News & Updates

Lords of terror vs Mayhem 17 december11-19-05
Lords of terror vs. mayhem

georganiseerd door O.G.P. en Lords of Terror

zaterdag 17 december 2005
23:00 - 06:00
Huize Maas
Groningen

Prijzen
Voorverkoop: € 15 ,-
Deurverkoop: € 20 ,-


Kaarten
Kaarten zijn te verkrijgen bij TicketBox, bij de lokatie zelf, bij een aantal verkooppunten.

Verkooppunten

Plato - Groningen
De Jongens van - Groningen
Lucky 7 Tattoo - Assen
Muziekstijlen
darkcore, early hardcore, hardcore, industrial hardcore, terror


Line-up
Akira
Bill
Easy-A
Leviathan
Nosferatu
Placid K
Rabutu
Rayzor
The Viper


2 organisaties die al jaren in huize maas vette feesten gegeven hebben en nu hun krachten sammen laten gaan in 1 vet feest!!!

mayhem en Lords of terror!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

DOTF Concept night - The resident edition11-19-05
December zal een maand worden om nooit te vergeten voor de echte DOTF liefhebbers! Na de laatste ‘Concept night’ op 21 oktober welke enkel positieve reacties kreeg, staan er in december een tweetal feesten in de agenda die zeker het toelichten waard zijn voor de echte freaks!

DOTF heeft de laatste jaren bewezen dat met haar visie op oldschool house-music nog steeds de meest bizarre feesten kunnen worden gegeven, en belangrijker : met het juiste publiek! Dit laatste is onbetaalbaar en zeer kenmerkend aan DOTF feesten. De vraag is dan ook niet meer of DOTF feesten goed zijn, dat statement is al tijden geleden gemaakt. Een ieder is welkom om kennis te maken met dit fenomeen, dat reeds haar beloftes heeft waargemaakt.

‘The resident edition’ - Op vrijdag 16 december gaat het dan allemaal weer gebeuren, een feest voor de ware liefhebbers van echte oldschool. Door goed te luisteren naar feedback van DOTF fans en luisteraars van DOTF radio, is een line up ontstaan welke voor vele mensen een droom is die uitkomt. Klein detail … we praten hier enkel over residents van DOTF Radio waarmee dit concept een bijzonder speciale thuiswedstrijd is geworden!

DJ’s

Gijs - DOTF / Demisec / Parkzicht / Nightmare
Stanton - DOTF / Parkzicht / Houseqlassics / Nightmare
Pat C - DOTF / Parkzicht / Violet Skies
Psyckodj - DOTF / Club X
Sneaky-D - DOTF / Sounds of the Underground
Red Alert - DOTF / Oldschool Madness
Taa - DOTF / Carte Blanche
Tumbler - DOTF / Coalition
Red Delicious - DOTF / Channel X
MC Villain - DOTF / Decibel outdoor

Een line up die overloopt van oldschool geweld in de meest pure vorm, het antwoord van DOTF op de vraag van de fans! Tijdens deze avond zullen er
2 battles plaatsvinden, deze tonen zich een week voor dit evenement in de timetable.

Met citaten als ;

‘Was weer echt terug in de tijd, de mensen de sfeer¬ and most of all the MUSIC!!!’
‘Superfeest wat een sound!! hier kunnen er veel een¬ voorbeeld aan nemen!!’
‘Zwaar respect voor wat DOTF doet, deze sou¬nd mag niet worden vergeten!’
‘Het voorbeeld voor de huidige organisaties die oldschool brengen!!’

Het bewijs dat het alsnog kan anno 2005!

Na het laatste feest aan het Haringvliet 72 in Rotterdam waren nogal wat klachten over het geluid, DOTF heeft hierop adequaat gehandeld … en voorziet deze concept night van een 16KW geluidssysteem!! Tevens zal de locatie een metamorfose ondergaan en veranderen in een zeer duistere underground ruimte! Meer dan genoeg reden om deze bizarre concept night mee te maken.

Slechts twee weken na deze concept night biedt DOTF de mogelijkheid om samen met de fans, liefhebbers van de oude school .. het nieuwe jaar in te knallen! De ultieme sound van Pat C, de onvervalste oldschool van Gijs, een overdosis early rave van DJ Lars en diverse andere DJs. Meer info volgt in een speciaal persbericht aangaande dit feest!

Meer info over DOTF Radio (iedere vrijdag van 20:00 tot 01:00) , onze DJ’s en overige zaken tref je op www.dotf.nl Voor overige vragen kun je uiteraard mailen naar info@dotf.nl ,

Keep the oldschool alive!
 

Hellraiser - Gift of god11-19-05
Vanavond in de welbekende "The Bridge" te Meppen Duitsland gebeurd het: The gates of hell open once again, to unleash all those cenobites, freaks and maniacs to the guests of "Hellraiser - Gift Of God"

Hierbij, de laatste info:

De DJ's, De Live-acts, De Tijden,
Alle acts deze avond zullen geprojecteerd worden op verschillende schermen verdeeld over de grote zaal, de geplande live-acts treden op 2 speciale podia 3 meter boven de dansvloer op. Iedereen kan zijn favoriete act goed bekijken vanaf elk punt.

Elke DJ & live-act wordt in de hoofdzaal wordt aangekondigt door Da Mouth of Madness.

De complete timetable en preciese zaalindeling staat hieronder vermeldt:

Hellraiser - Pure Hardcore
22:00 – 23:00 Replay
23:00 – 00:00 Partyraiser
00:00 – 01:00 Lunatic & Miss Hysteria
01:00 – 02:00 Daisy
02:00 – 02:30 Endymion (LIVE)
02:30 – 03:30 D-Passion
03:30 – 04:30 Tommyknocker
04:30 – 05:00 Angerfist (LIVE)
05.00 – 06:30 Catscan vs. DaY-már
06:30 – 07:30 Tieum

Reloaded - Early Rave & Oldschool
22:00 – 23:00 Kahlkopf HC
23:00 – 00:00 In Captivity
00:00 – 02:00 Replay vs. Ruthless
02:00 – 03:00 Dr. Rude
03:00 – 04:00 Defendor
04:00 – 05:00 Vinyl Junk
05:00 – 07:00 Rudeboy & Tomcat

Art of War - Darkcore & Industrial
22:00 – 23:00 Bartoch
23:00 – 00:00 Xerox vs. Vexer
00:00 – 01:00 Hazes
01:00 – 02:00 COREporation
02:00 – 03:00 Damage
03:00 – 04:00 Nordcore DJ Team
04:00 – 05:00 Stalker
05:00 – 06:00 Hellfish
06:00 – 07:00 Akira
 

Volledige line up bekend van Nuclear base11-10-05
Na de 1e geslaagde editie van Nuclear Bass is het alweer tijd voor de 2e editie, deze zal plaatsvinden op 23 december 2005.

Omdat het vorige keer al vroeg druk werd hebben we besloten dit keer een uur eerder open te gaan, om nog meer vermaak te bieden.

De volledige line up:

Catscan
D-Compoze
Dizzy
Evil Activities
Hazes
Noisekick (live)
Stikko
Tommyknocker (Italie)

De entree bedraagt net als vorige keer 10 euro!

De 1e editie van 2006 staat geplaned op 20 Januari!
 

Kingdom of hammers10-31-05
Once upon a time.. in a country, which can not be found..

Goed, Kingdom of the hammers gaat dan inderdaad wel over sprookjes, mythes, koningen, prinsessen, ridders en magiërs. Maar moeten wij dan ook zo beginnen? Nee! ‘Het Lampionnen kasteel’ is al weer de 2de editie in de verhalen omtrent Kingdom of the hammers. Na de eerste editie op 18 Juni heeft het even op zich laten wachten alvorens het 2de verhaal uit het stof werd gehaald, maar het is dan ook iets exclusiefs geworden.

Het Lampionnen kasteel word beheerd en geregeerd door een Chinese koning, die helemaal gek is van lampionnen. In dit kasteel hangt dan ook in iedere verblijf, zaal of entree meerdere lampionnen. Maar niet alleen in het kasteel. Ook rondom het kasteel is iedereen omgeven met lampionnen. De lampionnen die zich in de slaapkamer en vertrekken waar de koning komt hangen, zijn bijzondere lampionnen, met bepaalde draden en gaten maken deze lampionnen hele bijzondere muziek. Deze muziek was in het hele koningrijk te horen, en hierdoor werkte alle inwoners van het koningrijk vele malen harder dan in alle andere koningrijken.

Op 11 november is het die dag, dat het lampje branden mag. Het verhaal omtrent het koningrijk met het lampionnen kasteel word op deze dag verteld. En de muziek van de lampionnen van de koning zal ten gehore worden gebracht. Dit alles gaat plaats vinden in het Kasteel van Silverstone, een aparte ruimte waar de evenementen plaats vinden. Deze ambiance geeft het verhaal nog een extra dimensie, want zo bevind je je meteen al in de eet zaal van het kasteel. In deze zaal had de koning 7 van zijn meest waardevolle en meest geliefde lampionen hangen. Deze lampionnen brachten zulk mooie klanken ten gehore, dat de koning hier van tijdens zijn belangrijkste moment op de dag van wou genieten, namelijk zijn konings diner. De muziek van deze 7 lampionnen zullen op 11 november ten gehore gebracht worden door 7 verschillende artiesten. Namelijk Tieum (FR), Laser Chaser, Mania, Scrooge, Hellboy en Pinokkio. Dan zult u denken, maar dat zijn maar 6 artiesten? Jawel, de 7de en meest belangrijke lampion, was namelijk een mysterieuze vol met magie. Op deze 11de november zal deze lampion vertegenwoordigd worden door een Mystery Guest, een magiër van de muziek uit Amerika.

Zoals in de openingszin al staat.. In a country which can’t be found, maar er is toch al verkondigd dat het in Silverstone is? Jawel, Silverstone bevind zich in Zwanenburg, aan de Weerenweg 21. Voor 1 maal zal het Lampionen Kasteel zich hier openbaren aan allen die dit spektakel willen mee maken. And where we live happy and full of music!
 

