News & Updates

Be Hard, Be Energy! The Old to the New!5-7-08
Intro
Zoals iedereen wel weet timmert The Energy Events] al jaren aan de weg met verschillende concepten. 10 mei zal voor de tweede maal het concept Be Hard Be Energy weer worden gelanceerd in het vertrouwde Kiehool te Bergum.

Op deze avond zal er een mix van ouwe early hardcore en de lekker mainstream hardcore ten gehore worden gebracht. Dj’s zoals Tarnation, D-Jailko, Fiore, Terrox zullen hier zeker hun steentje aan bij dragen. Als klapper van deze avond zal de Italiaanse Mad Dog deze avond afsluiten om dit als een onvergetelijk avond te beschouwen.

Timetable

20:30 – 21:15 Yorit FM (hardcore)
21:15 – 22:00 Genetic Force (hardcore)
22:00 – 23:00 Skeleton vs Infector (Early hardcore / hardcore)
23:00 – 00:00 Fiore vs Terrox (hardcore)
00:00 – 01:00 Tarnation vs D-Jailko (Early hardcore)
01:00 – 02:00 Mad Dog (hardcore)

Info
Voor de rest van de avond kunne we kort wezen, de deuren open half 9 en 2 uur zal de laatste klank weer ten gehore worden gebracht. De entree voor deze avond bedraagt zoals gewoonlijk een kleine 10 euro en er is alleen deurverkoop. Kom op tijd want vol = vol en neem je ID-kaart mee!

Next Events

11 Juli – Quatrebras: The Energy of the Core
10 Oktober – Quatrebras: The Energy of the Core vs. Back to the Energy

More info : www.the-energy-events.nl
 

Hard-pink-Star The O-Dayz Presents4-2-08
HPS Staat volledig in het teken van Pinksteren. Zo zijn er 2 verschillende area’s de ene gevuld met stevige Hardstyle toppers, O.a.: Abyss & Sunny D
De Main ook bekend als Hard Star is het juweeltje van het geheel.
Deze zaal zal lekker uitgelicht gaan worden met een extra lichtshow. De artiesten liegen er ook niet om, Vince, Korsakoff, Bass D en nog vele andere toppers zullen spetteren deze avond.

The O Dayz heeft al meerdere knal feesten op zijn naam staan en dit is nog maar het begin. Zo hebben we in voorgaande feesten al nosferatu en darkraver mogen verwelkomen maar dit keer gaan letterlijk alle remmen los!

Hard Star

Korsakoff
Outblast
Vince
Bass D
Catscan
Flamman & Abraxas
Dizzy
Mastino
Johan.

Hosted By: Da Mouth of Madness


Hard-pink

Sunny D
Abyss
M.s.l.t.
Wicked dj team
Marlin
Shockw@ve

Kaarten voor dit event zijn verkrijgbaar via de mail info@o-dayz.nl Maar ook via de voorverkoopadressen welke later nog bekend gemaakt zullen worden.
De prijzen zijn ook een giller een kaartje kost namelijk maar €10,- in de voorverkoop wat in tegenstelling tot de line up zeer goedkoop is.
De voorverkoop start op 15 april en de adressen zullen bekend worden gemaakt op Partyflock en op de posters en Flyers.
 

THE DARKRAVER – AL 20 JAAR LANG “HIS ROYAL DARKNESS”3-31-08
Eén van de meest spraakmakende artiesten die ons land rijk is zit dit jaar 20 jaar in het “vak”… 20 Jaar lang een aaneenschakeling van belevenissen die vaak het daglicht niet waard zijn, complete anarchie, verkleedpartijen, drank, vrouwen, orgies, ups, downs, succes, ondergang, blauwe enveloppen, roem, uitverkochte zalen en wakker worden op het strand van de Costa Brava. Een man die, ondanks alle gekkigheid, altijd zichzelf gebleven is. Een man die aan de ene kant de clown uithangt en het volgende moment, geloof het of niet, weer heel introvert kan zijn: The Darkraver.

The Darkraver, geboren op 12 september 1967 en bij de Haagse burgerlijke stand beter bekend als Stefan André Sweet, kan gezien worden als één van de meest mystieke, meest legendarische en meest onderhoudende artiesten in de huidige scene. Een rasartiest die zichzelf vooral niet al te serieus neemt en één overduidelijke missie heeft: om elk optreden zo te brengen dat het voor het aanwezige publiek een onvergetelijke ervaring wordt. Met liters drank (doe maar een bacootje), gewillige vrouwen (bij voorkeur naakt), totale chaos, de meest waanzinnige outfits en een overdosis Haagse humor als hoofdingrediënten kan deze man elk doorsnee feest eigenhandig transformeren naar een féééésssiieee! Maar laten we niet vergeten waar het merk “The Darkraver” ook voor staat: een geweldige DJ met een naadloze mixtechniek, met altijd dé perfecte platenkeus. Deze combinatie van entertainment en skills heeft bewezen een enorm succes te zijn en maakt The Darkraver met afstand tot de meest geboekte DJ in de scene, die hem een gigantische - en nog immer groeiende - groep fans opleverde.

Voordat Steve zichzelf “The Darkraver” mocht noemen en globale DJ erkenning kreeg, had hij verschillende carrières: beveiligingsbeambte, stripper, barkeeper, glazenhaler…. genoeg bewijs dat The Darkraver al in een vroeg stadium in zijn leven geïnfecteerd raakte met het nachtvirus. Zijn eerste draaibeurt voor publiek beleefde deze publiekslieveling in 1988 in een klein clubje genaamd “Cornische” in Scheveningen, maar zijn carrière kwam pas echt in een turbulente stroomversnelling toen hij de headliner werd tijdens de legendarische Rave The City evenementen, gehouden in zijn geboortestad Den Haag. De back-to-back sets met zijn vaste draaimaatje en tevens stadsgenoot Gizmo - altijd vergezeld van de raarste attributen als rubberen opblaashamers, vreemde pruiken en batman outfits - werden al snel de talk of the town, wat The Darkraver meteen een resident plek opleverde in de beruchte Rotterdamse club Parkzicht; een locatie die door de early rave generatie en hardcore aanhangers in het algemeen nog steeds gezien wordt als heilige grond. Boekingen op evenementen als A Nightmare in Rotterdam, Megarave, Thunderdome, Eurorave, Ghosttown, Mysteryland en velen meer volgden al snel, samen met optredens in nagenoeg elke club, hal of locatie in Nederland. Zijn propvolle DJ schema ging buiten de Nederlandse grenzen niet onopgemerkt voorbij en al snel werden internationale boekingen op het gehele Europese, Amerikaanse en Australische continent toegevoegd aan de steeds voller stromende Darkraver-agenda, wat hem een internationaal gerespecteerde artiest maakte. Aanvragen voor mix compilaties stroomden binnen en in de loop van de jaren legde The Darkraver digitaal zijn strakke mixtechniek en uitmuntende platenkeuze vast op verschillende compilaties voor o.a. EVA (1993 en 1996), ID&T (1997 en 1998), Universal Music (2004 en 2006) en Mid-Town Records (2008).

Met deze snel groeiende DJ carrière was de logische volgende stap: platen produceren. In 1991 presenteerde The Darkraver zijn debuut release “One fucked up…” op het Dance International label, het officiële anthem van het Rave The City Part II evenement. The Darkraver dook de studio in met maatje Ferry “Gizmo” Salee wat resulteerde in een tweede release: “Direction of Fear E.P.”, uitgebracht op Combined Forces’ Rave Records. In 1996 denderde The Darkraver de Hall of Producers Fame binnen met de release “Intelligent Hardcore” (een samenwerking met Vince), een regelrechte early rave classic in wording die een jaar later succesvol werd opgevolgd door hun tweede samenwerking “Thunderground”. Beide platen worden nog elk weekend gedraaid door de voltallige early rave en hardcore elite en zijn te vinden op grote stapels vroegere en huidige compilaties. Na “Thunderground” bleef het een paar jaar angstig stil, maar The Darkraver sloeg keihard terug met de single “Kom Tie Dan Hè” die in recordtempo naar de # 1 positie van de Mega Top 100 schoot. Naast een gerespecteerd DJ en producer had The Darkraver nu ook de status van popster bereikt.

20 Jaar later heeft The Darkraver alles gezien, alles gedaan en alles bewust (en ook vaak onbewust) meegemaakt wat God verboden heeft. Er is geen club, DJ booth, locatie, evenementenhal of grasveld waar hij niet zijn favoriete smaken early house, old school, early rave, hardstyle, jumpstyle en hardcore over het publiek losliet. The Darkraver rockte evenementen als Sensation, Masters of Hardcore, Reverze, Complex, Q-Base, Decibel, Defqon1, Emporium, In Qontrol... de lijst is eindeloos. In samenwerking met organisator b2s ontwikkelde The Darkraver een muzikale speeltuin voor hem en zijn bevriende DJ collega’s: Pussy Lounge. Een immens populair concept dat overduidelijk de Darkraver-stempel draagt, slechts voorbehouden aan de beste en bekendste locaties in Nederland.

Zijn jarenlange ervaring, positieve houding, gezonde dosis humor en onbetwiste techniek maakt The Darkraver tot één van de meest spraakmakende namen in de industrie. Een entertainer die met zekerheid kan zeggen dat hij al ruim 20 jaar aan de top heeft gestaan van de scene, waar hij nog steeds staat!

