrorVille uitgedeeld!

De Palazz is verbouwd en nu geschikt voor betere evenementen, na Free Fight liepen de mensen 2 dagen met een suis in hun oren, bereid je nu voor op 2 dagen een piep in je oren. De Palazz zal worden omgebouwd tot een mooi feestdek waar je de hele nacht lekker los kunt gaan op muziek van de volgende djs die het al geregeld Dynacord set tot het uiterste zullen pushen:

2200: Raoul - D.K.C.
2230: Lunatic & Miss Hysteria
2330: Eek vs Damage
0030: Mortis & Mobius
0130: Tirans from TerrorVille
0200: Zoltar & Krachmacher
0300: Partyraiser
0400: End

Tevens is de Palazz zeer goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Woerden ligt aan de A12 en de Palazz beschikt over genoeg gratis parkeerruimte. Tevens ligt de Palazz pal naast het station van Woerden en is het nog geen 2 minuten lopen daar naar toe.

E.H.B. en G.O.D. staan garant voor altijd een goede sfeer en goed geluid en nu ook nog met een super line up!

Mis dit niet, zeker na het wegvallen van Brutal Undergound, is dit absoluut het beste alternatief!

Pirates of the Hardcore Sound Extreme
Palazz Woerden
zaterdag 14 oktober
entree slechts 10,00 en gratis parkeergelegenheid

kijk op je routeplanner waar Woerden ligt, het is dichterbij dan je denkt, gebruik postcode 3447 GM

Don't miss this Extreme party !
http://www.krachmacher.nl/pirates
 

Armageddon – Only female dj’s9-23-06
Het gehele hardcore wereldje wordt vooral gedomineerd door mannen, dat het ook anders kan gaat Exceptional Events bewijzen op vrijdag 3 november aanstaande. Op deze avond zal een internationale garde aan vrouwelijke dj’s een statement gaan maken binnen de hedendaagse hardcore.

De Tapperij in Hoogeveen zal het toneel vormen voor een evenement dat uniek genoemd mag worden in zijn soort. Op deze avond zullen alleen vrouwelijke dj’s hun opwachting maken, en daarbij mag gezegd worden; het zijn zeker niet de minste! Het zijn allemaal stuk voor stuk individuele toppers die uitblinken in skills en uitstraling. Deze female warriors zullen een breed scala aan hardcore klappers het publiek in knallen; of het nu early, darkcore of industrial is, alles passeert de revue om zo het begrip “girl power” nu eens echte betekenis te geven!

De allereerste Armageddon zag op 24 september 2004 het levenslicht in De Tapperij in Hoogeveen. Gelijk vanaf de eerste editie bleek dat een duidelijke behoefte aan hardcore feesten was in de regio van Hoogeveen. Dj’s als Outblast, Panic en de Armageddon residents Tim-E en Marc Stevens maakten de eerste editie tot een daverend succes. De toon was dan ook gezet en al snel volgden meerdere edities van dit populaire concept. De vaste bezoekers weten dan ook waarom het draait bij Armageddon; hardcore in zijn zuiverste en hardste vorm binnen een concept wat in twee jaar tijd uit is gegroeid tot een volwassen evenement.

Bijna 10 edities verder zijn we dan nu aangekomen bij Armageddon – Only female dj’s. Voor deze avond heeft Exceptional Events maar liefst een viertal female headliners uit de kast getrokken, deze vier vrouwen hebben allemaal hun sporen binnen de hedendaagse hardcore al ruim verdiend en draaien mee in de hoogste regionen.

Wat te denken van de volgende vrouwelijke draaitafelspecialisten:
- Daisy
- Miss Hysteria
- Miss Zelda
- DaY-már

Om de line up compleet te maken zullen Main (djs-records), Miss Jay (Hardcore Revival) en Rhose (Hellbound) hun opwachting maken op deze Only Female edition.

Er is door de organisatie gezocht naar een vrouwelijke Mc voor deze avond, maar zonder succes. De dames zullen dus toch een beetje mannelijke inmenging moeten toestaan in de vorm van Mc Defastation. Deze upcoming star aan het Mc firmament zal het vrouwelijk schoon op deze avond vocaal bijstaan.

Om het vrouwelijke statement van deze avond wat extra kracht bij te zetten mag je uiteraard verwachten dat het altijd aanwezige, brute geluidssysteem weer aanwezig is. Deze installatie kan hard, en geloof ons, het gaat ook hard!

Kaarten winnen?
Voor deze editie heeft Exceptional Events wederom een aantal kaarten beschikbaar gesteld. De organisatie geeft 2 x 2 kaarten weg voor degene die het antwoord weet op de volgende vraag: “Op welk label heeft Daisy haar laatste cd: Epileptik Mix 16: DJ Daisy – Deuteronome” uitgebracht?”

Weet je het antwoord? Mail het naar: info@exceptional-events.nl
 

Underground Shock – Hardcore will never die9-23-06
Underground Shock kent als het om verleden gaat nog niet zo'n lange geschiedenis, zaterdag 5 februari 2005 was alles begonnen in een lokale studenten discotheek te Leiden. Vanaf het begin was het meteen raak, uit heel de omgeving kwamen jongeren naar de studenten discotheek. Artiesten zoals Dano en Meagashira gesteund door wat lokale helden zorgde ervoor dat dit een nacht werd om nooit te vergeten. Helaas moesten er vele mensen geweigerd worden, omdat het simpelweg te druk was om er nog iemand bij te laten.