Megarave10-31-05
Go Planet!
Op zaterdag 31 december 2005 zal er voor de tweede keer een Megarave plaatsvinden in de Go Planet (het voormalige Condorcity) te Enschede. De eigenaar van het pand heeft dit jaar besloten om met het Go Planet concept verder te gaan omdat hij dan veel meer kanten op kan. Zo heeft hij de VIPP, bekend van de Old School Madness feesten, uitgebreid met een gloednieuwe inrichting waardoor er meer ruimte is ontstaan en een volledig nieuwe licht- en geluidsinstallatie is geplaatst. De VIPP is nu meer ingericht als kleine concertzaal wat voor party’s ook weer zijn voordelen heeft.

MR06
Speciaal voor Megarave hebben we dit jaar gekozen voor een nieuw geluidssysteem wat nog meer lage tonen (bass) aan kan dan het vorige. Wederom kan je bij de entree oordopjes krijgen evenals bij de toiletten, vorig jaar waren deze binnen 2 uur op, dit jaar hebben we 10X zo veel ingeslagen. Ook worden er meer 'stacks' geplaatst waardoor het oerharde geluid nog beter over de zaal verspreid wordt. Vorig jaar werd er de gehele avond een speciale videoshow vertoond, door de vele positieve reacties hebben we besloten om dit jaar 2 nog grotere schermen te plaatsen en nog meer trucs uit de kast te halen op videogebied. DJ Plague van CSR is dit jaar de VJ die alles aan elkaar plakt en knipt en zorgt voor een te gekke registratie van de party. Ook wordt er dit jaar een full color lasershow gepresenteerd en zorgen wij dat om 00.00 uur het nodige feest en knalwerk zal plaatsvinden. Dit jaar zal ook de VIP room op een speciale plaats gesitueerd zijn waardoor het mogelijk is om vanaf de ballustrade in de nieuwe VIPP mee te genieten van de kunsten van de deejays. Dus wil je de hele avond door drinken, eten en voorrang bij in de rij staan, jas of toilet, koop dan een Vipticket.

Megarave Hardcore Area
Zoals je weet zal de gehele Go Planet geopend worden voor publiek waardoor we dus een aantal area's hebben kunnen maken. Area One is de Megarave Hardcore Area, in dit grootste gedeelte van de party kan je genieten van internationale deejays als Tommyknocker uit Italie, Lem-X uit Zwitserland, Exagon uit Italie, DJ Plague uit Canada en DJ D (It) uit Italie. Het is dus sowieso de moeite al om voor deze kanjers al een kaartje aan te schaffen. Het leuke van DJ Plague is, dat hij het feest mag afsluiten, zo knalt iedereen met de nodige + 200 BPM het nieuwe jaar in. Zij set wordt trouwens live opgenomen voor de nieuwe This is Terror DVD die in februari 2006 uitkomt. Over de overige Nederlandse deejays is al te veel verteld, check gewoon de line up bij de party info. De leuke nieuwtjes zijn in dit geval: DJ Dione maakt ook voor deze Megarave weer een Anthem, na 'Pain till I die' voor Megarave 2003 en 'We are still here' voor de party van vorig jaar maken wij ons bij Megarave geen zorgen wat hij dit jaar weer voor juweeltje tovert. RTC zal in volledige formatie tracks van het nieuwe album ten gehore brengen en Angerfist speelt een gezellige thuiswedstrijd zodat iedereen wederom zijn 'fist' kan 'raisen'. De Megarave area wordt natuurlijk net als vorig jaar gehost door MC Syco.

DNA & Epileptik Darkcore Area
Doordat men vorig jaar liet merken dat men toch ook meer aandacht voor de duistere kant van de hardcore wilde hebben, hebben we dit jaar contact opgenomen met de Epileptik crew uit Frankrijk. Door middel van een verregaande samenwerking zal er tijdens Megarave een Darkcore Area worden neergezet met de toppers van dit Franse label en het Nederlandse DNA. Daisy, Bryan Fury, Speedy Q's, Nitric, Al Core en Celsius zullen de Franse duistere kant laten zien met snelheden varierend van een doomy 140 bpm tot een speedy 400 bpm. Alleen de echte freaks zullen hier volledig uit hun plaat gaan. De afvaardiging van DNA bestaat uit een deel 'next generation' deejays als Cemon Victa, Mental Defective, Parian, en KVN maar ook de 'oude' rotten als E-Noid, Negative A, Darkcontroller en Slavefriese & MC Mirrender. De laatste zorgt voor wat rust in de tent met zijn dark, doomcore, dat zullen velen even nodig hebben.

OSM Area
Door een verregaande samenwerking met OSM kunnen we dit jaar een heuse OSM area presenteren. De residents van OSM weten wat leeft in het oosten en kunnen niet wachten hun kunnen te tonen. Alle deejays staan in het partyoverzicht, de highlights behandelen we even in het kort. Speciaal voor deze editie komt DJ Cetra speciaal uit Los Angeles om early rave klappers te draaien. Dit is de eerste keer voor hem dus deze vuurdoop zal hij niet gauw vergeten. Da TMC is hier de host van de avond. Nosferatu zal de geschiedenis van zijn draaicarrière laten horen, bij hem kan je van Ruffneck tot Supreme Intelligence verwachten en de Vinyl Junk zal ook hier een thuiswedstrijdje draaien. De overige deejays zullen van 'echte' classics tot 'not so early rave' draaien.

Ladies only area
Voor de eerste keer hebben we gekozen voor een Ladies Only area. Dit houd niet in dat mannen hier niet naar binnen mogen, maar wel dat er geen man achter de knoppen zal staan. Het barpersoneel en de security is ook alleen maar van het vrouwelijke geslacht. Ook zal de decoratie speciaal op de vrouwelijke deejays gericht zijn. De winnaar van de talentroom wedstrijd van vorig jaar Hartbeat uit de Verenigde Staten zal hier schitteren. Je kan hier ook genieten van Miss Zelda, Miss Jay-Kill uit Zwitserland, DaY-már, Miss Hysteria en ook uit America DJ TwilightDragon. Deze area gaat om 1 uur open dus check je plattegrond die je bij de ingang krijgt om deze speciale, gezellige area te vinden.

Transport
Doordat alle NS treinen om 20.30 stoppen met rijden hebben we dit jaar ook de mogelijkheid om van een busservice gebruik te maken. Vanuit een aantal speciaal geselecteerde steden kan je dan opstappen. De steden waar vanuit de bussen zeker vertrekken zijn: Rotterdam, Arnhem en Utrecht. Ook is de mogelijkheid om via de site van rige je eigen busvervoer aan te geven en/of te promoten. Wil je je eigen bus wat voller hebben, mail dan naar info@rige.nl dan zorgen wij dat je bus bij de partyinfo terecht komt en vermeld wordt in de speciale Megarave partymailing. Voor opstapplaatsen en meer info over bussen moet je even surfen naar www.megarave.com daar staat de volledige info op 15 november online.

Megarave the Movie
We hebben stiekem al een beetje lopen teasen met het feit dat er een 'movie' van Megarave aankomt. Een voormalig medewerker van Pixar heeft van ons volledige artistieke vrijheid gekregen om een 90 seconden impressie te maken van de Megarave saga. Dit eerste deel kan je op www.megarave.com downloaden (9 mb!). Naar mate de party dichterbij komt zal er nog meer vertoont gaan worden. Deze Megarave movie is maar gelimiteerd online dus bezoek hem snel.

Meer informatie
Alle overige informatie kan je bekijken op de compleet nieuwe geupdate website www.megarave.com iedere 2 weken vanaf vandaag kan je nieuwe updates verwachten.
 

Wicked city10-19-05
De derde editie van Wicked city is een feit, en 28 oktober is de datum dat Rumours weer volledig op z'n kop zal staan! Wie dit succesvolle concept nog niet kent doet er verstandig aan om ook eens een kijkje te komen nemen, want de eerste twee edities waren een gigantisch succes... en terecht! Ruim twaalfhonderd liefhebbers van de hardere stijlen gingen urenlang volledig uit hun dak in de Leeuwarder discotheek, en ook de reacties naderhand liegen er niet om.

Op 28 oktober gaat het dus opnieuw gebeuren! Rumours heeft plaats voor 1500 man, en om 22.00 uur zullen de deuren open gaan. Vanaf dat moment kan iedereen tot in de vroege uurtjes, acht uur lang genieten van een vette line-up waar maar geen einde aan lijkt te komen. Welke namen dan? Teveel om op te noemen. In de Main Area zal je een groot scala aan bekende hardcore DJ's tegenkomen, waar de dikste sets ten gehore zullen worden gebracht door onder andere Nosferatu, Outblast en Vince. Als klap op de vuurpijl komt Neophyte een live-optreden verzorgen. Normaal treden ze niet meer live op in discotheken, maar voor Wicked city maken ze graag een uitzondering. Dit zal namelijk het enige live-optreden zijn dat ze dit jaar geven in een discotheek. In Dark Symposium is industrial, darkcore en terror te horen. Catscan heeft de organisatie gevraagd of hij juist in deze zaal mocht staan, omdat hij graag een keer een zo rauw en duister mogelijke set wilde neerzetten. De hardstyle- en oldschoolliefhebbers kunnen uitgebreid hun hart ophalen in Harddrive, waar onder andere niemand minder dan Brennan & Heart staan. Check de complete line-up in de agenda!

Gabberwear.nl
Al gehoord van deze gloednieuwe website? In september ging gabberwear.nl online, en nu al blijkt het een groot succes. De shop heeft een uitgebreid, nog steeds groeiend, assortiment van de bekendste merken en de voordeligste prijzen, en zal op Wicked city aanwezig zijn met een stand. Hou het dus even in je achterhoofd: heb je nog iets nodig? Kom dan even een kijkje nemen bij de stand en maak direct gebruik van aantrekkelijke aanbiedingen.

Kaarten voor Wicked city kosten in de voorverkoop maar 15 euro, en zijn te krijgen bij Smash Records (Westerstraat 8, Drachten), The Dancestore (Tuinen 19, Leeuwarden) en bij alle ticketbox verkooppunten. Mocht je pas op het laatste moment besluiten om te gaan, dan kan je voor € 20,- ook een kaartje aan de deur kopen. Ook deze editie zullen de gebruikelijke kledingregels weer van toepassing zijn, streng doch rechtvaardig, dus hou daar rekening mee.

See y'all @ Wicked city!
 