Dit jubileum wordt uiteraard groots gevierd. In samenwerking met de independent platenmaatschappij Mid-Town Records wordt er in de eerste week van april 2008 een dubbel CD uitgebracht die de muzikale reis van The Darkraver, verdeeld over twee CD’s, perfect weergeeft. Deze dubbelaar is uitgebreid met een bonus DVD die een uur lang The Fabulous Life of The Darkraver bevat en de kijker een blik in de keuken gunt van The Darkraver achter de schermen. Deze release zal officieel gepresenteerd worden op 5 april 2008 tijdens de 50ste Pussy Lounge in de Outland, Rotterdam.
 

Ground zero De line up3-20-08
PURMEREND, 19 Maart 2008 - Op zaterdag 5 juli 2008 laat Ground Zero weer luidruchtig van zich horen op Recreatiegebied Bussloo. Het meest complete nachtfestival van Nederland biedt dit jaar ruimte aan 30.000 underground fanatics en een bloedstollende line-up. Geheel in het teken van de drie elementen volkeren geven Multigroove & UDC vandaag het laatste deel van de programmering van Ground Zero vrij; de line-up van de meedogenloze Fire Community.Eén van de laatste resten van de mensheid muteerde door de aanhoudende straling en inmenging van buitenaardse bezoekers tot een hybride volk dat al jaren op voet van oorlog leeft in de alles verzengende hitte van de woestijn. Een licht onvlambaar volk dat nooit slaapt en van de ene veldslag in de andere rolt. De aanhoudende beats en decibellen die de industriële motoren van hun zelfgemaakte voertuigen produceren, zijn hun wapen in de strijd tegen de vijandige onderdrukker. Na het Bosvolk en het Watervolk, vormt dit Vuurvolk op 5 juli 2008 de laatste en heftigste barriere tegen het kwaad op Recreatiegebied Bussloo; Ground Zero.Dit zijn de strijders van de Fire Communtie die er op de ruige vlaktes van Ground Zero voor zorgen dat broederschap stand houdt en het feest nooit ophoudt, terwijl hun compromieloze Hardcore, duistere Hardtek & Industrial en razende Terror het terrein laat schudden als bij een vulkaanuitbarsting.Hardcore

Delta 9 (US)

Buzz Fuzz (NL)

Bass D (NL)

Enzyme X (NL)

Tieum (FR)

LIVE: Rotterdam Terror Corps (NL)

LIVE: Dr. Macabre (FR)

Lunatic & Miss Hysteria (NL)

LIVE: Wishmaster (IT)

Cut A Kaos (CH)

DJ Niel & Carnage (NL)

DJ D (IT)

DJ Marlice (NL)

MC Da Hustla (NL)

MC Double-T (NL)Hardtek/Industrial

The DJ Producer (UK)

Manu Le Malin (FR)

Simon Underground (UK)

LIVE: Ophidian (NL)

The Outside Agency (NL)

Viper XXL (DE)

LIVE: Alex Kvitta (DE)

LIVE: Razor Edge (CA)

LIVE: Hectic Fence (NL)

LIVE: Sarin Assault (JP)

LIVE: The Rapist a.k.a. Kit Williams (NL)

Northern Rebels Army (NL)Terror

Mark N (AU)

Speedfreak (DE)

Frazzbass (IT)

LIVE: Speedkore (IT)

LIVE: Noisekick (NL)

Tymon (AU)

IOM Factory (FR)

AK 47 (FR)

LIVE: Ybrid (FR)

The Vizitor & Little Terror Man (NL)

LIVE: Kali DTS (NL)

Smurf (UK)

The Massacre (CH)

Komprex (IT)

LIVE: Qualkommando (DE)

LIVE: Nordcore (DE)Early bird Tickets

De voorverkoop voor Ground Zero start op zaterdag 22 maart 2008. Tot en met 22 april zijn de tickets uitsluitend verkrijgbaar via het Paylogic systeem op www.groundzerofestival.nl en www.udc.nl voor de speciale prijs van 35 Euro (ex. Fee). Let op, na 22 april zijn er alleen nog maar reguliere tickets voor de prijs van 45 Euro verkrijgbaar!Reguliere Tickets

Op 23 april 2008 is de Early Bird actie afgelopen en start de reguliere voorverkoop. Reguliere tickets kosten 45 Euro (ex. fee) in de voorverkoop en zijn online verkrijgbaar via het Paylogic systeem op www.groundzerofestival.nl en www.udc.nl en via Ticketbox (www.ticketbox.nl / tel. 0900-9393), Free Record Shop en Midtown (Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Den Haag).
 

Thunderdome · Pay back time3-20-08
Thunderdome XV staat nog vers in ons geheugen gegrift. De avond stond bol van de hoogtepunten, maar je kan zeker niet ontkennen dat er ook dieptepunten waren. In de laatste berichtgeving van Thunderdome werd er dan ook gesproken van een revange en... beloofd = beloofd.

Op 24 mei 2008 wordt de Heineken Music Hall in Amsterdam, bijna 8 jaar na de legendarische editie van 2001, weer voor even het domein van Thunderdome. In de Blackbox niets anders dan harde hardcore kicks en in de Lounge boven staat het rauwe industriële werk op het programma. Voor de line up moet je nog even in spanning afwachten, deze wordt volgende week bekend gemaakt op www.thunderdome.com.

Met deze 'Pay Back Time' wil Thunderdome de trouwe fans tegemoet komen door het geven van deze extra en uitzonderlijke editie met een speciale prijs van €29,- ex fee. Op zaterdag 22 maart 10.00 uur start de kaartverkoop bij Ticketbox, Ticketonline.nl en de Free Record Shop. Let op: De HMH heeft een beperkte capaciteit. Zorg dat je op tijd bent, als je deze extra Thunderdome niet wilt missen.
 

b2s komt met Pussy lounge naar het zuiden3-10-08
Op zondag 11 mei 2008 zal b2s met Pussy lounge voor het eerst naar het zuidelijke puntje van ons land afreizen. Op 1e pinksterdag zal de trendy club Bozzini te Kerkrade in het teken staan van de bekende Pussy lounge ingrediënten. Sex, drank, entertainment en een fikse dosis stevige beats zullen de hoogtepunten van de avond zijn.

Pussy lounge heeft al door het hele land plaatsgevonden, maar Limburg was een van de provincies die nog ontbrak op haar verlanglijstje. Na een bezoek aan Bozzini, was de keuze snel gemaakt. De combinatie van muziek, show en entertainment komt hier volledig tot zijn recht en deze club past met haar look en feel perfect bij dit erotisch getinte concept. Uiteraard is de line up geheel in Pussy lounge sfeer. De volgende namen zullen je laten swingen op een voortreffelijke mix van oldschool, Early rave en hardstyle:

Darkraver
Charly Lownoise
Genius
The Prophet
Yves
Paul Elstak
MC Ruffian

Vaste Pussy lounge residents Paul Elstak en Darkraver zijn uiteraard van de partij. Hun muziek en doldwaze gekheid spreekt voor zich. “It’s time to drink party when it’s time to rock the party!”. De vrouwen met én zonder (string)bikini’s mogen hierbij uiteraard niet ontbreken. Daarnaast komt Yves langs, een van de bekendste Belgische DJ’s die al meer dan 15 jaar meedraait aan de top en resident is geweest bij clubs als Cherrymoon en Club X. Genius kennen we vooral als resident van de Zino en de nieuwe club Fuzion waar hij sinds maart 2008 vast de zaterdagavond vult. The Prophet is geen onbekende naam in de Dance scène, hij was lid van het befaamde Dream Team en is een van de meest geboekte hardstyle DJ’s. Buiten dat heeft hij zijn eigen label Scantraxx Recordz. Charly Lownoise is een naam die bij iedereen wel een lampje moet doen branden. Samen met Mental Theo overspoelde hij de wereld met hits als Wonderfull days en Your Smile. Na een korte rustpauze is Charly Lownoise sinds 2006 weer helemaal terug en knalt hij op ieder evenement weer het dak eraf met zijn spetterende beats. Last but not least is vaste MC Ruffian aanwezig voor de vocale ondersteuning van dit zooitje ongeregeld.

Buiten de muzikale invulling kun je natuurlijk weer de nodige dosis entertainment verwachten. Sexy dans- en stripacts in combinatie met vurige paaldansshows volgen elkaar op, dus bereid je voor op een oogstrelende avond.

Tickets voor Pussy lounge kosten € 17,50 en zijn vanaf zaterdag 15 maart te verkrijgen via www.ticketonline.nl en alle Ticketbox voorverkooppunten, waaronder de Free Record Shops.
 

Hardcore Prophecy part 2 in City Life te Reeuwijk3-10-08
Na een bijna uitverkochte 1e editie van Hardcore Prophecy kon een deel 2 natuurlijk niet uitblijven. Vrijdag 11 April 2008 is het dus tijd voor de de 2de editie van dit spetterende feest! Wat kun je van Hardcore Prophecy verwachten? Naast het snoeiharde geluid in de mainzaal van de City Life, zal er wederom in Area 2 een extra sound system bijgeplaatst worden, zodat je ook daar de bass door je lichaam zal voelen. Maar alleen dik geluid is natuurlijk niet voldoende. Daarom hebben Coalition Productionz in samenwerking met Stage Link besloten om in beide zalen extra lichten en lasers bij te plaatsen, zodat je samen met de visuals van Vague Entertainment de City Life niet meer terug herkent.