Hierdoor werd al snel duidelijk dat Club Hifi niet groot genoeg zou zijn. Uitwijkend naar de grootste discotheek van Leiden resulteerde in de beste editie ooit. Op vrijdag 14 april 2006 werd Danssalon In Casa voor het eerst in zijn geschiedenis omgetoverd tot hardcore tempel, en hoe. Artiesten zoals Partyraiser, Meagashira, DaY-már, The Rapist, Bonehead gesteund door de welbekende lokale helden hebben Danssalon In Casa laten beven als nooit tevoren. Klik hier voor het video verslag welke gemaakt is door Alex van Leeuwen (Q-dance).

Op vrijdag 20 oktober zal Danssalon In Casa voor de tweede keer worden omgetoverd tot hardcore tempel voor de “hardcore will never die” editie van het Underground Shock concept. Net als de voorgaande editie staan er in de hoofdzaal alleen maar bekende artiesten geprogrammeerd (met uitzondering van de organisatoren). De artiesten welke je hier kunt verwachten zijn: Partyraiser, Lunatic & Miss Hysteria, Chosen Few, Champ-e-on, Miss Zelda, Clone, Olash en The Pretender. Hosted by MC: Kronox.

Deze avond zullen de garderobe en toiletten geheel gratis zijn. Danssalon In Casa ligt op loop afstand van het centraal station, welke op het nachttraject is aangesloten. Tevens bevind zich nabij deze locatie een grote parkeerplaats welke na 21:00 uur geheel gratis is!

Kaarten zullen alleen aan de deur worden verkocht. Er zullen voor deze avond slechts 750 kaarten beschikbaar zijn, wees er dus snel bij om teleurstelling te voorkomen. In tegenstelling tot de meeste andere evenementen is het tijdens Underground Shock wel toegestaan om digitale camera's mee te nemen.
 

Zaterdag Oldschool Gangsters!9-23-06
Morgen is het weer zover, dan is het alweer zaterdag 23 september en "Time 4 Some Action!"

Deze editie is er gekozen om meer ruimte voor onze eigen OG's te creeren, dit voor wat betreft het overbrengen van de Energy of The Oldschool. Vanaf het moment dat je binnenkomt- en het pand verlaat zal je lichaam en geest worden overgenomen door de OG's. DA SOUND and DA FEELING zal dan ook beter tot zijn recht komen. Check Da time-schedule voor onze OG's..

But First Remember The Next: "The memories sometimes will fade but the feeling stays and will make place for new definitions of your innermind....so be aware! Is a memory better then a picture? For a lot of people it's something visual but never had that intensive awareness if you're openminded to live the sound of the OG's. The residents will make this journey approved by the crowds...so join us and be a member of them...!!!"

AREA UNO
-00:00 - 02.30 - Ricky da Dragon vs Stanton
-02:30 - 05.00 - DJ Rob & MC Joe
-05.00 - 06.00 - Gizmo
-Hosted by: MC Joe

AREA DUE
-22.00 - 00.30 - DJ Nowicky/D. Oliviera/Andrew (Damn SoundSystem)
-00.30 - 01.30 - Jor-in (Hip House and more)
-01.30 - 02.30 - DJ Reza (House QlassiQs '90-'92)
-02.30 - 03.30 - Mike Scott (Oldschool Techno)
-03.30 - 05.00 - OCD vs DJ Eddy (Da NRG Gangsters)
-Hosted by: MC B

Let op AREA DUE gaat eerst open en daarna AREA UNO (om 00.00uur). En natuurlijk weer voor de 1ste paar honderd gasten FREE Champagne from Da OG's!
 

Ruffneck trakteert 1=2!!9-23-06
Komende zaterdag zal met the Ruffneck Alliance een onvergetelijk hardcore evenement worden neergezet in de Vechtsebanen.
DJ Ruffneck zelf heeft er erg veel zin, en wil daarom iedereen met een entreebewijs uitnodigen om een vriend of vriendin mee te nemen. Wanneer je dus een kaartje hebt voor The Ruffneck Alliance is dit geldig voor twee personen. Een ongekende line-up voor slechts €17,50 per persoon! Deze actie geldt uiteraard ook als je nog een kaartje moet kopen.

Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij Ticketbox of aan de deur.


Hieronder nogmaals de timetable:
22:00 - 23:00 Lyrix
23:00 - 00:00 Marc Acardipane
00:00 - 01:00 Lenny Dee
01:00 - 02:00 Ruffneck
02:00 - 03:00 The Outside Agency vs Ophidian
03:00 - 04:00 Scott Brown
04:00 - 05:00 Drokz & Akira
05:00 - 06:00 Nosferatu vs Endymion
06:00 - 07:00 Enzyme X (complete)

Hard Techno Area
00:00 - 01:30 Wotax
01:30 - 03:00 Deacon
03:00 - 04:00 Ruffneck vs Ancronix
04:00 - 05:00 Ophidian
05:00 - 06:00 Spark Taberner

Meer informatie vind je op www.theruffneckalliance.nl
 

Total: 251 Now showing: 126 to 150
[1-25] [26-50] [51-75] [76-100] [101-125] [126-150] [151-175] [176-200] [201-225] [226-250] [251-275]