2 Fast 4 Trance10-18-05
Al sinds 3 jaar (en dag?) is 2 Fast 4 Trance een begrip in de dance-scéne van Nederland. Een concept, dat alle hardere stylen omvat en altijd een vernieuwend tintje met zich mee brengt. Artiesten met een eigen herkenbare stijl zijn altijd een belangrijk aspect van dit evenement geweest. Over twee weken is het zover; Friesland presenteert weer een heftige editie van 2 Fast 4 Trance, misschien wel de heftigste! Alles staat weer klaar om opgebouwd te worden, om een unieke 2Fast uit de doeken te doen in Berlikum. De locatie waar dit alles gaat gebeuren, zal beide area’s openen voor een perfecte vermenging van Hardstyle, Jump, Oldschool, Hardcore, Darkcore en Industrial hardcore. En deze editie zal zeker speciaal zijn, want we gaan de verjaardag van DJ Maddmaxx vieren!

Maddmaxx is een steeds groter wordende naam, ook buiten Friesland. Niet alleen om zijn verfrissende manier van draaien, maar ook om zijn bijzondere verschijning, zijn rare dansjes en vooral zijn ongekende enthousiasme. Dat deze DJ in hart en nieren zijn verjaardag gaat vieren, moet dan ook even onder de aandacht gebracht worden in heel Nederland.

Grote en minder grote namen uit de scene zullen bijdragen aan de onvergetelijke 22e verjaardag van DJ Maddmaxx die gevierd gaat worden op 29 oktober in Sans Souci te Berlikum. Een hele grote waslijst aan bekende en minder bekende namen en het meest bijzondere aan deze avond is dat Maddmaxx in alle verschillende sets een bijdrage gaat leveren. Dus achterover leunen en anderen het werk laten doen, is er voor hem op deze bijzondere avond niet bij.

Partyraiser behoeft tegenwoordig geen enkele uitleg meer voor hardcoreminnend Nederland. Iemand die niet weet wie hij is, heeft de afgelopen tijd niet goed opgelet. Ook op de verjaardag van Maddmaxx zal hij het publiek brengen wat ze van hem gewend zijn: onvervalste hardcore van de bovenste plank!

Exin & Rydon zijn geen duo meer, maar nog altijd de beste vrienden en ontzettend op elkaar ingespeeld. Een schitterend gezicht en vooral een prachtig gehoor. Ze maken er altijd een feest van, zonder hun professionaliteit te verliezen. Tafels en stoelen aan de kant: er mag/moet gedanst worden!

Sunny D heeft al meerdere malen aan het publiek en aan verschillende organisaties bewezen dat hij praktisch alle facetten van het vak beheerst. Waar het publiek ook om vraagt, deze Volendammer draait zijn hand er niet voor om. Nee, die gebruikt hij om zijn platen op zijn eigen manier in elkaar over te laten gaan en dat doet hij nog altijd fantastisch!

De man die het meer dan verdient eens even flink uitgelicht te worden is natuurlijk Da Mouth of Madness. In alle hoeken van Nederland en soms daarbuiten heeft hij altijd getracht het feest voor het publiek net dat beetje extra te geven. Altijd gezellig als hij er is en we durven wel te zeggen dat hij een van de beste MC’s van Nederland is. Getuige zijn staat van dienst denken daar veel mensen net zo over. Niet in de laatste plaats omdat hij altijd tijd heeft voor een praatje, een kus of een knipoog. Al met al een innemende persoonlijkheid met een groot talent!

Uiteraard wordt er ook aan het visuele aspect gedacht, verschillende danseressen zullen aanwezig zijn om zichzelf te presenteren door middel van spectaculaire moves en spannende outfits.

De andere vrienden en bekenden van Maddmaxx die een deel van de avond zullen
verzorgen zijn:
Kaystyle DJ
Paroxysm
A-Drive
Android
Balance
Bass Brothers
Bobby V
D-Chaos
D-Compoze
Da Ganzez
Da Pauli
Delic
Dima
Dizzy
Exilim
Fetamin
J-Lines
Killahbee
Pitch
Ran-D
Rezonator
Shadowraiser
Spoon
Stefano
The Rapist
Wicked DJ Team
MC Franq
MC Wah Yudi
 

Oldstyle Rave Classics10-18-05

Haarlem is met de nieuwbouw van het Patronaat zonder twijfel een van de mooiste locaties van Nederland rijker. De grote zaal van het nieuwe architectarische hoogstandje biedt aan bijna 1000 mensen de mogelijkheid om uit hun dak te gaan op hun favoriete muziek. Dankzij de “zwevende constructie” van de op veren rustende zaal en het gloednieuwe geluidssysteem klinkt de muziek zoals die bedoeld is.

Na twee succesvolle edities pakt de derde editie van Oldstyle Rave Classics nog beter en groter uit. Organisatie Cuup.nl zal in samenwerking met het Haarlemse publiek de beginjaren van de housescene op een magische manier doen herleven. Voor iedereen die met plezier terug denkt aan deze tijd maar ook voor iedereen die deze tijd graag had willen maken is dit het ultieme feest. De ervaren dj’s zullen het publiek meenemen in een reis van eind jaren ‘80 tot midden jaren ’90 zodat iedereen weer van zijn of haar favoriete houseclassics kan genieten. Bezoekers van de vorige twee edities weten dat de sfeer centraal staat, en er zal weer hard gewerkt worden om dit lekkere gevoel te bereiken.

Begin jaren ’90 werden er massaal mixtapes verspreid vanuit Haarlem die zich met een snel tempo verdeelden over housend Nederland. Achter deze dankbare bandjes zaten niemand minder dan dj Vox en dj Pavo. Deze twee mannen zetten in die tijd alles op zijn kop met namen als The House Of Vox, HHS Megamix en Pavo’s Favo’s. Na 15 jaar zijn zij eindelijk terug.

De line-up bestaat deze editie geheel uit dj’s die er vanaf het begin af aan bij waren. Dano en Pavo zijn misschien wel de bekendste dj’s van vroeger. Zij hebben op de eerste feesten in de Elementenstraat en Thunderdome gestaan en in de loop der jaren een geheel eigen draaistijl ontwikkeld op vele grote evenementen. Zoals Petrov staat voor Trip2Dreamland, Dance2Eden en Ghosttown, staan Vox & Jordens voor Multigroove en Hellbound. Speciaal voor dit feest komt ook oldstyle legende Voodoo Child weer eens draaien. Begin jaren 90 stond hij op vele houseparty’s en hij zal laten zien dat hij niet voor niks verschillende mixkampioenschappen op zijn naam heeft staan. Met zijn hoogwaardige technische stijl zal Voodoo Child Waldo laten horen waar zijn roots liggen.
 

Gratis naar Oldschool madness10-16-05
Eerste helft 2005
Het jaar 2005 was een goed jaar voor de bezoekers van de Eastside Underground feesten in Go Planet in Enschede, na de Megarave 2005 zijn er verschillende feesten geweest op deze superlocatie in het oosten van het land. Na de succesvolle Megarave 2005 op 31 december was het in februari weer de beurt aan Oldschool Madness om de bezoekers op een echt hardcore feest te trakteren zoals iedereen het gewent is van de Eastside underground, lekkere hardcore gebracht door o.a. J.D.A., Neophyte, Outblast, Vinyl Junk en meer. Daarna was er voor de oldschool liefhebbers een ouderwets hakkenfeest georganiseerd met de naam " Flesh is the fever " met de ouwe rotten uit het vak achter de draaitafels, o.a. Champ-e-on, Bass-D, Chosen Few en de Shadowlands Terrorists lieten op die avond de tijd even stilstaan en gingen terug in de tijd met heerlijke oldschool en early rave. Vlak voor de zomerstop was er Oldschool Madness "The army edition" waar de avond werd gevuld met battles waar de vonken vanaf spatten, battles waar nu nog over gepraat word door velen,bv Vince tegen The Viper maar ook vooral tijdens de battle van de schratchhelden uit de scene, Bass-D, Cixx, Vinyl Junk en Partyraiser kreeg het geluidsysteem en vooral ook de bezoekers het zwaar te verduren door de rollende beats van deze helden.

Tweede helft 2005
Op 30 juli is er afterparty gehouden na Dominator die op het Rutbeek net buiten Enschede werd gehouden en ook hier hebben vele bezoekers lopen smullen van de dj's en ook vooral van de bijna verbouwde lokatie, de lokatie was net op tijd klaar voor de B-day van mister Eastside Underground himself, mc Syco. De verbouwing van het complex was drie dagen voor het evenement afgerond en dat was ook te merken ook, de grote zaal had een nog harder en zuiverder geluidsysteem gekregen, een mooiere en oogverblindende lichtshow dan er al hing en een capaciteit die vergroot was van 1500 man naar 2000 man. Dit laatste was maar goed ook want op deze avond zijn er maar liefst ruim 1600 man geweest en die hebben één van de vetste en best bezochte Oldschool Madness party ooit meegemaakt. Reden te meer dus om alle vaste en trouwe bezoekers van de evenementen van de Eastside Underground eens te laten zien dat ze gewaardeerd en gerespecteerd worden door de organisatie en ze daarom eens te trakteren.

FREE TICKET !!
Door de organisatie is besloten om op 21 januari 2006 een GRATIS Oldschool Madness te gaan organiseren in Go Planet, mede doordat er in de dure decembermaand verschillende feesten zijn in het land, denk aan een Thunderdome, Nightmare in Rotterdam, War of the worlds, E.S.U en uiteraard Megarave 2006, en uiteraard nog de dure kerstdagen bij de familie is er besloten de bezoekers van de Oldschool Madness party op 5 november te trakteren op een FREE TICKET voor het evenement op 21 januari 2006. De organisatie is al druk bezig met de line up samen te stellen en zal uiteraard geheel in de lijn van de voorgaande evenementen liggen, lekkere hardcore afgewisseld met darkcore, industrial hardcore en oldschool/earle rave. Zorg dus dat je er bij bent op 5 november in Go Planet en scoor die FREE TICKET voor het evenement op 21 januari 2006. Bij binnenkomst op 5 november krijgt iedereen een 1 FREE TICKET per persoon uitgereikt. De normale voorverkoop start op maandag 7 november 2005 en zal dan 15 euro (ex.fee) bedragen, de tickets zijn dan verkrijgbaar via ticketbox en de Free Record Shop.

Line up 5 november

Hardcore // Darkcore // Industrial Hardcore area
Angerfist ( live )
Dr. Z-Vago
Negative A
Osiris
Planet X
T-junction
Tha Playah
The Rapist
Tommyknocker
Vinyl Junk
MC: Syco

Oldschool // Jump // Early Rave area
Technician DJ Team( Solar & Twisted )
Holly (a.k.a. The Syne)
Recklezz
Dr.Bob

Helaas zijn we door onvoorziene omstandigheden genoodzaakt de tweede area pas om 00.30 uur open te doen, hiervoor jullie begrip. Op de volgen OSM gaat het gewoon weer open vanaf 21.00 uur.
 