Een goed hardcore feest is natuurlijk niet compleet zonder een knallende line-up. Ook hier heeft de organisatie geprobeerd het onderste uit de kan te halen qua nationale en internationale top DJ’s. Area 1 wordt het domein van de hedendaagse nieuwe hardcore, onder andere gedraaid door: DJ Noize Suppressor uit Italie. Deze 2 Italianen hebben de week voor Hardcore Prophecy de eer om een compleet evenement te mogen hosten in de Hemkade. Daar zullen hun nieuwste tracks voor het eerst aan het publiek te horen worden gebracht en ga ervan uit dat ze deze tracks ook op Hardcore Prophecy zullen laten horen. Ook aanwezig is Paul Elstak, welke de organisatie na zijn optreden vorig jaar op QD Open Event erg graag terug wilde zien. Hij staat altijd garant voor een beukende maar afwisselde set, welke zich eigenlijk maar met 1 woord goed laat omschrijven: Offensive!
Nosferatu is 1 van de kopstukken van het Enzyme label en staat bekend om zijn harde maar melodieuze en gevarieerde draaistijl. Hij kan in 1 set net zo makkelijk zijn duistere darkcore kant laten zien om daarna over te gaan naar beukende hardcore. Dat is precies de reden waarom de organisatie hem absoluut als waardevolle toevoeging ziet in de line up. Voor het hardere werk in deze Area heeft de organisatie gevraagd of Akira dat voor zijn rekening wil nemen.Hij is eigenaar van de labels Hong Kong Violence en HKVZ. De stijl van deze DJ is niet onder 1 noemer te beschrijven. Het varieert van Industrial, Speedcore, Terror, Breakcore en hardcore Techno. Hijzelf omschrijft het het liefst als: Cantonese hardcore techno speedcore breakcore noize industrial rap... And at last, but not least zal Area 1 geopend worden door Darkvizion. Deze altijd goedlachse bedrijfsleider van Midtown Rotterdam heeft onlangs zijn eerste release uitgebracht op het label Terror Traxx . Deze release is erg goed ontvangen bij zijn collega DJ’s en dat was des te meer reden om hem te vragen om een feestje te komen bouwen. Area 1 zal gehost worden door MC J-B


Area 2 is het domein van de Early hardcore van 1993 tot 2000. Niet alleen de standaard klappers uit die tijd, maar ook het wat onbekendere werk zal hier worden gedraaid. De DJ’s die in deze zaal verantwoordelijk zijn voor de Early Sound zijn: OCD (bekend van o.a. Slaves to the Rave en Ghosttown) vs. Sagem (de man achter de Pokke-Herrie feesten). Vague vs. Fibre (nieuwste duo uit de stal van Coalition). Thanoz vs LD (zij zullen een raggende Sporthallen Zuid set neerzetten). Tumbler vs. Spy-D (Vanavond draaien zij een speciale Happy hardcore set). Mortis, Mobius en Eek (Bekend van knallende hardcore set’s op o.a. Beter kom je niet en nu afsluitend met een speciale Early hardcore set). Ook deze keer heeft Coalition ervoor gekozen om upcoming talents een kans te geven in de vorm van: Basrose (resident van Addicted to Basz) en Roginion (de host van het radioprogramma Sin Radio)

Coalition Productionz presenteert bij deze de volledige line up:

Area 1: hardcore, Darkcore, Industrial & Terror
Darkvizion
Nosferatu
Noize Suppressor
Paul Elstak
Akira

Area 2: Early hardcore
OCD vs. Sagem
Thanoz vs. LD
Vague vs. Fibre
Mortis vs. Mobius vs. Eek
Tumbler vs. Spy-D
Roginion vs. Basrose
 

Underground For Ever toert verder naar Parijs3-10-08
Een feest in Nederland is natuurlijk erg leuk, er zijn elk weekend weer een heleboel feesten in diverse steden en dorpen door heel Nederland. Zo kan iedere liefhebber van de hardere muziekstijlen zich elk weekend in eigen land prima vermaken. Op zich niks mis mee natuurlijk. Toch is het ook wel eens leuk om mee te maken hoe danceliefhebbers uit andere Europese landen feest vieren en hoe de scene er daar uit ziet. Met die gedachte in het achterhoofd heeft de organisatie Underground For Ever er voor gekozen het jaar 2008 in het teken te laten staan van een tour door Europa.

Dit jaar zullen in het kader van deze Europa tour vijf landen aangedaan worden met het succesvolle concept “I Hate Trance”. Begin februari was als eerste Duitsland aan de beurt. Vele honderden bezoekers waren op 9 februari 2008 in Dortmund getuigen van een zeer succesvolle editie van de eerste I Hate Trance in Duitsland ooit. Nu is op 29 maart 2008 Frankrijk aan de beurt. Wie aan Frankrijk denkt, denkt al snel aan Parijs; dit is immers één van de mooiste wereldsteden die de wereld rijk is. Daarom heeft Underground For Ever juist voor deze stad gekozen om de Franse editie van I Hate Trance te laten plaatsvinden.

In de ondergrondse locatie “Caves Le Chapelais” zal het allemaal gaan gebeuren. Dit is één van de duisterste locatie van de lichtstad en daarom is deze locatie uitgekozen om de Fransen kennis te laten maken met “I Hate Trance’’. De locatie is gesitueerd vlakbij de bekende wijk “Monmartre” en dus in het hart van Parijs. De avond zal in het teken staan van de hardste muziekstijlen uit de dancescene. Er zal begonnen worden met hardcore/darkcore en industrial hardcore, waarna de terror en uiteindelijk de speedcore de avond compleet zullen maken. Underground For Ever zal er in samenwerking met de Franse organisatie Party Uniq alles aan doen om dit tot een onvergetelijke avond te maken voor zowel de Fransen als de aanwezige Nederlandse bezoekers. Naast een aantal Franse top dj’s zoals Axiom, AK47 (Budburnerz) en Helius Zhamiq zal niemand minder dan The Destroyer uit Italië een spetterend liveoptreden verzorgen. Vageman en Vahg zullen de Nederlandse terror/speedcore vertegenwoordigen en de sound van Industrial Strength zal live worden gebracht door de Amerikaanse dj Merk. De entree bedraagt slechts € 10,-.

Natuurlijk zal Underground For Ever bij de tour haar eigen landje niet overslaan. Zo zal op pinksterzondag 11 mei 2008 de “Dutch” edtion van de Europa tour plaatsvinden. Deze editie zal plaatsvinden in de “Rodenburg” in Beesd. Deze locatie heeft met haar geluid prijzen gewonnen in Europa en de mensen die er ooit geweest zijn weten dat hier alles tot in de puntjes verzorgd zal zijn. Op deze editie zullen drie zalen in gebruik worden genomen onderverdeeld in hardcore/darkcore, terror en speedcore, zoals bezoekers van I Hate Trance inmiddels gewend zijn. Op dit feest zullen in de hardcore zaal onder andere Noize Suppressor, Partyraiser en Tha Playah optreden. In de terrorzaal zal onder andere Dashcraft een live optreden verzorgen en in de speedcorezaal zullen onder meer Passenger of Shit uit Australië en Lawrencium uit Frankrijk een live optreden verzorgen.

Op 23 mei 2008 zal in samenwerking met Terror Noize Industry de Zwitserse editie van I Hate Trance plaatsvinden in Zurich en op 27 september 2008 zal ook Engeland worden aangedaan in de Blueprint Nightclub in Nottingham. Hierover volgt later nog meer informatie.
 

Hellraiser terug naar De Vechtsebanen3-10-08
Zestien jaar geleden werd in De Vechtsebanen in Utrecht de eerste grote editie van Hellraiser gehouden: 'Hellraiser presents: We are E'. Dance 2 Eden, destijds ook bij de organisatie betrokken, en Rige Entertainment bundelen op 7 juni aanstaande hun krachten om een van de oudste hardcoreconcepten uit de geschiedenis terug te laten keren naar waar het allemaal begon: De Vechtsebanen!

Hellraiser is een vanouds eigentijds concept; het is altijd met de tijd meegegaan. De main area van deze editie van Hellraiser zal dan ook in het teken staan van de hardcore van nu. In area 2 kunnen de fans van early hardcore een nacht lang hakken. Een wreed gezelschap aan artiesten zal in de tot 'Hellzone' getransformeerde Vechtsebanen de hardste en beste hardcore van nu en toen laten horen en voelen.

De complete line-up wordt over een aantal weken bekend gemaakt, check nu alvast de pre-trailer op www.hellraiser.nl.

De kaarten voor Hellraiser in De Vechtsebanen zijn vanaf vandaag te koop bij alle filialen van de TicketBox en Free Record Shop en kosten €32,50.
 

Groundzero 2008 de line up3-5-08
Op zaterdag 5 juli 2008 staat Recreatiegebied Bussloo weer bol van de spanning en magie tijdens Ground Zero; het enige complete nachtfestival van Nederland. Groter opgezet en met een meer legendarische line-up dan ooit tevoren. Ook dit jaar staat Ground Zero geheel in het teken van de drie elementen volkeren, waarvan Multigroove en UDC vandaag als eerste deel van de programmering de artiesten van de Forrest Community bekend maken.

Een allesvernietigende nucleaire oorlog. En toen was er lange tijd niks. Op een kleine groep van originele aardbewoners na, die hun toevlucht had weten te vinden in verscholen grotten, ondoordringbare bossen en op afgelegen eilandjes. Toen de beschaving ten einde kwam vielen zij terug op de eeuwenoude tradities van de Indianen en Egyptenaren. Het Bosvolk, met hun bijna spirituele dansjes, spacend op magische vruchten; Zij vormen de voorhoede van de elementen volkeren die onderweg zijn naar Ground Zero. Op 5 juli 2008 zullen zij hun muzikale ritueel opvoeren in de bossen van Recreatiegebied Bussloo.

Dit zijn de stamhoofden van de Forest Community die in het sprookjesachtige bos van Ground Zero de roep om wederzijds respect en vrijheid versterken terwijl hun Early Rave en Classics, energieke Goa en spacey Ambient zelfs de bomen in beweging lijkt te brengen in het bleke maanlicht:

Early Hardcore

Claudio Lancinhouse (IT)
Omar Santana (US)
LIVE: Gangsta Alliance (NL)
LIVE: Human Resource (NL)
System 3 (IT)
Randy (IT)
Chosen Few (NL)
Tellurian (NL)
Distortion & MC Raw (NL)
Vinyl Junk (NL)
Viruz (NL)
Petrov (NL)
Yves (BE)
MC D. (SI)

Classics

Robert Armani (US)
LIVE: Edge of Motion (NL)
LIVE: Acid Junkies (NL)
Miss Monica (NL)
Dano (NL)
JP (NL)
Per (NL)
LIVE: Bountyhunter (BE)
Joey Inferno (IT)
Miss Wendy (NL)
Vox (NL)
LIVE: Odyssee (NL)
MC Da Watcher (NL)

Goa/Psytrance

Riches (NL)
LIVE: Liftshift (NL)
Bart (NL)
Psychic Om (NL)
G-Nome (NL)
Rob da Rich (NL)
LIVE: Headroom (SA)

Chill Out

Per (NL)
Ambient Daan (NL)
Danyel (NL)
Niels Mariee (NL)
Joel (NL)

Early bird Tickets

De voorverkoop voor Ground Zero start op zaterdag 22 maart 2008. Tot en met 22 april zijn de tickets uitsluitend verkrijgbaar via het Paylogic systeem op www.groundzerofestival.nl en www.udc.nl voor de speciale prijs van 35 Euro (ex. Fee). Let op, na 22 april zijn er alleen nog maar reguliere tickets voor de prijs van 45 Euro verkrijgbaar!

Reguliere Tickets

Op 23 april 2008 is de Early Bird actie afgelopen en start de reguliere voorverkoop. Reguliere tickets kosten 45 Euro (ex. fee) in de voorverkoop en zijn online verkrijgbaar via het Paylogic systeem op www.groundzerofestival.nl en www.udc.nl en via Ticketbox (www.ticketbox.nl / tel. 0900-9393), Free Record Shop en Midtown (Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Den Haag).
 

Geert Bedankt (actie voor de Brandwondenstichting)2-28-08
Wat gaat er gebeuren op 29 Februari?
Zoals gezegd is het tijd voor verandering. De organisatie van The O Dayz heeft een vriend verloren wij hebben allemaal een vriend verloren want Geert was een allemansvriend in de meest positief manier van het woord. Geert is afgelopen jaar overleden aan zijn brandwonden daarom wil de organisatie de opbrengst van Geert Bedankt volledig geven aan de brandwonden stichting geven. Het concept van The O Dayz is early rave early hardcore nu zal je dit zeker ook niet gaan missen deze avond. Gekozen is voor een line-up waar die vrij gevarieerd is: Om één iemand te noemen die deze avond zal knallen is de “Hagenees” en “Enzymer” Nosferatu. Deze held, die bekend staat om zijn vette producties en zeer goeie mix techniek. Ook mogen we de rest van de artiesten niet vergeten maar al met al belooft het een onvergetelijke avond te worden met onder andere: Bass-D, Noisekick, Uzi, Dizzy en Justino. Natuurlijk zal deze editie Da mouth of madness weer de host van de avond zijn.

Timetable

Achterzaal

Dj-shockw@ve 23:00 - 23:30
Justino 23:30 - 00:00
Bass-D 00:00 - 01:00
Mysteryguest 01:00 - 01:30
Rayzor & Eazy A 01:30 - 02:00
Nosferatu 02:00 - 03:00
Uzi 03:00 - 03:45
Defendor 03:45 - 04:30
Noisekick 04:30 - 05:00

Voorzaal

Alex D vs. Hyper X 23:00 - 23:30
Arjan 23:30 - 00:00
Accelerator 00:00 – 00:30
Dizzy 00:30 – 01:00
Octane 01:00 – 01:30
Marlin 01:30 – 02:00
Noise'R'us vs. Terrox 02:00 – 02:30
Jamal vs. Johan 02:30 – 03:00
Jamjan 03:00 – 03:30
Remix 03:30 – 04:00
X3M 04:00 – 04:30
Experimental Madness 04:30 – 05:00

Hosted by Da Mouth of Madness & Drip

De locatie
Slechts één puntje is nu nog onbelicht gebleven; de locatie. Bezoekers van het feest in februari 2007 weten het, Rumours leent zich uitstekend voor een feest van dit kaliber! De grote capaciteit, centrale ligging en smaakvolle uitstraling maakt dat beide organisaties erg enthousiast zijn over de samenwerking met dit uitgaanscentrum.
 

Ground Zero Festival 2008 – Global Underground Resistance2-19-08
Mission Control, 19.02.2008

Op zaterdag 5 juli 2008 organiseren Multigroove en UDC op Recreatiegebied Bussloo de derde editie van het spraakmakende Ground Zero Festival. Van 21:00 tot 07:00 zal het adembenemende terrein van Bussloo omgetoverd worden in een indrukwekkend decor dat recht doet aan de titel van dit enige nachtfestival van Nederland. Het belooft weer een spectaculaire productie te worden, compleet met sprookjesachtige decoratie, oogverblindende lasershows en acts waar de vlammen letterlijk van af slaan. En dit allemaal geheel in het teken van de drie elementen volkeren; het Bosvolk, het Watervolk en het Vuurvolk.

Vanuit een mythische tempel nabij het einde van de wereld, heeft de Aardvader twee afgazanten van het Bosvolk de opdracht gegeven de volkeren weer bijeen te roepen op de heilige grond van Bussloo. De boodschap die zij meekrijgen is duidelijk; Op 070707 bleek dat er magische krachten vrijkwamen wanneer het Vuurvolk, het Watervolk en het Bosvolk samenkomen op Ground Zero en hun muziek gelijktijdig door de speakers laten knallen. Magische krachten die Ground Zero tot een onneembare vesting maken. Met de onderdrukking nog vers in het geheugen en een dreigende totale vernietiging van de rebelse verzetbeweging van Ground Zero in het vooruitzicht, moeten de volkeren zich ook dit jaar weer diep in de bossen van Recreatiegebied Bussloo verzamelen. Een gezamelijk feest, ver van de bewoonde en beschaafde wereld, om het tij te keren en het gevreesde onheil te wenden.

In een setting die dit jaar maar liefst 30.000 tot 35.000 bezoekers toe laat verrijzen deze zomer 10 moddervette area’s die het beste van het beste op gebied van de hardere stijlen vertegenwoordigen. Multigroove en UDC kunnen met trots melden dat er na maanden voorbereiding meer dan 100 top-artiesten uit binnen- en buitenland zijn bevestigd. In de vorm van exclusieve (live-)optredens en back-2-back-sets van DJ’s en live-acts waarvan velen zelden in ons land aan het werk te zien zijn, krijg je de meest ruige en rauwe muziek voor je kiezen.

De komende drie weken wordt elke week de programmering van één van de volkeren bekend gemaakt. Als voorproefje hierop geven de organisatoren de indeling van de stages met bijbehorende muziekstijlen alvast vrij:

Water community
- Ground Zero
- Hardstyle
- Pounding Grooves

Fire Community
- Hardcore
- Hardtech/Industrial
- Terror

Forrest Community
- Early Rave
- Classics
- Goa
- Chill

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de line-up en ander nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief op www.groundzerofestival.nl.

Early bird Tickets

De voorverkoop voor Ground Zero start op zaterdag 22 maart 2008. Tot en met 22 april zijn de tickets uitsluitend verkrijgbaar via het Paylogic systeem op www.groundzerofestival.nl en www.udc.nl voor de speciale prijs van 35 Euro (ex. Fee). Let op, na 22 april zijn er alleen nog maar reguliere tickets voor de prijs van 45 Euro verkrijgbaar!

Reguliere Tickets

Op 22 april 2008 is de Early Bird actie afgelopen en start de reguliere voorverkoop. Reguliere tickets kosten 45 Euro (ex. fee) in de voorverkoop en zijn online verkrijgbaar via het Paylogic systeem op www.groundzerofestival.nl en www.udc.nl en via Ticketbox (www.ticketbox.nl / tel. 0900-9393), Free Records Shop en Midtown (Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Den Haag).