Time traveller10-11-05
Zaterdag 15 oktober 2005 zal in The Pilot te Ysselsteyn de 1e editie van Timetraveller plaatsvinden. De locatie is vooral bekend geworden door de Apocalypse en Innersection feesten. De tijd is echter aangebroken voor iets nieuws. Strictly-Hard Events denkt dan ook met dit concept een nieuwe weg in te kunnen slaan. Een weg die een poort zal openen naar een nieuwe dimensie … een nieuwe tijd … reis op zaterdag 15 oktober dan ook mee met Timetraveller.

“ We must not allow the clock and the calendar to blind us to the fact that each moment of life is a miracle and mystery. “ Deze woorden sprak H.G. Wells voordat hij zijn visie verpakte in z’n boek “ The Timemachine. “

Tijdreizen is altijd al een interessant en fascinerend onderwerp geweest. Al eeuwen lang zijn geleerden aan het onderzoeken of het mogelijk is om door de tijd te reizen. Iedereen vraagt zich af of dit überhaupt wel mogelijk is. Strictly-Hard Events heeft daar z’n eigen visie op losgelaten. Tijdreizen is voor iedereen mogelijk, als je maar genoeg fantasie tot je beschikking hebt én alle gewenste ingrediënten daarvoor aanwezig zijn. Het concept Timetraveller richt zich dan ook op het reizen door de historie van de Hardcore, want zeg nu zelf, Hardcore leeft nog steeds en heeft dan ook een rijkelijke historie.

Strictly-Hard Events heeft geprobeerd om een concept te bedenken wat alle aspecten rondom het voorgaande verhaal in zich heeft. Goede dj’s, goed geluid en passende decoratie. Het thema van de 1e editie is … Back To The Future. Iedereen kent de bijbehorende filmtrilogie van regisseur Robert Zemeckis wel. Christopher Lloyd als de excentrieke professor Dr. Emmett Brown, Michael J. Fox als Marty McFly én natuurlijk niet te vergeten de tijdmachine … de vette Delorean. Veel van dit soort aspecten zijn dan ook te verwachten op Timetraveller.

Er is zorgvuldig gekeken naar de line-up. Strictly-Hard Events wilde enkele échte grootheden van toen een plaatsje geven. Niet de standaard namen maar de mensen die in diverse bekende clubs hebben gedraaid of die vroeger furore hebben gemaakt op de grotere Hardcore feesten. Het ziet er naar uit dat dit grotendeels is gelukt. Maar natuurlijk wordt er ook genoeg aandacht besteed aan de dj’s uit het heden want zij zijn immers de toekomst.

In Timemachine 1 zal de kick-off plaatsvinden door Red Alert en Stanton. De 1e dj was vast meubilair van discotheek Carte Blanche te Weert. Jarenlang draaide hij steevast ieder weekend de lekkerste platen maar is er nog steeds te zien en te horen met feesten als Van God Los en Night Of Total Darkness. Het gaat hier dus ongetwijfeld om een zeer gewaardeerd “ fenomeen “ uit het zuiden des land. De 2e dj was vaak te vinden in het legendarische Parkzicht en zal tijdens deze tijdreis nogmaals laten horen dat hij de skills voor een perfecte oldschool set nog steeds beheerst. De volgende dj die z’n kunsten zal gaan vertonen is de energieke Belg Yves. De nummer 1 hardcore dj van België draaide jarenlang in de nummer 1 hardcore club van België: de Club X.

Aangezien Buzz Fuzz helaas verstek zal moeten laten gaan in verband met een té drukke agenda zal de volgende tijdreis geleid worden door de Rotterdamse Coronaliefhebber Panic. Dit alternatief bood zich aan na het (helaas) niet door kunnen gaan van Inshock. Dat het een waardige vervanger is moge duidelijk zijn. Het spreekwoordelijke stokje zal vervolgens worden overgenomen door 2 aanstormende talenten genaamd John Harrington & Tecknoiz. Met een knipoog naar de vorige feesten in The Pilot zal de volgende tijdreis ingevuld worden door 2 resident dj’s van de Apocalypse en Shadowlands vs Shadowblaster feesten, namelijk Ernesto & XrazZ. Via de frontman van het Rotterdam Terror Corps, genaamd Distortion, komen we langzaam weer aan het einde van de reis. Na de uitspraak “ one … two … three … “ zal het tijdreizen dan ook op een passende wijze worden afgesloten door niemand minder dan de Amsterdamse held Chosen Few die een speciale Mokum set zal gaan aanbieden. Er zullen dan ook genoeg klassiekers de revue passeren.

In Timemachine 2 zal er wat meer aandacht worden besteed aan de “ gerelateerde “ muziekstijlen. Denk hierbij aan Jump en (early) Hardstyle. Het einde in deze area zal echter, net zoals in area 1 het geval is, op een passende wijze worden afgesloten.

De gehele line-up en timetable zien er als volgt uit …

Timemachine 1

21:00-22:30 Red Alert & Stanton
22:30-23:30 Yves
23:30-01:00 Panic
01:00-02:00 John Harrington & Tecknoiz
02:00-03:00 Ernesto & XrazZ
03:00-04:00 Distortion
04:00-05:00 Chosen Few

Hosted by Mc Da Hustla & Mc D

Timemachine 2

21:00-22:00 The Energizer & Provax
22:00-23:00 Vecino
23:00-00:00 Werner
00:00-01:00 Tristan & Neostar
01:00-02:00 Dynamike
02:00-03:00 Jaws
03:00-04:00 Miss Zelda

Hosted by Alpha Mc
 

'Parkzicht zit altijd in mijn hoofd'10-10-05
Vraag Clarence van der Palm (50) wat ‘zijn’ Parkzicht tot een van de meest legendarische clubs in de Nederlandse geschiedenis heeft gemaakt, en hij zegt: “Park was Park.” Of: “Park was een supertijd.” Niet zo gek dus dat de Rotterdammer nog vaak terugdenkt aan de zeven jaar dat hij aan het roer stond van Parkzicht.

“Parkzicht zit altijd in mijn hoofd” , zegt Van der Palm. “Dat gaat er nooit meer uit.” Honderden anekdotes kan hij over ‘Park’ vertellen. Zijn ogen twinkelen wanneer hij er een paar vertelt. Zoals die keer dat Van der Palm de Amerikaanse soulster Isaac Hayes op het podium had staan. “Dat was in 1989 toen er net house was. Zongen de bezoekers in de pauze massaal ‘We want house, we want house.’ Ik schaamde me dood”, lacht hij.

Het moment dat house zijn intrede deed in Parkzicht kan de ondernemer zich nog als de dag van vandaag herinneren. “Dj Rob draaide op een avond ‘Suck my dick all night long.’ Daarna was het binnen drie maanden gebeurd.” En uiteraard waren er de talloze themafeesten die Van der Palm bedacht. “Je kan wel stellen dat wij het meest gekopieerde concept allertijden zijn. Zo zijn wij begonnen met de zwart/wit feesten. Zag je iedereen in het wit of het zwart lopen. Gers gezicht was dat”, glimt hij.

Of de overbekende ParkzichtT-shirts met teksten als ‘Good girls go to heaven, bad girls go to Parkzicht’. “Die vlogen de deur uit. Net als de glowsticks die je opeens overal in Rotterdam tegenkwam. En de Parkzicht cassettebandjes die massaal werden gekopieerd.”
De beste herinneringen bewaart Van der Palm echter aan de memorabele schuimfeesten. “Het idee had ik uit Spanje waar ik het had gezien in een discotheek in Sidges. De slang van zo’n schuimapparaat moesten we met twee man vasthouden en dan zat Parkzicht binnen tien minuten onder het schuim. Dat zal ik echt nooit vergeten.”

In 1997 moest Van der Palm met lede ogen toezien hoe zijn zaak voorgoed gesloten werd. Na een incident waarbij een portier van Parkzicht een bezoeker uit noodweer doodschoot en kort daarna nog een schietpartij in de zaak volgde, ging de club op last van de gemeente dicht. De Rotterdammer baalt er nog altijd van. “Kijk, we waren echt geen Toys r Us, maar het was ook niet zo dat er alleen maar zware asocialen in Parkzicht kwamen, zoals de gemeente en de pers dat over lieten komen.”

Dat Parkzicht inmiddels een soort cultstatus heeft bereikt in met name de partyscène, vindt Van der Palm leuk. “Je merkt nog altijd dat Park leeft bij de mensen” , zegt hij. “Dat zie je ook bij feesten waarbij de naam Parkzicht op de flyer staat. Die zijn altijd een succes.” Een officiële Parkzichtreünie was er tot nu toe echter nog niet geweest. Hoog tijd dus om er een te organiseren waar nog lang over nagepraat zal worden, vindt Van der Palm. “Eindelijk weer eens iedereen van vroeger bij elkaar zien. Ik kijk er echt naar uit.”

Op zaterdag 26 november houdt de Rotterdamse partyorganisatie B2S in samenwerking met Clarence van der Palm en DJ Rob in het Maasgebouw te Rotterdam het eerste echte Parkzichtfeest sinds de sluiting van deze legendarische locatie. Het Maasgebouw zal in drie zalen de verschillende stromingen brengen die ‘Park’ groot hebben gemaakt en waaruit vele hedendaagse stijlen zijn geboren.

Gedurende deze nacht zullen alle residents die Parkzicht rijk was, de revue passeren. Menig hart zal sneller gaan kloppen bij namen als DJ Rob & Mc Joe, Stanton, Joshua, Pat C, Ludie en Ricky da Dragon. Daarnaast zijn artiesten geboekt die in Parkzicht graag geziene gastdj’s waren of op andere wijze een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de scène in die tijd. Denk hierbij aan de ‘Parkneger’ (oftewel The Darkraver), Miss Monica, Paul Elstak, Lars, Gijs en Panic. Tevens zal er een speciaal live-optreden zijn van Rotterdam Termination Source. De laatste keer dat Maurice Steenbergen met deze stuiterhouse act live ging, was in 1993 in de Rotterdamse Energiehal.

Let op: de voorverkoop voor deze Parkzichtreünie begint op 29 oktober om 10.00
 

Goed hard ragge 28 januari10-6-05
We zijn er vroeg bij maar toch mogen we je dit nieuws niet onthouden. 28 januari 2006 is het tijd voor de eerste Nog FF Geduld Memberparty. In Simplon (Groningen) zal Boomin' Business je Hardcore, Darkcore, Early Hardcore en Oldschool bieden in 2 areas. Goed Hard Ragge, is de naam waaronder deze eerste memberparty zal plaatsvinden.
De teller is de grens van 600 leden inmiddels gepasseerd en dat zou betekenen dat als alle leden komen, dat het feest al nagenoeg uitverkocht is. Natuurlijk gaan we er niet vanuit dat iedereen kan, wil of daadwerkelijk komt, daarom kan je als lid een introducee meenemen tegen gereduceerd tarief!

De prijzen: Leden € 10,- / Voorverkoop € 15.- / Deur € 18,-

Nogffgeduld zou Nogffgeduld niet zijn als we er geen actie tegenaan zouden gooien. Als je de meeste introducees meeneemt krijg je zelf gratis entree en een VIP-treatment!

Meer info volgt...
 

11 november - Dj Buzzfuzz solo10-4-05
Vrijdag 11 november kan iedereen die van hard houd zijn hart ophalen bij de Buzz Fuzz solo in de Kingdom the Venue! Vanaf het begin van de house in Nederland is dit een van de kopstukken in de hardcore scene. Dat belooft dus een hels spektakel te worden! Maar liefst 7 uur lang gaat Buzz Fuzz je trakteren op een set waarin hij al zijn capaciteiten tentoon zal spreiden.

Door onvoorziene redenen zal deze solo NIET plaatsvinden op vrijdag 4 november, maar in plaats daarvan een week later, op vrijdag 11 november. Waarmee deze grootmeester nog een weekje langer heeft om zich voor te bereiden op zijn fenomenale optreden. En dat gaat het zeker worden!

Buzz Fuzz gaat al zolang mee als de house scene in Nederland bestaat. Als dj was hij daarvoor al actief en draaide toen een mix van Hiphop en R&B. Vanaf 1991 begon hij echter als Buzz Fuzz met het draaien van house. Nog geen jaar later wint hij de Dutch House Dj Championship en begint met zijn eerste productie voor het Midtown label (onderdeel van de prijs). Dat bevalt hem wel en hij is sindsdien niet meer gestopt met produceren. Inmiddels heeft Buzz Fuzz een kleine waslijst aan producties op zijn naam staan. Ruim 22 eigen producties, tientallen remixen en nog eens een lijst met producties waarin hij de hand heeft gehad zijn het resultaat. Al snel produceert hij voor Combined Forces en niet veel later voor ID&T, waar hij ook zijn eigen label opstart, BZRK Records. Dat is inmiddels een van de best verkopende labels in de Nederlandse Hardcore scene.

Maar de meesten kennen hem vooral als een van de vetste hardcore dj’s in Nederland. Onder meer als lid van het beruchte Dreamteam (Buzz Fuzz, Dano, The Prophet en Gizmo) draait hij al vanaf het prille begin de zalen plat en laat iedereen stampen op zijn sounds. Dat heeft hij niet alleen in Nederland gedaan maar over de halve wereld. Van Australie tot Canada en natuurlijk door heel Europa heeft hij de internationale partyscene kennis laten maken met zijn werk. Werk wat hij tot op de dag van vandaag voortzet en dat kun je zelf op vrijdag 11 november aan den lijve ondervinden!

A trip trough time, dat gaat het zeker worden tjdens de Buzz Fuzz solo! Een feest van herkenning en verbazing, vol nostalgische classic tracks en nieuwe klappers. Zin om eens lekker te stampen en uit je dak te gaan? Dan kun je deze Solo niet laten liggen! Van begin tot eind gaat Buzz Fuzz stukje bij beetje het dak eraf knallen, gegarandeerd!

Check nog even snel je agenda: het is dus op vrijdag 11 november, en NIET op 4 november! Maar dan hebben jullie ook lang genoeg gewacht. De spanning is te snijden, de voorbereidingen in volle gang en Buzz Fuzz is zijn hele collectie nog eens aan het oppoetsen om er op 11 november helemaal klaar voor te zijn. Jij komt toch ook?
 

Total confusion in P609-24-05
Het is de hoogste tijd om het party-publiek te geven wat ze willen, namelijk de 4de editie van het zeer succesvolle Concept Total Confusion ? Future sounds of the past! Een concept wat zich grotendeels richt op Oldschool en Early Rave met aan het einde een knipoog naar de Nieuwe Hardcore. Op zaterdag 1 oktober zal Total Confusion terug keren met een zeer sterke line-up in de nummer 1 locatie van Amstelveen, P60!

P60 heeft onderhand al een goed plekje in de Nederlandse dancescene veroverd door zijn goedlopende feesten als Heroes of Techno, Total Confusion en Club r_AW. En dat is ook meer dan logisch, omdat het een locatie is die ruimte biedt voor meer dan 700 man en een ongelooflijk goed en hard geluid heeft! Wat dus voor harde stijlen ideaal is!

Er is weer van alles aan gedaan om wat speciaals neer te zetten voor jullie en dat is zeker gebeurd! Bass-D & King Matthew komen namelijk langs om sinds lange tijd weer een kleinere lokatie compleet op zijn kop te zetten en verder zijn er nog zeer speciale battles tussen Outblast & Catscan en Flamman & Abraxas. Resident DJ Dr. Rude is ook niet meer weg te denken bij de Total Confusion feesten. Genoeg ingredienten voor een top avond dus!

Voor deze editie zullen de volgende artiesten een showtje weggeven: Dr. Rude: Resident van Total Confusion en nog steeds hard in opkomst met feesten als History of hardcore, Defqon, Nature One en Masters of hardcore mag hij zich toch wel een dj van de toekomst noemen.

Bass-D & King Matthew: P60 is trots om deze 2 Legendes te mogen presenteren op deze editie van Total Confusion. Het bekenste en populairste duo in de Scene zal een set gaan neerzetten met de nodige oude en nieuwe klappers, zoals alleen zij dat kunnen!

Outblast & Catscan: De 2 beste en populairste producers die ons landje rijk is zullen het tegen elkaar op gaan nemen op deze editie van Total Confusion. Dus verwacht totale chaos tijdens hun set met de bekende klappers van Base Alert.

Flamman & Abraxas: Deze 2 helden lopen al zo'n lange tijd mee dat iedereen ze wel kent. Altijd klaar voor een stevige Early set met de nodige mokums. Verder hoor je altijd wel wat oud werk van deze dj's terug in hun eigen sets.

Deze hele avond zal Renegade achter de mic staan om jullie te laten weten wat er allemaal gebeurd met zijn strakke vocals

P60 ligt op 1 sec. lopen van het Busstation Amstelveen Centrum af. En er rijden gewoon nachtbussen terug naar Amsterdam Centraal. Na 9 uur kun je in de buurt van de P60 gratis de auto parkeren. Kaartjes zijn te koop bij alle Ticketboxadressen en overige vast voorverkoopadressen van P60.

Verder kan P60 al verklappen dat er 2 december een Total Confusion Special Edition komt die in het teken zal staan van de verjaardag van Dr. Rude. Natuurlijk met een zeer speciale lage entreeprijs met knallers van namen als Buzz Fuzz, Predator, Bass-D, Partyraiser, Pila en nog vele andere.
 

Shadowblaster9-24-05
Op 30 september a.s. vind inmiddels alweer de 5e editie plaats van Shadowblaster in de Steeg in Leunen Venray. Waarschijnlijk zal dit de laatste keer zijn dat Shadowblaster plaats vind in de oude Steeg zoals we die kennen alvorens over te gaan naar de nieuwe Steeg, de Zenith genaamd, gelegen aan de A73 bij Venray . Opening van deze locatie staat gepland voor aankomende december. Het is nog niet bekend wanneer de volgende Shadowblaster daar plaats kan vinden, maar we doen ons best voor het begin van 2006. Rede natuurlijk om op 30 september flink te gaan uitpakken met de volgende programmering verdeeld over 3 area?s

Area 1 Shadowblaster hardcore
Zoals jullie van ons gewend zijn zal weer een keur van artiesten de revue passeren.wij streven er elke keer weer na om een zo goed mogelijke opbouw van de avond te verzorgen zodat alle verschillende stylen van hardcore aan bod komen. Met deze keer als absoluut hoogtepunt de live act: Evil Activities verder zullen hun opwachting maken, Dj Red Alert, Dj X-Ray, Ernesto ,D-Spirit, Partyraiser, Endymion, Mc D en natuurlijk Dj Vince. Er wordt deze keer extra gelet op de decoratie,en het geluid zal zoals altijd weer oorverdovend zijn.

Area 2 X-Factor vs Shadowblaster
Om zaal 2 weer een extra demensie te geven is er een samenwerking gezocht met een gastorganisatie die sterk actief is in die regio en daar zeer succesvolle feesten geeft. Dat kan er in onze ogen maar één zijn en dat is X factor events. Door X factor een zaal te laten hosten en in deze zaal de deejays van X factor: Affix, Teaser, Highlander, Mc LunaTick en de deejays van Shadowblaster: Sceletor, XrazZ, Ernesto, Tango & Cash een battle te laten uitvechten,wij denken dat er hierdoor een sterke impuls gegeven wordt aan die betreffende zaal. Tevens zal X factor deze zaal voorzien van de typische decoraties waar hen eigen feesten bekend om staan.. We zullen in de toekomst zeker nog vaker met X factor events, maar ook met andere organisaties de samenwerking zoeken, omdat wij denken dat hierin een deel van de toekomst
ligt om succesvolle feesten te kunnen blijven geven.

Area 3 Jumpstyle / Oldstyle
Om de afwisseling compleet te maken, is er deze keer niet gekozen voor een talentroom area, maar voor een jump ? oldskool area. Een van de toonaangevende Jump oldskool artiesten is de uit Rotterdam afkomstige deejay Genius, bekend van Hardbeat cafe, zino, audio attack en nog veel meer. Als sterattractie van de jump ? oldskool area zal hij een mix van het betere jump en oldskool werk ten gehore brengen verder zullen in deze zaal Robbie Magura, Pita, Marco Joosten en Mc Square hun opwachting maken.