More intelligence, Monday March 3rd… Stay tuned for more info!
 

Hardcore Invasion komt naar Leeuwarden!!2-14-08
In discotheek Rumours zijn deze vrijdag twee zalen geopend. Samen met de eerder genoemde dj’s is de volledige line up als volgt:

Zaal 1: The Invasion

Detonator
Hurricane
Lunatic & Miss Hysteria
Mindfuck
Noize Suppressor
Nosferatu
Partyraiser
s'Aphira
Ophidian (live)
Hosted by Mc-Shane

Zaal 2: The Newly Born

Cemon Victa
Chaos
D-Effective
Deceptix & Staz
DMF
Icon
Mindfuck
Recype
Viruz

Tickets
Tickets zijn nu te verkrijgen via www.ticketservice.nl, www.z-events.nl en de reguliere verkooppunten van de Free Record shops. Tickets kosten € 12,50 (ex fee). Voor meer actuele info kijk op www.z-events.nl en www.hardcore-invasion.nl

Win kaarten
Er worden 5 x 2 vrijkaarten verloot. Wil jij kansmaken op vrijkaarten, schrijf je dan nu in op de site: www.z-events.nl en motiveer waarom jij deze kaarten verdient.

Don’t mis this hardcore Invasion!

Next hardcore Invasion event
Vrijdag 6-06-08 AStA Den Haag
Hardcore invasion

Other events by Z-Events:
Chain reaction
Backdraft
 

NIGHTMARE IN ROTTERDAM – From Cradle To Grave2-11-08
Website online, win VIP met hotelovernachting en meer…

22 maart 2008 // Ahoy’ // Rotterdam

Over een kleine twee maanden is het zover, op 22 maart zullen het Sportpaleis en een van de andere hallen van Ahoy omgetoverd worden tot een ware nachtmerrie tijdens alweer de 21e editie van ‘A Nightmare In Rotterdam’. Uiteraard horen er bij dit superfeest ook een waanzinnige actie en website.

Zoals jullie gewend zijn van Mid-Town en UDC zijn er natuurlijk weer een aantal winacties om de stemming er goed in te brengen. De eerste was de succesvolle “line-up” actie - die al een erg enthousiaste winnaar opleverde - gevolgd door natuurlijk meerdere acties op websites om vrijkaartjes te winnen welke nog steeds lopen, maar deze actie zal alle andere acties overtreffen en je mond doen openvallen. Mid-Town en UDC geven namelijk 5 x een volledig verzorgd VIP arrangement voor 2 personen weg!

De inhoud van dit volledig verzorgde VIP arrangement zal inhouden:

- Een overnachting in het Westin Hotel met een late check-out.
- Vervoer in een hummerlimo van het hotel naar het evenement en weer terug.
- VIP behandeling op het evenement: een VIP entree, gratis drank en helemaal uit je dak gaan op het VIP deck.
- Een fotosessie bij binnenkomst en een videoreportage van de actie.
- Een meet and greet met één van de artiesten, wie is nog een verassing.
- Kleding van het evenement: een T-shirt voor de heren en een spaghetti-top voor de dames.
- Een gesigneerde dvd en cd van A Nightmare Outdoor 2007.

Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op deze duizelingwekkende prijs is naar www.nightmare-rotterdam.com gaan om je gegevens in te vullen. Deze actie zal sluiten op maandag 3 maart 2008, de winnaars worden bekend gemaakt op de website.

Het heeft even geduurd maar het resultaat mag er dan ook zijn: de website staat online! Mid-Town en UDC hebben er alles aan gedaan om, net als voorgaande jaren, weer een dikke website op te zetten waar je alles over ‘A Nightmare In Rotterdam – From Cradle To Grave’ terug kan vinden. Zo kan je natuurlijk de trailer bekijken, vette wallpapers downloaden, belangrijke informatie en updates checken en meegenomen worden in de wereld van Freddy wanneer hij je voorstelt aan zijn volgelingen, die op 22 maart de ultieme hardcore sound zullen vertegenwoordigen.

Op de website kun je ook kans maken op nog eens 10x2 vrijkaartjes als je de vraag: ‘Welk nummer is er te horen in de trailer?’ kunt beantwoorden. Kortom ga er eens even goed voor zitten en bereid je voor om je ergste nachtmerrie te trotseren op www.nightmare-rotterdam.com!

Algemene informatie:

Datum: zaterdag 22 maart 2008

Naam: A Nightmare in Rotterdam – From Cradle To Grave

Locatie: Ahoy, Rotterdam

Tijd: 22:00 – 07:30

Internet: www.nightmare-rotterdam.com
 

RELEASE INFO: Hardcore yearmix dubbel cd!2-8-08
Het jaar 2007 is inmiddels ten einde en daarom is het natuurlijk weer tijd voor een super knallende Hardcore Yearmix. De dubbellaar ‘Hardcore - The 2007 Yearmix’, inmiddels verkrijgbaar in de betere winkels, is gemixt door niemand minder dan de ultieme hardcore helden DJ Panic en The Viper.

DJ Panic en The Viper nemen de yearmix van 2007 voor hun rekening en het resultaat mag er absoluut zijn. Zoals jullie van ze gewend zijn hebben deze twee hardcore veteranen met een uitmuntend staaltje mixen een overzicht van de zestig beste hardcore tracks van vorig jaar afgeleverd. Zo hoor je dikke tracks van Tommyknocker, Masters Of Ceremony, Neophyte, Tha Playah, Meccano Twins, Noize Suppressor, The Thrillogy Allstars en vele andere artiesten uit je speakers knallen. Een mix die weer naadloos aansluit op de eerder verschenen edities en je ook dit keer weer met een waanzinnig gevoel achter zal laten, verlangend naar alle hardcore knallers die je in 2008 op de talrijke evenementen en feesten om de oren gaat krijgen.

Deze compilatie, die je meteen op zal vallen door zijn vette artwork, zal je het partygevoel van 2007 weer opnieuw doen beleven; een echte must-have voor de hedendaagse hardcore liefhebber. Ren dus snel naar de winkel en zorg dat deze CD ook in jouw collectie niet zal ontbreken!

Algemene informatie:
Titel: Hardcore - The 2007 Yearmix – Mixed by DJ Panic & The Viper
Format: 2CD
Stijl: hardcore
Release datum: 4 februari 2008
Internet: www.mid-town.nl / www.neophyterecords.nl

LABELSHEET / HARDCORE 2007 YEARMIX – Mixed by Panic & The Viper

2CD // NEOCD12

CD1:

1. Art of Fighters – Redemption
2. Tommyknocker vs. Sunbeam – Twisted world (The Viper's Mash Up mix)
3. Meccano Twins – Tendrils of agony
4. Masters of Ceremony – Adapt or die
5. Outblast & Korsakoff – Face 2 face
6. The Mover & Rave Creator – Atmos-fear (Catscan remix)
7. Promo – Reign supreme
8. Enzyme X – Seconds from disaster
9. Prowler vs T-Junction – Hollow points
10. DJ D – Goes hard
11. Masters of Ceremony – Bottoms up
12. G-Town Madness & The Viper – Cliffhanger
13. Art of Fighters – Do or die
14. Dione – This is my house
15. G-Town Madness & The Viper – Come as one (Project Hardcore Anthem 2007)
16. Tha Playah – Blast tha crowd
17. Emphasis – Bust your ass (T-Junction & Osiris remix)
18. Ophidian & Ruffneck – So many sacrifices
19. DJ D – Gloria
20. T-Junction & Osiris feat. MC Syco – Livin' the hard life
21. Tommyknocker – Learn from the pain
22. Paul Elstak & Firestone – Show no fear
23. Dione – Stand up
24. Amnesys – My motherfuckin' name
25. Tommyknocker – Hurricane
26. Masters of Ceremony – Abacadabra
27. Weapon X – Coke sniffer
28. Bulldozer Project – Arise (Na-Goyah remix)
29. Nyocore – Mechanical warrior
30. Noize Suppressor – Face the future

CD2:

1. Art of Fighters – Artwork (Tha Playah remix)
2. Dione – Never lost his hardcore
3. Amnesys – Mainstream nitro
4. Tha Playah – I call tha shots
5. Outrage – Core rhythmz
6. Omar Santana vs. Headbanger – Wicked style
7. Men of Steel – The future is ours (Panic & Tha Playah remix)
8. Weapon X – We don't give a fuck
9. Darkvizion – All about noise
10. DJ Mad Dog – Crime after crime
11. Masters of Ceremony – Put it to music
12. The Hitmen vs. DJ J.D.A. ft. The Number One Sniper – Fight for glory
13. DJ Neophyte & Scott Brown – Break bones
14. Tha Playah vs. Nexes – The one
15. Dione ft. MC Raw – Members of megarave
16. DJ Mad Dog & Noize Suppressor – Fire
17. Thrillogy Allstars – Thrillogy 2007 (DJ Neophyte mix)
18. Lenny Dee – The dreamer (Promo remix)
19. Na-Goyah vs. S'Aphira – Out of control
20. Bodylotion – Neighbourhood crime (Tha Playah remix)
21. The Stunned Guys – Raise cain (Into the psychodrome)
22. DJ Neophyte & Lenny Dee – Bang the box
23. Neophyte – Inside of me (Tieum remix)
24. Euromasters – Alles naar de klote (Neophyte & Evil Activities remix)
25. DJ Neophyte – Back in my brain again
26. Partyraiser & Triax – Assassins (Nosferatu one-shot remix)
27. Rotterdam Termination Source – Poing (DJ Partyraiser remix)
28. Enzyme X – Dreadlock
29. Catscan – Cr8tive counter
30. De Schiedamse Schutters vs. Krimpens Geweld – Pokkeherrie

(P) & (C) 2008 Neophyte Records / Mid–Town Records bv – The Netherlands
 

Oldstyle Phantoms –(n)iets nieuws, Trailer en overig nieuws!2-8-08
Voor een goed feest is er van alles nodig, denk hierbij aan:

- Een super locatie met dito geluid;
- een goed deurbeleid;
- lekkere kassadames;
- koud bier en overige versnaperingen;
- de beste dj’s, liveacts en mc’s;
- etcetera etcetera!