Timetable:
Area 1 Hardcore
22.00u ? 23.00u X-Ray
23.00u ? 00.00u Red Alert
00.00u ? 01.00u Ernesto
01.00u ? 02.00u D-Spirit
02.00u ? 03.00u Partyraiser
03.00u ? 03.30u Evil Activities (live)
03.30u ? 04.30u Vince
04.30u ? 05.30u Endymion
host mc D

Area 2 X-Factor vs Shadowblaster
22.00u ? 23.00u Ernesto
23.00u ? 00.00u Highlander
00.00u ? 01.00u XrazZ
01.00u ? 02.00u Teaser
02.00u ? 03.00u Sceletor
03.00u ? 04.00u Affix
04.00u ? 05.00u Tango & Cash
host mc LunaTick

Area 3 Oldstyle/Jumpstyle
22.00u ? 23.30u Pita
23.30u ? 01.00u Marco Joosten
01.00u ? 03.00u Genius
03.00u ? 05.00u Robbie Magura
host mc Square

Stand
Ook deze keer is er weer een speciale stand van Geretti, waar de bezoeker tegen zeer gunstige evenementtarieven van alles kunnen kopen,van de merken Hooligan, Cavello, Lonsdale, Nike en nog veel meer. Deze keer zal er tevens een uitgebreid assortiment aan Nike Classics schoenen in de aanbieding zijn.
 

House of god - 15 years of Multi groove part 29-17-05
Augustus 2005 was de maand waarin Multigroove bekend maakte haar vijftienjarig bestaan op wel heel brute wijze te vieren. Verdeeld over 5 verschillende evenementen staat elke editie in het teken van een bepaalde periode met bijbehorende muziekstroming. 'Das Boot' op de Duiste M.S. Stubnitz verzorgde de binnen drie dagen uitverkochte kick-off van het jubileum. Nu, ruim een maand verder maken we ons op voor deel II.

Geschiedenis.
Na de eerste illegale en underground evenementen in ondermeer de Wielingen en de tunnel onder de ringweg A10 kreeg Multigroove in 1991 zijn eerste thuishaven: een loods in de Elementenstraat in het Amsterdamse Sloterdijk gebied. Met de House of God als titel bereikte Multigroove de legendestatus die het vandaag de dag kent. Deze plek was de geboortegrond voor het later immens populaire Dreamteam ( Buzz Fuzz, Dano, The Prophet en later Gizmo ) en was voor artiesten als Pavo, Bass-D, Champ-e-on en Fierce Ruling Diva (Flamman & Abraxas) de kick-off van hun carrière. Daarnaast zijn voor veel hedendaagse artiesten de eerste Multigroove feesten een grote inspiratiebron geweest. DJ`s als Lady Dana, Chosen Few, Sunny-D, Spider Willem en Darkraver waren veel en graag geziene gasten.

Op 15 mei 1993 kwam er een abrupt einde toen de politie met enorm machtsvertoon een inval deed op de Elementenstraat. Dit betekende het einde van de illegale party`s, maar een legende was geboren.

Historische clubtempel.
Zaterdag 1 oktober, tijdens het 15 jarig jubileum doet Multigroove een greep uit de Elementenstraat periode en refereert naar de maand waarin Indianen, bongo's, totempalen en meesterlijke DJ optredens het decor vormden. Over de locatie is lang nagedacht. Gezocht werd naar en locatie met een ruime sluitingstijd, een rijke historie en die verder uitstekend aanluit op de Oldskool gedachte. Het resultaat is daar; De Waakzaamheid. Begin jaren negentig opende deze tempel al haar deuren en programmeerde weekend na weekend vooruitstrevende en ijzersterke line-up?s. Het logische gevolg hiervan was steevast een uitverkocht huis en een indrukwekkende reputatie in de weide omgeving.

Gevoel.
Het gevoel dat Multigroove 1 oktober in de Zaanse tempel gaat brengen zal moeilijk te evenaren zijn, want één van de meest gedenkwaardige periodes uit de Elementenstraat periode wordt van voor tot achter nagebootst. Alles in het Indianen thema, DJ?s verwikkelt in heftige scratch battles met diverse percussionisten, ruige Rave-sounds en misschien wel het meest vette; de beruchte ?Wall of Sound? wordt speciaal voor deze House of God editie nog éénmaal opgebouwd.

Line-up.
Misschien wel het grootste sfeeraspect op een écht Classics & Oldskool feest is de programmering. Zoals je mag verwachten van Multigroove met veel zorg samengesteld om echt die 'gouwe ouwe' plaatjes te laten knallen.

De complete line-up is als volgt:

Tipi 1 - Classics & Oldschool [1990 ? 1994]

Franky Jones [B]
DJ Vince
Voodoo Child
Fierce Ruling Diva [live]
Bass-D
Mohawk [live]
Dano
Micha B

Host: Da Mouth of Madness

Tipi 2 - Early Bass & Freestyle [1990 ? 1996]

J. Flamman & Abraxas
Blackout
Paul Jay
Beasty Boy & Da Vincy
Lady Dames
Baba
Riches
Champ-e-on

Host: The Intellectual Killer
 

Poltergeist 24 september9-5-05
Negen jaar geleden is de Poltergeist voor het eerst waargenomen tijdens de grote Hardcore feesten in Nederland. Zijn rustgevende klanken misleidden iedereen totdat het geweld losbarstte. Een vette kickdrum zette de hele hal op zijn kop en het enige wat iedereen nog kon doen was hakkuh tot je erbij neerviel.

Nu is het 2005 en is het lang stil geweest.Maar op zaterdag 24 september zal de Poltergeist weer verschijnen en wel bij de Happy Dayzz in Culemborg. Hij zal iedereen meenemen op een reis van negen jaar Hardcore.De organisatie Powercore Events denkt met dit feest een mooi concept neer te zetten waarbij 10 jaar Hardcore vertegenwoordigd wordt. Door een afwisselende line-up te programmeren zullen er veel verschillende nummers langskomen wat de kwaliteit van het feest alleen maar verbetert. Ook zal er bij de draaitijden op draaistijlen gelet worden. Het begin van de avond wordt er rustiger gedraaid en aan het einde gaan alle remmen los.

Speciaal voor dit feest zal het cafe vooraan ingericht worden als area. Deze zaal is niet vaak open geweest, maar er kan zeker een feest gebouwd worden. Er zullen dus drie volwaardige areas zijn. Ook aan de aankleding van het feest is gedacht. De Happy Dayzz zal de sfeer van de feesten van vroeger zeker gaan benaderen.

In Area 1 wordt teruggegaan naar de jaren ’95 – ’98 toen bijna heel Nederland rondliep een Australian pak. Ieder weekend was er wel een grote Houseparty en ieder weekend werd er gehakt alsof je leven ervan af hing. Nu is het tijd om weer terug te gaan naar deze feesten en weer de hele avond door te hakkuh. De artiesten van toen en een tweetal nieuwkomers zullen ervoor zorgen dat de herinneringen weer opgehaald worden
Paul Elstak en Neophyte vertegenwoordigen de Rotterdamse sound van de A Nightmare in Rotterdam feesten in de fameuze Energiehal. Delirium en The Stunned Guys verzorgen die geweldige Thunderdome tracks. J.D.A. en Vince gaan ons terugbrengen naar de Shadowlands Rave. Predator en Stickhead zullen zorgen voor het snelle en harde werk wat we gewend zijn van de Hellraiser feesten in het vetste doolhof van Nederland: Sporthallen Zuid. Sagem en OCD zijn bij al die feesten geweest en gaan laten horen hoe het er toen aan toe ging. De host van deze zaal is MC Da Hustla.

Area 2 staat in het teken van de Hardcore van 1999 tot 2002. Na twee rustige jaren, wordt Hardcore weer populairder en breekt er een nieuwe tijd aan. Er komen weer meer feesten en de mensen hadden er weer zin in. Een aantal van de voor die tijd toonaangevende artiesten brengen ons terug naar dit millennium
Nosferatu komt met een speciale Gangsta en Supreme Intelligence set. Bass-D was medeverantwoordelijk voor die geweldige MOH feesten in Zaandam en zal die sfeer proberen terug te halen.The Viper heeft veel tracks gemaakt op het Babyboom label zoals Control the Party. Een track die je toch graag nog eens terug hoort. Dr. Z-Vago vertegenwoordigt deze avond het Megarave label. Dope Jay, Eek, Reiner en Reload-R hebben de afgelopen jaren bewezen zeker een vet feest te kunnen bouwen dus mogen zij niet ontbreken. De host van deze area is MC Renegade.

Area 3 is het cafe vooraan in de Happy Dayzz. Deze ruimte wordt speciaal ingericht voor Present Hardcore. Bij de line-up is gekozen voor artiesten die niet vies zijn van een potje raggen. Hier zal het zeker niet rustig worden met D-Spirit , Dione, The Guardian, Discord, Fer-D, Rudeboy en Sceletor. MC Apster is de host van area 3.

Poltergeist begint om 22 uur en zal doorgaan tot maar liefst 08 uur ‘s morgens. Hierdoor zullen mensen die met het openbaar vervoer komen niet lang hoeven te wachten op het station. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 22,50 Euro (ex fee) bij Ticketbox. In de week voor het feest zal een update gegeven worden waarbij ook de draaitijden bekend gemaakt worden.
 

Pandemonium9-1-05
Zaterdag 5 november kunnen alle early hardcore fans hun hart weer flink ophalen met alweer de derde editie van Pandemonium. En met wederom Amsterdam Studio?s als decor, zal ook deze editie weer voor de ultieme ?underground? beleving zorgen. Met een goed deurbeleid en met de juiste muziekale ziel, heeft de kritische early hardcore liefhebber echt weer iets om naar uit te kijken.

Veel van de bezoekers van de eerste editie dachten dat het niet zou lukken om met de tweede editie, de eerste te overtreffen. Gezien de reacties achteraf was dit toch meer dan goed gelukt. Met werkelijk een fantastische sfeer, die velen sinds jaren niet meer zo ervaren hebben en een flinke dosis rauwe en energieke early hardcore, was 11 juni voor velen een hoogtepunt. Voor de één de perfecte eerste beleving, voor de ander de perfecte herbeleving van ?the good old days?.

3 Areas
Voor deze editie hebben we gekozen voor weer een andere opzet. Area 1 zal gewoon de vertrouwde ?darker and rougher side? zijn met, de daarbij behorende vertrouwde labels en artiesten. Area 2, de Paradox area, heeft een meer divers karakter en kan uiteen lopen van zeer originele old-style tot de meer klassieke early hardcore. Deze nieuwe area, zal qua omvang net zo groot worden als area 1. In area 3 zullen alle toppers uit de populaire Houseparty reeks voorbij komen. De eerste 12 edities van deze compilatie cd?s zullen in een soort chill-out-achtige omgeving ten gehore worden gebracht.

De Paradox area, area 2 (een oud concept in een nieuw jasje), zal later nader toegelicht worden.

Decoratie en Soundsystem
Nog meer aandacht zal deze keer gaan naar zaken als decoratie, belichting en het geluid. Alles zal uit de kast worden getrokken om de beoogde sfeer in de verschillende areas te bewerkstelligen. Ook het geluid zal in alle areas nog zwaarder worden, om nog dieper door te kunnen dringen. Zaal 1 zal uiteraard worden omgetoverd tot een zeer ?creepy? helse omgeving. Area 2 daarentegen, zal de bezoekers in een zeer positieve zin verrassen. Hier kan natuurlijk nog niets over gezegd worden, maar beloofd nu al veel stof om over na te praten. De chill-out zal van alle gemakken voorzien zijn.

Huisregels
Net als bij de voorgaande edities is het niet toegestaan ?rechts? georiënteerde kledingstukken te dragen of wat hiermee geassocieerd kan worden . Schroom je dus ook niet om weer ?strak in je trainingspak? te komen! Een ander zeer belangrijk aspect van onze huisregels zal ingaan op de ?steden-kwestie?. Dit houdt in dat voetbalshirts sowieso verboden zijn, maar ook alle andere kledingstukken die kunnen verwijzen naar een stad of de daarbij behorende voetbalclub. Iedereen is welkom, waar ook vandaan!

Voorverkoop
De voorverkoop zal starten op 7 september en de kaarten zullen ?17,75 kosten. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketbox. Check voor de overige adressen van de verschillende verkooppunten onze website: www.pan-demonium.com.

Het evenement zal plaatsvinden van 21.00 ? 07.00.

Line-up:

Area 1: The Darker And Rougher Side Of Early Hardcore
Nosferatu
Chosen Few VS. Predator
Arjuna
Pila
Shadowlands Terrorists
Frantic Freak
Dano
The Kotzaak Klan

Area 2: Paradox
Vince
Public Domain
Akira
Weirdo
Buzz Fuzz
Dr. Rude
Ominous & Sequence
Miss Zelda
The Prophet
 

DOTF Concept Night - The Free-Style Edition8-31-05
Vrijdag 21 oktober is het weer raak, de echte liefhebbers van underground oldschool weten al genoeg… het vijfde deel van de DOTF Concept Night staat weer voor de deur! DOTF heeft naast haar bestaande On Tours en uiteraard ook radioshows, een bewuste keuze gemaakt met de Concept Nights. Op 6 maart 2004 vond de aftrap plaats van deze reeks zeer exclusieve feesten, in het Hardbeat Cafe te Rotterdam.

De radioshows van DOTF hebben duidelijk uitgewezen dat er een sterke behoefte is aan underground oldschool, en wetende dat half Nederland te koop loopt met deze term heeft DOTF dan ook een naam hoog te houden. En met gepast succes! Daar waar de grote commerciële organisaties zich bezig houden met ‘hun’ oldschool, blijft DOTF de kern van het geheel aanspreken, minder toegankelijke muziek, maar wel die muziek die ooit de basis vormde van hetgeen men nu ‘house’ noemt. Dit alles spreekt de oude garde uiteraard aan, maar ook vanuit de hedendaagse scene krijgt DOTF een behoorlijke dosis respect. Het resultaat van jarenlang blijven doen waar je passie ligt is voor DOTF de normaalste gang van zaken, voor andere organisaties blijkt dit soms lastiger te zijn, en dat is nu juist het voordeel van non-profit je zaken fixen!

De DOTF Concept Night staat tijdens ieder evenement in het kader van een concept, een sfeer impressie maar vooral een vorm van house! Commerciële grijs gedraaide plaatjes hebben geen schijn van kans op deze feesten. Sterker nog, menig een heeft zich met verbazing uitgesproken over de zeldzame tracks die op DOTF Concept Nights langskwamen! Na onder andere de DOTF Concept Night - The B-side Edition, is het nu tijd voor een andere kijk op oldschool, namelijk een The Free-Style Edition. Hiphouse en swingbeat zijn geen onbekende stijlen voor DOTF. Aangevuld met de meest rauwe en onbekende oldschool klanken zorgt ook deze editie van de Concept Night voor een nieuwe kijk op Oldschool House Music!

De DJ’s die tijdens deze editie volledig in hun element zitten en enkel zullen doen waar ze ECHT goed in zijn:

- DJ Gijs (Demisec)
- DJ Rob Fabrie (Holy Noise)
- DJ Maurice Steenbergen (Rotterdam Termination Source)
- DJ Lars (Forze DJ Team)
- DJ Sneaky-D (Defenders of the Faith)
- DJ Charly S (Midtown)

Free-style is waar het allemaal om gaat tijdens deze vijfde editie van de DOTF Concept Night. Voor de oldschool prijs van maar 10 euro maak je onderdeel uit van deze unieke kijk op muziek. We kunnen nog uren praten over de line-up, mensen uitlichten en daar hele verhalen omheen verzinnen... Echter, wees er gewoon bij en ervaar een echt DOTF feest.

Tot vrijdag de 21e, Haringvliet 72 te Rotterdam!
 

Ghosttown - The Blueprint of Hardcore8-14-05
Op 3 september zal voor de eerste keer in de geschiedenis Ghosttown plaatsvinden in een voor de hardcorescene nieuwe lokatie: de Homeboxx te Nieuwegein. De drie zalen geven je de keuze tussen early rave, newcore en oldschool. Voor meer informatie kun je de digiflyer bekijken op www.ghosttown.nl.

Hieronder vind je alvast de time table:

Area 1: Ghosttown (MC Da Mouth of Madness)

2200 - 2330 Paralizer vs Petrov
2330 - 0030 Fuckface
0030 - 0130 Scott Brown
0130 - 0200 LIVE Digital Boy
0200 - 0300 Rob & Mc Joe
0300 - 0430 Gizmo
0430 - 0500 LIVE Public Domain
0500 - 0600 Buzz Fuzz
0600 - 0700 Dano

Area 2: Generations of Hardcore (MC Ruffian)

2300 - 0000 Endymion
0000 - 0100 Catscan
0100 - 0200 Paul Elstak
0200 - 0230 LIVE Angerfist
0230 - 0330 Promo
0330 - 0445 Vince
0445 - 0600 Partyraiser
0600 - 0700 Tommyknocker

Area 3 (VIP): 't Gezellige Oldskoolfeest (TMC)

2200 - 2300 Gio
2300 - 0100 Waxweazle
0100 - 0300 Thanoz vs LD
0300 - 0500 Dr. Rude
0500 - 0700 Norman

Vervoer
Vanaf Utrecht CS kun je de tram nemen richting Nieuwegein of IJsselstein, en uitstappen bij halte Zuilenstein, tegenover de Homeboxx. De trams vertrekken zeer regelmatig, en rijden in ongeveer een kwartier naar de Homeboxx. De laatste tram vertrekt om 00:07u. Tussen 00:00u en 08:00u rijden er gratis pendelbussen tussen het Jaarbeursplein (achterzijde Utrecht CS) en de Homeboxx. Na afloop van Ghosttown wordt tussen 07:00u en 07:30u een aantal extra dubbele trams ingezet richting Utrecht CS. Deze trams zijn gratis. Zoals gezegd rijdt de pendelbus nog tot 08:00u. Daarna rijdt het reguliere openbaar vervoer weer.

Merchandise
Vanwege de grote vraag naar Ghosttown merchandise zal er tijdens Ghosttown een beperkt aantal Ghosttown poloshirts worden verkocht.

Kaarten
Kaarten voor Ghosttown, the blueprint of hardcore kun je kopen bij o.a. Ticketbox en kosten ? 30,-. Vip kaarten kosten ? 40,- en geven je snellere entree, toegang tot Area 3 en toegang tot het vip-panoramapodium in de Ghosttown area.
 

Multigroove luidt 15 jarig bestaan in met Das Boot8-14-05
Ruig, industrieel en zeer exclusief. De sfeer op de oude vissersboot MS Stubnitz is in geen locatie te vinden en juist daarom door Multigroove gekozen, om de viering van het 15-jarig bestaan van Nederlands oudste en meest toonaangevende dance organisatie, in te luiden.

Na aanleiding van de vele smeekbedes om een echte ouderwetse underground klapper wijkt Multigroove zaterdag 27 augustus uit naar de chaotische, duistere en in 1969 gebouwde MS Stubnitz. Voor het unieke evenement ?Das Boot? wordt het complete schip inclusief dek en kade in gebruik genomen en alle oude koelruimtes gebombardeerd met de sound en het gevoel van toen.

Geprogrammeerd als een volwaardig event staat ?Das Boot? in het teken van de eerste editie van de viering van het 15-jarig bestaan van de organisatie die sinds 1990 verantwoordelijk is voor het ontstaan van de hardere house varianten. Verdeeld over 5 edities staat ieder evenement in het teken van een bepaalde periode. Ditmaal voert 1991-1994 de boventoon, uiteraard aangevuld met diverse substromingen.

Geen glimmende reclames en torenhoge prijzen, maar pullen gevuld met bier uit Rostock. Waar andere locaties gaan voor gemak en genot, biedt de MS Stubnitz een ruig avontuur. Dit is Underground Oldskool!

Misschien wel het grootste voordeel van het schip is dat er geen sound-limit is. De zware Oldskool bassen gevangen in de ijzeren behuizing zorgen ervoor dat werkelijk al je zintuigen het zwaar te voorduren krijgen.

Line up.
Om het industriële voorkomen in stand te houden en de mystiek rond het schip maximaal tot zijn recht te laten komen ziet de voorlopige line-up er als volgt uit;

MAIN LOAD // OLDSKOOL ONLY
Buzz Fuzz
Dano
Lady Dana
Champ-e-on
Bass-D
Jeroen Flamman
+ more t.b.a.

LOAD 01 // FREESTYLE
Don Diablo
Tom Blackout
Riches x
Abraxas
Zen x
Brennan & Heart
Fausto
+ more t.b.a.