Echter, er is meer. Wat vaak vergeten wordt, of anders gezegd onderschat, dat is toch wel het visuele aspect. Van onderschatting is bij Your Dance Company zeker geen sprake, integendeel:

Your Dance Company heeft namelijk de beste mensen voor de beste visuals in huis. Speciaal voor Oldstyle Phantoms zijn de boys van de bewegende beelden nachten de virtuele wereld ingedoken, de wereld van “het fantoom”. Met iets minder dan een maand te gaan rammelt deze geest non-stop op de deuren van Happy DayZZ in Culemborg en probeert zichzelf een weg naar binnen te verkrijgen.

Het zal lastig worden maar voorlopig kunnen wij het beest binnenhouden. De mannen van Digital Movement hebben opnamen gemaakt van de situatie op dit moment, zie het voor je zelf:

Klik hier voor de trailer

Mocht het te snel gaan, hier in het kort nog even alle namen op een rijtje:

Area #1 Rave

Neophyte Live
Darkraver vs Gizmo
The Horrorist Live
Human Resource Live
Panic & MC Alee vs Uzi & Da Mouth of Madness
Ominous & Sequence
Rabies & Alian
Dizzy vs Viruz
Hosted by Da Mouth of Madness

Area #2 Classics/Oldstyle

Rob & mc Joe
Fierce Ruling Diva Live
Miss Monica
Dano
Dj Lenn
Point 44 Live

Area #3 The Phantom Area
The Apparition
Vox
Paralizer
Micha B
Baba
Abraxas
Mc Double T

Bij de organisatie zijn vragen binnengekomen met betrekking tot de Vip. De kaarten hiervoor zijn alleen via de mail: info@yourdancecompany.nl te bestellen, dus niet via Ticketservice.

Vip: gratis garderobe, gratis toilet, Vip deck in area #1, fingerfood en een merchandisepakketje.

Gewone kaartverkoop loopt via Ticketservice, online en via de bekende verkooppunten.
 

7 Gates to Hell - Old vs New the birthday Edition1-27-08
2008, Precies een jaar geleden is er een oud feest van vijftien jaar geleden genaamd 7 Gates to hell weer tot leven gewekt. Het was destijds één van de eerste “underground” hardcore feesten in het noorden van het land. Gabbers uit heel Nederland wisten vroeger precies waar “7 Gates To hell” voor stond. En nu nog steeds kent iedereen de verhalen. Je kon er altijd de grootste dj's van Nederland vinden. De sfeer die er altijd rond hing, verbroederde iedereen.

En dan de magische kelder....wie kent de kelder nou niet? Een hol onder de grond waar zonder geluidslimiet word gedraaid. Het kleine plaatsje Deinum staat dan ook voor altijd binnen de hardcorescene op de kaart. Gabbers uit het noorden en de rest van Nederland wisten vroeger precies waar “7 Gates To hell” voor stond. Eén gabber familie, keiharde beats en een ongekende sfeer.

Na veel vraag voor een reünie, stond de organisatie 7 gates to hell in het jaar 2007 voor de zware taak om dit allemaal te doen herhalen. En dat lukte. En hoe! Het eerste feest was uitverkocht. Het was voor velen een reis terug in de tijd, een ware flashback. Veel gabbers van die tijd waren aanwezig, maar ook de nieuwe jongere garde die de fameuze verhalen hadden gehoord waren er. Ook de tweede en derde Gate waren een groot succes. Met dezelfde locatie, dezelfde naam en dezelfde sfeer, is “7 Gates to Hell” weer helemaal terug.

Nu een jaar later, is het alweer tijd voor de 4e Gate. Deze gate zal in het teken staan van Old vs New. ’t Holt in deinum zal in twee area’s worden opgesplitst. Beneden in de kelder zal er zonder geluidslimiet New hardcore gedraaid worden. Boven waar de Early hardcore te horen zal zijn gaan beide gedeeltes open zodat er nog meer ruimte is. Voor deze Gate die ook in het teken van de verjaardag van Defendor staat. Heeft hij veel collega dj's en vrienden uitgenodigd. Partyraiser, een hot item op dit moment gaat speciaal voor deze avond anders dan anders een Early rave setje draaien. Maar ook namen als Bass-D, Defendor, Theo, Norman, Syndrome, Justino, Vecino en DaMasta zullen boven de klanken van vroeger ten gehore brengen.

Beneden in de kelder zal het echt knallen worden met hardcore dj’s als Mindfuck,Lunatic vs Miss Hysteria, Fetamin vs Shadowraiser, Nosferatu, Fiore, Pacifist, Staz vs Deceptix en Hurricane. Zij zullen de kelder laten trillen met de nodige onbegrensde decibels.

De dj’s zullen worden bijgestaan door niemand minder dan Mc Da Mouth of Madness. Hij is bezig met zijn afscheid en mag natuurlijk niet ontbreken op de plaats waar het voor hem vijftien jaar geleden allemaal begonnen is. Verder zal hij op dit feest worden bijgestaan door MC Drip, resident van 7 Gates to Hell.

Bij deze ben je dus gewaarschuwd voor vierde Gate To Hell wat weer een ouderwets knalfeest gaat worden met natuurlijk de verjaardag van DJ Defendor net als vroegah. Kaartverkoop en reserveringen starten 14 januari bij alle videokringeuropa vestigingen en de bekende voorverkoop adressen.

Where going to Hell, ladies First!

Voor alle info check ook: www.7gatestohell.nl

En als extra worden alle live sets opgenomen. Deze zullen te vinden zijn op deze site.
 

Na 12 jaar keert legendarisch concept terug op oude nest!1-22-08
Er is al veel gezegd en geschreven over concepten uit het verleden welke van de plank gehaald zijn en nieuw leven in geblazen zijn. De één vindt het niets de ander vind het geweldig. De meeste kritiek is er op de feesten met een oude naam in een heel ander jasje of een andere locatie.

Voordat de organisatie van dit bestaande concept besloot het feest door te zetten moest deze verzekerd zijn van een aantal feiten. Het moest een early rave party worden, het artwork moest in dezelfde lijn als voorheen zijn en uiteraard moest het feest in locatie van toen gehouden kunnen worden.

Aan alle voorwaarden kon worden voldaan en dat was dan ook het moment om het feest van toen terug de ether in te slingeren, Groningen krijgt Ravers Religion terug!!!

Jazeker, na bijna 12 jaar is het eindelijk weer zover! Het ultieme rave feest van het hoge noorden werd voor het laatst gehouden op 31 augustus 1996 en zal terugkeren op het oude nest!

Op 31 mei 2008 is het tijd voor Ravers Religion – the religion is Back!

Dit is eerst genoeg info, laat het allemaal maar even bezinken....check anders voor de teaser en alle andere informatie de website : www.thereligionisback.nl

Voor nu, over en uit...
 

Faster – Anarchy & Kaoz1-22-08
Tegenwoordig moet alles sneller. De post moet sneller, de auto moet sneller, seks moet sneller, onze kleding moet sneller, zelfs ons leven moet sneller want we hebben geen tijd te verliezen. Helaas is er geen ontkomen (of onthaasten) meer aan, ook de evenementen van Your Dance Company moeten sneller. Om hier gehoor aan te geven is er een concept bedacht die deze snelheid weet om te zetten in geluid, kakofonie, herrie en vooral lawaai.

De Kade in Zaandam is voor deze ene keer hét podium voor de hardste dj’s van de wereld. Zij zullen niet alleen meedogenloos maar ook zonder enig medelijden voor de zwakkeren van leer trekken in deze bunker. Wees gewaarschuwd want zodra de dj’s hun hoofdtelefoons opzetten, de eerste plaat klaarleggen en de naald het kwetsbare vinyl raakt worden er geen concessies meer gedaan. Het wordt knallen, rossen, raggen, hakken, zagen, boren, heien en stampen totdat het zweet van het plafond sijpelt en het bloed uit de zolen van je schoenen komt.

Het geluid van de kade zal speciaal voor deze avond worden aangepast aan de normen van jullie, de ware geweldenaars. Dit zal nodig zijn om van deze avond een slachtpartij te maken waar nog lang over nagepraat zal worden. Alles zal zwaar worden onderstreept door de smerigste en goorste beelden die ooit je netvlies hebben aangeraakt, gebracht door de talentvolle vj’s van Digital Movement. Your Dance Company waarschuwt hierbij alvast dat de beelden niet geschikt zijn voor mensen met een te zwak hart of van een leeftijd van onder de 16 lentes. Your Dance Company is niet verantwoordelijk voor enige mentale of emotionele schade c.q. letsel aangebracht door het geluid en/of de beelden van deze avond.