LOAD 02 // EARLY RAVE
The Viper
Defendor
DJ BMC
Sunny-D
Partyraiser
Micha-B & Baba
+ more t.b.a.

Multigroove is ervan overtuigd dat de bezoekers zullen vallen voor de rauwe sfeer, bizarre ruimtes met ronde trappen, welvende wanden, en de algehele kille industriële uitstraling van deze vernieuwende, grensverleggende locatie.

Limeted Tickets.
Vanwege de beperkte capaciteit en de Oldskool prijs adviseert Multigroove op tijd je ticket te scoren. Presale tickets zijn vanaf woensdag 17 augustus te verkrijgen bij alle Ticketbox en Free Record Shop outlets.

Prijs: ? 10,- [ex. fee].

Voor route en overige info: www.multigroove.nl
 

Masters of hardcore Line up en extra info8-5-05
Dat Masters of Hardcore zal plaatsvinden op 8 oktober 2005 in de magische Westfalenhallen, wist je al. Nu nog een magische line up ...Europa's hardste locatie is uitgekozen om te worden omgetoverd in een zieke hardcore arena die het uiterste van de bezoekers zal vragen.

De line up
Voor de line up heeft Masters of Hardcore een zo gevarieerd mogelijk programma gemaakt. Van de donkere sounds van Tieum, Radium, Drokz, Akira en Reanimator tot de party sounds van Paul Elstak, Bass-D & King Matthew, Stunned Guys en Neophyte. Iedereen zal aan zijn trekken komen!

Trailer
De trailer van het evenment is nu te zien en te beluisteren op http://download.mohradio.com/mohteaser/

Geluid
Nog nooit was er een hardcore evenement met zulk zuiver, ziek en snoeihard geluid! Bezoekers van de bekende Mayday feesten op deze locatie hebben een idee van het ongelovelijke volume dat daar uit de speakers kan en MAG knallen! Masters of Hardcore zal alle registers open trekken, absoluut geen concessies doen en voor de zekerheid worden de luxe Masters of Hardcore flyers voorzien van oordoppen.

Extra Early Hardcore area
Buiten de mainstage, die in de grote arena zijn zieke geest vindt, zal er tevens een early hardcore stage worden gepresenteerd in een hal naast de arena. De early hardcore stage wordt door Hardcore Gladiators van p.t.p. entertainment gehost en ook daar vind je uiteraard alleen het beste van het beste aan early hardcore en oldskool artiesten.

Vervoer
De Westfalenhallen liggen vlak over de grens in Duitsland en zijn uitstekend te bereiken met de auto, trein en via de busreizen die door Event-travel zullen worden georganiseerd vanuit meer dan 150 plaatsen in Nederland. Houd hiervoor de site www.eventtravel.nl in de gaten en kijk vooral naar de interessante aanbieding van combi-kaarten (buskaart en toegangskaart). Voor meer informatie over treinreizen check je www.ns.nl , het treinstation van Dortmund ligt vlak voor de deur van de Westfalenhallen!

Capaciteit
De Westfalen Hallen biedt ruimte voor 20.000 hardcore psychopaths, dit wordt een editie die de echte hardcore liefhebber niet mag missen! Nog nooit was er een hardcore evenement van deze omvang zonder geluidslimiet, nog nooit was er een hardcore arena waar 20.000 zieke geesten zo los kunnen gaan dat er oordoppen aan te pas zullen moeten komen.

Duur
Voor een monster line up als deze heeft Masters of Hardcore besloten het feest langer dan gebruikelijk te laten duren. Door de tijdsduur van het evenement te verlengen kan elke deejay of live act goed laten zien(en laten horen!) waar zij voor staan.

Masters of Hardcore zal deze keer duren van 21.00 tot 08.00!

Masters of Hardcore Arena
Neophyte Live nl
Outblast nl
Reanimator nl
Vince nl
The Stunned Guys it
Tieum fr
Noize Suppressor Live it
Bass-D & King Matthew nl
Ophidian nl
Angerfist Live nl
Headbanger nl
Tommyknocker it
Dj Paul Elstak presents Offensive live nl
Radium fr
Negative A nl
Dione nl
Endymion nl
Dj Ron vs Baby raw d
Nosferatu nl
Xavi vs Dj Skudero es
Akira vs Drokz exclusive live nl

Hardcore Gladiators - Early hardcore by PTP Entertainment
Buzz Fuzz nl
Dj Rob & Mc Joe nl
Predator nl
Dj J.D.A. nl
Gizmo nl
Dr. Rude nl
Masochist nl
G-Town Madness Live nl
Digital Boy feat. Jose 2 Hype live usa
Defendor nl
Weirdo nl
Bountyhunter be
Panic nl
Dj Andy de
Bamm Bamm de

Tickets verkrijgbaar bij alle bekende voorverkoop adressen en Ticketbox!

www.mastersofhardcore.com
 

Powercore outdoor 20058-5-05
Zaterdag 27 augustus vindt voor de eerste maal het evenement Powercore Outdoor plaats. Tijdens dit outdoor evenement zullen meer dan 20 van de beste Hardcore artiesten optreden verdeeld over een buitenpodium en een tent. Het evenement wordt gehouden op Recreatiegebied Maashorst in Schaijk.

De relatief nieuwe organisatie Powercore Events heeft zich ten doel gesteld kwalitatief goede feesten neer te zetten. De feesten worden georganiseerd in Het Feest van Sjaan in Schaijk en in de Happy Dayzz in Culemborg. In deze laatste locatie zal op 13 augustus het Present Hardcore feest Powercore – Point of no Return gegeven worden. Op 24 september zal daar het nieuwe concept Poltergeist plaats vinden. Hierbij staat de grote zaal in het teken van de Hardcore van 1996 tot 1999. In de tweede zaal wordt terug gegaan naar het begin van dit millennium. Speciaal voor deze avond wordt de derde zaal geopend waar Present Hardcore gedraaid wordt.

Naast deze indoor feesten wordt het outdoor feest Powercore Outdoor georganiseerd. De organisatie denkt hiervoor de perfecte locatie gevonden te hebben. Recreatiegebied Maashorst in Schaijk is gelegen in een mooie bosrijke omgeving met verschillende meren. Het is op 20 minuten afstand van Den Bosch en 30 minuten rijden van Nijmegen. Doorgaans wordt het terrein gebruikt voor recreatie door mensen uit de omgeving en van de aangrenzende camping. Dit zal de eerste keer worden dat er een groot festival gegeven gaat worden daar.

Het festival zal bestaan uit twee area’s. De eerste is de grote tent waar de Present Hardcore centraal zal staan. Hierin zal extra veel aandacht aan de aankleding en belichting gegeven worden. De tweede area is het buitenpodium met Early Rave en Oldschool. Tevens worden er relax area’s ingericht waar even uitgerust kan worden en, hopelijk, lekker van de zon te genieten.

De artiesten die op zullen treden op dit festival, zijn Bass-D , Angerfist, Evil Activities, D-Spirit, Dione, J.D.A., Neophyte, Panic, Tha Playah, The Viper, Vince, Adaro, Sceletor, Denz, Sagem, OCD, Hardbreak, Ernesto, Reload-R, Dope Jay, MC Double T en MC Renegade

Powercore Outdoor zal overdag plaats vinden. Het begint om 12 uur ’s middags en zal doorgaan tot middernacht. Hierdoor zullen de laatste drie uur van het festival in het donker zijn wat het feest zeker een extra dimensie gaat geven.

De voorverkoop van Powercore Outdoor is inmiddels gestart via de verkooppunten van de Ticketbox en de Free Record Shop. De prijs van een ticket is 22,50 Euro ex. fee. De minimum leeftijd voor dit evenement is 16 jaar. In de week voor het festival zullen de draaitijden bekend gemaakt worden.
 

Drain the blood - 21 years of fear7-22-05
Kollum staat nu nog bekend om zijn kaas en zijn prachtige oude dorpskern. Maar daar gaat verandering in komen, want op drie september zal Kollum het toneel zijn van een hardcorefeest zoals die er niet veel meer zijn. Twee organisaties, B.D.E. events en United Gabber Alliance, hebben voor deze gelegenheid hun handen ineen geslagen. Het doel is een feest neer te zetten met een goede sfeer, goed geluid en vooral een goede prijs.

Locatie

Voor dit feest is gekozen voor de Paradiso Bar in het Friese Kollum, de bar dancing bied plaats aan ruim 450 feestgangers. Kollum is gelegen in het oosten van de provincie Fryslân vlakbij Buitenpost en de provincie Groningen. Deze locatie is recent verbouwd waarbij onder meer een zeer goede isolatie is aangebracht. Bij een het testen van deze nieuwe geluidsisolatie bleek dat zelfs bij 115 dB, binnen in de dancing, buiten niks te horen is. Dit betekent dat wij binnen geen limiet aan het geluid hoeven te stellen. Even nog leek de gemeente roet in het eten te gooien, door een voorstel in behandeling te nemen alle horeca in de gemeente om vier uur 's nacht te laten sluiten. De plaatselijke horeca en het uitgaanspubliek heeft met een protestactie dit besluit voorlopig kunnen uitstellen. Enkele honderden mensen protesteerden met een grote geluidsinstallatie en een schuimmachine voor het gemeentehuis tijdens de raadsvergadering.

Artiesten

Achter de draaitafels staan geen dure commerciele namen, maar talentvolle DJ's uit het noorden van Nederland aangevuld met een live-act uit Rijswijk en een DJ uit Amsterdam. HHHooligan / Triple H zal een echte live-act gaan verzorgen. Hij heeft met dit optreden al op vele feesten gestaan en zeker niet de minsten. Zo is hij resident op de Krank im Kopf feesten en heeft hij op feesten als Hellbound, Hellraiser (Duitsland), Ondergrondse Herrie en 2Hard4U? gestaan.

Uit Amsterdam hebben wij DJ Cup-A-Core als afsluitende artiest gekozen. Deze DJ, die bekend staat vanwege zijn harde stijl, is in het afgelopen jaar in korte tijd uitgegroeid tot een van de beste en populairste talenten van Nederland. Stond hij anderhalf jaar geleden nog op United Gabber Nations 1 als beginnend DJ, nu is hij een veelgevraagd DJ.
 

Total: 251 Now showing: 201 to 225
[1-25] [26-50] [51-75] [76-100] [101-125] [126-150] [151-175] [176-200] [201-225] [226-250] [251-275]