Welke (inter)nationale lawaaidraaiers en geluidsverkrachters zullen van een uitzichtloze situatie in de bunker van betonnen haat een complete nachtherrie maken.
Check hieronder de timetable met daarin de dj’s en artiesten die een onuitwisbare indruk zullen achterlaten in deze nacht vol waanzin en chaos.

Timetable
Anarchy
00:00 - 00:00: VJ: Digital Movement
22:00 - 23:00: Dizzy
23:00 - 00:30: nRa
00:30 - 01:30: The Rapist
01:30 - 02:30: Simon Underground
02:30 - 03:30: Speedfreak
03:30 - 04:00: Live: Komprex
04:00 - 04:45: Frazzbass
04:45 - 05:30: The Massacre
05:30 - 06:00: Live: Noisekick
Kaos
22:45 - 23:45: Scrape Face
23:45 - 00:30: Hazes
00:30 - 01:00: Live: Kali DTS
01:00 - 01:45: s'Aphira
01:45 - 02:15: Tirans from Terrorville
02:15 - 03:00: Dr Smog
02:15 - 03:00: Pitch
03:00 - 04:00: Cup-a-core
03:00 - 04:00: TCO
04:00 - 04:45: The Occultist
04:45 - 05:15: Live: Painetration
04:45 - 05:15: Live: The Untitled
 

2 Hard 4 U, Is dit wel hard genoeg?1-22-08
Het nieuwe jaar is nu definitief begonnen. De laatste groeten worden her en der nog gedaan en dan is het toch echt terug naar de orde van de dag. De orde van de dag van Your Dance Company is het organiseren van evenementen. En dat is precies wat ook in het nieuwe jaar veelvuldig gaat gebeuren. Normaal gesproken heeft YDC aan het begin van het jaar “The Kick Off” maar omdat er geen datum rond het begin van het nieuwe jaar beschikbaar was, is er besloten om een andere bekend concept tevoorschijn te toveren.
2 Hard 4 U is als concept vooral gebaseerd op alle vormen van hardcore waarbij alle tussenvormen of stijlen die buiten het hokje vallen ook aan de orde komen. Dit keer is de nadruk gelegd op de uiterst populaire stromingen; Terror en Speedcore. Uiteraard komen ook Darkcore, industrial hardcore, early rave en mainstream hardcore ook aan bod.

In de hoofdrol vind je internationale topartiesten die de duistere harten van de noordelijke liefhebbers van de harde, snelle beats in de hoogste versnelling laat kloppen. Het programma van deze gevulde avond zal bestaan uit een opbouw naar de hardste en snelste beats die ooit in de hoofdstad van Friesland zijn gebracht.
We beginnen de avond met een nieuwe, frisse naam uit Leeuwarden, Liquid-E. Slechts 2 jaar bezig met draaien en produceren maar nu al een langdurig contract van Your Dance Bookings op zak, over getalenteerd gesproken.
De battle waar waarschijnlijk lang over zal worden nagepraat is tussen 2 specialisten op early hardcore gebied, namelijk de prettig gestoorde Fries Dj Dizzy en de nog gekkere Westfries Dj Viruz. Wie zal de harten van het Friese publiek dit keer doen smelten?

Bekend van zijn rag en zaagwerk is uiteraard de immens populaire Dj Partyraiser. Ditmaal staat hij niet aan het eind van deze duistere nacht maar neemt hij in het midden het stalen roer over van de bewakers van het noorden “The Northern Rebels Army” . Hij leidt met chaos en anarchisme de totale vernietiging in.
Uit Parijs, Frankrijk komt de levende legende Dj Radium die toendertijd samen met zijn wederhelft Dj Al Core onder de naam “Micropoint” de frenchcore niet alleen verbeterde maar ook definitief op de wereldkaart van hardcore-stijlen zette. De grote ruimte zal worden afgesloten met het neusje van de zalm als het om speedcore gaat namelijk de gemaskerde terreurheld; Noisekick. Met zijn ludieke samples en gevatte opmerkingen in zijn tracks is de populariteit van deze Fries naar ongekende hoogte gebracht.
De tweede zaal heeft maar liefst 3 buitenlandse artiesten waaronder labeleigenaar Dj The Massacre van de exclusieve Terrornoize Industry. Per release worden er slechts 300 van gedrukt en wie ernaast grijpt kan slechts hopen op een 2de hands exemplaar. Andere bekende bij het Leeuwarder publiek van o.a. Ground Zero 2007, Hellbound en de laatste editie van Demon City is de voorvechter van Italiaanse speedcore, Frazzbass. Zijn laatste wapenfeit is het mixen van de Demon City cd samen met The Rapist. Deze dubbel- cd zal binnen afzienbare tijd uitgebracht worden in Nederland. Ook uit Italië is zijn vaste partner Komprex die met een spetterend live optreden zal laten horen dat er een verschuiving richting het zuiden heeft plaatsgevonden als het om snellere hardcore gaat. Uiteraard is er nog veel meer te vinden in deze zaal maar check voor verdere informatie de timetable.

Area 1
23:00 - 00:00: Liquid-E
00:00 - 01:30: Dizzy vs Viruz
01:30 - 03:00: Northern Rebels feat: J-Lines, Rabutu, The Vandal & The Rapist
03:00 - 04:00: Partyraiser
04:00 - 05:00: Radium (Fr)
05:00 - 05:30: Live: Noisekick
Area 2
23:00 - 00:30: Dr Smog vs Pitch
00:30 - 01:30: Hazes
01:30 - 02:00: Live: Tirans from Terrorville
02:00 - 02:45: Frazzbass (IT)
02:45 - 03:15: Live: Komprex (IT)
03:15 - 04:00: The Massacre (SCH)
04:00 - 05:00: Live: Painetration vs The Untitled
 

10 jaar NXSHARDCORE op internet!1-8-08
Tijd gaat hard. Nu 10 jaar geleden begon het met een simpele site met wat eigen producties en samples en nu tegen woordig met een content van meer dan een gig.
De nieuwe site met een nieuwe look en navigatie menu. Ook de stijl is weer anders.

Nieuw op de site zijn oa een nieuwe mix en verjaardag kalender en een nieuwe gedeelte voor de mobiel met gratis goodies.

Nieuw:

- Mix van Bad-smile - In the name of juno
- Verjaardags kalender waar iedereen zijn verjaardag toevoegen kan
- Gratis goodies voor je mobiel. Oa mp3's filmpjes en afbeeldingen. Kan vanalles wezen.
 

Back to the Energy! Het nieuwe Concept van The Energy Events lanceerd zich!11-6-07
Het Nieuwe Concept!
The Energy Events lanceerd 17 November een nieuw concept in Bergum, Back To The Energy! We willen iedereen graag eens meenemen terug in de tijd van de goeie ouwe hits en de overheerlijke classics. Daarom zal deze avond het teken staan van de “early hardcore”, “hardcore” en “oldschool”. Om jullie een kleine indruk te geven voor de noordelingen kunne jullie dit feest vergelijken met 7 Gates to Hell kwa muziekstijl en sfeer.

De Line-up & Time-Table
Hierbij de complete line-up van de artietsen en ouwe rotten uit het vak die deze avond er grandioos een knal avond van zullen maken.

- Dano
- Triple Six feat. Mc Lil Kasper (a.k.a G-Town Madness)
- Lenn
- Terrex
- The Villain
- D-Noize
- Cyro
- Bad-smile
- Rayzor

Allemaal zullen ze deze avond bij gestaan worden door niemand minder dan onze noordelijk Mc Drip!

Actie
Ook verloten we hier op Partyflock 2x2 gastenlijst plaatsen, dus als je graag eens gratis op 1 van onze feesten wilt komen, doe dan wel mee anders maak je geen kans! http://partyflock.nl/contest/6342.html

Laatste Info & Entrée

Last but not least. Voor deze avond kunnen we kort zijn, de entree voor deze spetterende, knallende avond zal niet minder bedragen dan 12,50. Het geluid zal zoals met elke concept van The Energy Events uiteraard weer knallen dat jullie oortjes er van wapperen. De deuren tot de ouwe tijd zullen om half 20:30 open gaan en zullen zich sluiten om 02:00.

We Take You Back To The Old Energy!
 

Only Hardcore brengt een spectaculaire editie in Groningen!!!11-6-07
De locatie=Vet!!!

De editie van Only Hardcore op deze locatie is tot stand gekomen door een samenwerking met Mystify Events. Er zijn al meerdere feesten op de Drafbaan geweest maar wat de bezoekers niet weten is dat er meer is. Zo biedt de locatie op de 1e etage een prachtige ruimte die tot nu toe bij lange na niet gezien is bij de bezoekers. Het is een mooie grote hoge ruimte met verschillende vloerhoogtes. Dit zal een zeer apart, maar zeker een mooi effect gaan opleveren. Voor deze editie zal een mooi hoog podium opgebouwd worden waar een spectaculaire lichtshow te zien valt. Ook zal er veel oog voor decoratie zijn. Deze zeer bijzondere ruimte zal area 1 gaan worden en hier zullen de hardere stijlen aan bod komen.
Mystify Events zal met oud en nieuw deze ruimte ook gaan gebruiken als area 1.
De ruimte op de begane grond die als area 2 gebruikt gaat worden, biedt ook nog een niet geziene bijkomstigheid. Op de vorige feesten was het plafond vrij laag, maar wat de meeste mensen niet weten is dat er boven het systeemplafond nog een hoge ruimte ( 6-8 meter) tot het daadwerkelijke plafond zit. 24 november zal het plafond (gedeeltelijk) verwijdert worden zodat de ruimte een hele andere sfeer uitademt. Het krijgt een hoge hal effect en door middel van lichteffecten zal het ook boven ieders hoofd een spectaculaire show gaan opleveren.
De locatie biedt daarnaast geen sluitingstijden en No Sound Limit!!! Hier zal de organisatie dan ook dankbaar gebruik van maken. Er zal een geluidset komen te staan om je vingers bij af te likken en er kan maar liefst 10 uur lang feest worden.

Een niet allerdaagse programmering in Groningen.

Voor deze editie zijn er dikke, maar ook veel nieuwe of weinige geziene gezichten te zien en te horen zijn in Groningen. In Area 1 zal de dame van het welbekende Coolman Records label; s'Aphira voor het eerst haar kunsten vertonen in Groningen. Ook de immens populaire Italiaan, Noize Suppressor is hier (helaas) nog niet zo vaak te zien geweest. Al lang niet meer in het hoge noorden te horen geweest is de man van het DNA Label; Negative A. Dj Viruz uit Alkmaar gaat als een speer en heeft een lange waslijst aan boekingen op zijn naam staan, hij zal Groningen bekend laten maken met zijn sounds. De groep nRa uit Friesland, dit maal bestaande uit The Vandal, Rabutu en J-Lines zullen voor het eerst Groningen laten knallen met hun act. Daarnaast de volgende dj’s: natuurlijk de jarige zelf, D-Noize maar ook Hazes, The Carcass, Aso, Mato, Prinzel, Fraction, Genic en Orgazm zijn van de partij.

In Area 2 zullen de lekkerste Classics/Oldschool en Early Rave sounds te horen zijn. Dr. Rude zal zeker Groningen weer laten horen waar hij voor staat. Natuurlijk kan Easy-A hier ook niet ontbreken want deze man is niet weg te denken in een area met de oude klappertjes. The Menace en Mercenary uit Utrecht zullen na hun optreden op afgelopen Dominator nogmaals hun viste kaartje afgeven. Maar ook Rayzor, Tim-E, Marc Stevens, Wolf, Triple Six (aka G-Town Madness) ,Vreestyle, Diffreq, Semca, Phonzo (mysteryland), Rott in pieces, MadMark en Benedito zullen hun beste platen uit de tas trekken.

De snackbar op de 1e etage zal ook open zijn zodat er voor de hongerige mensen onder ons het een en ander valt te eten.
Gratis kaarten!!!
Omdat er twee verjaardagen te vieren zijn zullen er extra kaarten worden weggegeven. Dit gebeurt onder andere in de show van Thunderdome Radio welke elke woensdagavond te beluisteren valt. Daarnaast zullen kaarten worden weggegeven bij Masters Of Hardcore Radio welke 24/7 uitzendt. Tevens zal bij Underground Society Radio, welke elke vrijdag uitzendt, ook kaarten worden weggegeven. Er is speciaal voor dit feest een radio commercial gemaakt, welke wordt uitgezonden bij een aantal radiostations. Zo valt deze te horen bij Underground Society radio en ook een aantal (lokale) kleinere radiostations. Hou de radio dus goed in de gaten, en blijf op de hoogte en win kaarten!!!

Wie van Hardcore houdt kan dit feest niet missen, want waar kan je tegenwoordig van 22:00-08:00 (10 uur lang) feesten met een lange lijst (meer dan 35 dj’s) sterke kwaliteit dj’s.
Dit in alles op een unieke locatie met weerzinwekkende shows en dat zonder geluidslimiet!!!


Only Hardcore

Voor een spetterend oud en nieuw:
Mystify Project
 

A NIGHTMARE IN ROTTERDAM – From Cradle To Grave11-3-07
22 maart 2008 // Ahoy’ // Rotterdam

De moeder der alle hardcore feesten, al sinds 14 augustus 1993 actief toen de historische eerste editie van A Nightmare in Rotterdam in de al net zo historische Energiehal gehouden werd, keert op 22 maart 2008 wederom terug naar het Sportpaleis van Ahoy’. Deze “From Cradle To Grave” editie zal alweer de 21ste (!) editie worden van het Nightmare concept en is hiermee één van de langstlopende hardcore concepten ooit.

Na de meer dan geslaagde “A Nightmare in Rotterdam - Enter The Time Machine” in het Sportpaleis - de eerste keer dat een Nightmare in deze gewilde hal werd gehouden - is dit keer wederom gekozen voor deze knusse hal. Met zijn tribunes, sfeervolle opzet en de prima geluidsomstandigheden kan in deze hal een perfecte ambiance gecreëerd worden en een meer dan waardig decibel niveau gehaald worden voor een lang en zinderend nachtje knallen!

In tegenstelling tot “Enter The Time Machine”, waar present hardcore en early rave sets elkaar afwisselden tijdens magistrale back-to-back sets in twee verschillende DJ booths, zal tijdens “From Cradle To Grave” de present hardcore en de early weer van elkaar gescheiden worden. “From Cradle To Grave” zal dus uitgebreid worden met een extra area zodat de liefhebbers van beide stijlen niet de halve nacht, maar een hele nacht los kunnen gaan op hun favo hardcore stroming! De Cradle area zal in zijn geheel in het teken staan van de “geboorte” van de hardcore, waarin een terugblik geworpen wordt naar de periode waarin hardcore zijn oorsprong had wat ook in de decoratie en de aanwezige entertainment en showelementen ver doorgevoerd zal worden. De Grave area zal, in tegenstelling tot de “dood” van de hardcore, de wederopstanding van de hardcore symboliseren; de periode waarin hardcore dood gewaand werd door de fan en de media maar daarentegen een glorieuze come back maakte en uit het diepe graf herrees, om zich te ontwikkelen tot een nog immer springlevende cultuur die groter is dan ooit!

Stel je ideale line up voor “From Cradle To Grave” zelf samen!

Op dit moment wordt er gewerkt aan de samenstelling van de ultieme line up voor dit evenement en kan dus op dit moment nog niet bekend gemaakt worden, maar het spreekt voor zich dat hier slechts de crème de la crème aanwezig zal zijn om de Nightmare gangers een onvergetelijke nacht voor te schotelen in de beide area’s.

De organisatie geeft nu de Nightmare bezoeker de kans zijn of haar eigen ultieme Nightmare line up aan te leveren! Stuur een mailtje naar contest@mid-town.nl met je gegevens en een lijst met welke namen jij het liefst ziet optreden tijdens “From Cradle To Grave”. Zet er duidelijk bij welke line up bij de Cradle Area, dan wel bij de Grave Area hoort. De organisatie verzamelt alle line ups, maakt hier een definitieve line up van en diegene die het dichtst in de buurt zit van de uiteindelijke line up ontvangt een mega pakket met:

- Twee backstage tickets A Nightmare in Rotterdam – From Cradle to Grave
- Een Nightmare bomber jacket
- A Nightmare in Rotterdam – Enter The Time Machine CD + DVD
- A Nightmare Outdoor 2007 CD + DVD

Deze actie sluit op 30 november 2007!
 

Laatste nieuws Machine city10-19-07
DJ Partyraiser presents Machine City: Geen kaarten aan de deur te koop!

Purmerend, 18 oktober – Voor het evenement DJ Partyraiser presents Machine City zullen aanstaande zaterdag geen tickets aan de deur te koop zijn. De voorbereidingen voor het spektakel aankomende zaterdag in Ahoy Rotterdam zijn in volle gang en de verwachtingen zijn hoog gespannen. De promotie voor het feest is maanden geleden gestart en overal waar je komt gonst de naam van DJ Partyraiser als nooit tevoren. Voor de eerste maal zal een hardcore DJ op deze schaal een soloproject neerzetten die zijn gelijke niet kent.

Om wachtrijen en teleurstellingen aan de deur te voorkomen heeft de organisatie besloten geen kaarten aan de deur van Ahoy te verkopen. Er zijn alleen nog kaarten te koop via www.machinecity.nl (op zaterdag 20/10 tot 20u), www.udc.nl (op zaterdag 20/10 tot 20u) en de Ticketbox verkooppunten zoals tabaks- en gemakszaken en alle filialen van Primera, Free Recordshop en Zigger. Je herkent de Ticketbox verkooppunten aan de groene Ticketbox raamsticker.

In tegenstelling tot eerdere berichten dat camera’s niet toegestaan waren op het evenement, zullen camera’s weldegelijk worden toegestaan. Professionele camera’s worden niet toegelaten.
 

Total: 251 Now showing: 26 to 50
[1-25] [26-50] [51-75] [76-100] [101-125] [126-150] [151-175] [176-200] [201-225] [226-250] [251-275]